bogdannn - citez din articol La cei 59 de ani, minerul pensionar Ion Patrascu ii creste pe cei 12 copii ai sai cu banii pe care ii ia pe miere

ai retinut din articol citatul :
"Daca ma scol si vad ca albinele deja sunt afara, harnice, imi spun ca sunt un lenes. Aseara am pus ceara la topit. Dimineata m-am trezit, am strecurat-o, mierea am pus-o la roiuri ca sa se imperecheze. Mi-am facut si eu cafeaua, am aprins fumul si m-am apucat de lucru. Pana catre seara tot verific familiile, daca roiesc si ce nevoi au. Seara caut roiul, il aduc acasa si maine la fel, pana la toamna. Sigur, cand scoti mierea, nu prea mai ai timp de stat", mai spune apicultorul.
????????
Apropo, eu sunt incepator, nu mi-am propus sa traiesc din apicultura, pentru ca sunt inginer si chiar castig acceptabil. Apicultura vreau sa fac din pasiune, poate mai tarziu si sa imi rotunjesc, usor veniturile, si sa am si ceva ocupatie peste vre-o 11 ani cand probabil, o sa mai pierd din obiectul muncii

. Dar sunt sigur, ca orice castig, cere si un efort echivalent, ca bani de la sine nu vin nici unde pe pamant. Deci, asa ca multe alte ocupatii si apicultura este o formula (ca sa nu zic afacere), ca sa iti transformi munca, in venit. Cata munca esti dispus sa prestezi, atata venit obtii. Si inca un amanunt, cunostiintele teoretice, ajuta la usurarea muncii si marirea randamentului de transformare a muncii in venit. Trebuie sa fi asigurat pentru anii, cand conditiile sunt proaste si venitul nu se ridica la cerintele minime, adica sa ai todeauna rezerve financiare. Restul e discutie pe tema asta.