Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

albinele descapacesc puietu de trantor. De ce?

Mesajde vasile_ion_27 » 13 Iun 2014, 13:41

sunt roi pe 5 rame formati prin divizare in 3 a unui stup pe 10 rame. La un roi in care a intrat cele mai multe lucratoare si care este si cel mai dezvoltat, e pe 6 rame , am gasit 2 botci in psrtea de jos a fagurelui , un am distruso crezand ca nu e ouata iar cea dea doua am lasato . E necapăcita si are in ea larva. Are matca cumpărata in monentul divizariii, acum 2 saotamani .pe faguri sunt oua larve si puiet capăcit.de la cine am cumpărat matca mia zis ca e de anu trecut. Toti cei trei roi am obseervat ca rod capăcelele la puietu de trantor ., de ce?
vasile_ion_27

Re: albinele descapacesc puietu de trantor. De ce?

Mesajde vio-trutza » 13 Iun 2014, 13:55

Cu mancarea cum stai la ei (roi)?
vio-trutza

Re: albinele descapacesc puietu de trantor. De ce?

Mesajde vasile_ion_27 » 13 Iun 2014, 22:05

vio-trutza scrie:Cu mancarea cum stai la ei (roi)?

leam dat sirop cu protofil. 3 rame vechi cu oua larve si capacit si una are coronita cu miere . 2 noi crescute au cred ca sirop cam 20 la suta din suprafata. Polen nu prea este pe faguri
vasile_ion_27

Re: botca capăcita in roi

Mesajde vasile_ion_27 » 15 Iun 2014, 21:54

mam uitat la roiul care avea botca si deja a
capăcit-o. Am cautat matca am gasito. Puiet
capacit este. Oua de o zi de doua zile sunt. Larve
sunt. Matca am cumpărato de vreo 3 saptamani ..
Roiul lam format prin divizare. Botca e in partea
de jos a fagurelui. Ar trebui sa o distrug? Sau sa o las ca sa isi schimbe matca? După eclozare ce se
va intampla cu matca veche?
vasile_ion_27

Re: botca capăcita in roi

Mesajde Albinel » 15 Iun 2014, 22:36

[quote="vasile_ion_27"
Ar trebui sa o distrug? Sau sa o las ca sa isi schimbe matca? După eclozare ce se
va intampla cu matca veche?[/quote]

las-o ..daca se imperecheaza ,vor ponta impreuna...poti sa ridici una dintre ele dupa fecundare pentru formarea unui nou roi..
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR