Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupul lui Antonescu - MEA

Mesajde ignatov andrei » 15 Iun 2014, 22:42

Adi Hodis scrie:Active, recent am mai vazut afirmatii si confirmari d-astea ... autolaudate. Ca si ale tale.
Stii ceva ? ... ma, pe aici nu toti sint prosti si sa va aprobe aberatiile.

Mai abtineti-va !.

Da, ai dreptate!
Nu lada face stuparul, ci stuparul... face lada!

Facem "comparatii", dar pe noi - ca stupari - cui ne comparam?!?
ignatov andrei

Mesajde Albinel » 15 Iun 2014, 23:06

cu Antonescu... ;) Salutari Andrei !!
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde teinegru64 » 15 Iun 2014, 23:08

Cica ...dreptatea sta intro ...mana.In ailanta mana sunt stupii din batatura .Apoi vorbim.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde Albinel » 15 Iun 2014, 23:12

teinegru64 scrie:Cica ...dreptatea sta intro ...mana.In ailanta mana sunt stupii din batatura .Apoi vorbim.

frumos spus teiule...dar intre spuse si fapta .. se interpune albina ..ca de-ar fi altfel mierea n-ar mai face-o albinele ci...mustele sau tipul de stupi ..si uite asa ..fabricile de mobila s-ar transforma in fabrici de miere... ;)
Albinel

Mesajde Trantorul@ » 15 Iun 2014, 23:59

Adi Hodis scrie:Active, recent am mai vazut afirmatii si confirmari d-astea ... autolaudate. Ca si ale tale.
Stii ceva ? ... ma, pe aici nu toti sint prosti si sa va aprobe aberatiile.

Mai abtineti-va !.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Probabil ca si io ma incadrez in gasca aberatorilor ca am postat la un alt topic in afara de MER , ME sau DADANT si ti so parut tie ca trebuia sa-mi aprobe mie cineva ce am scris ? ... am scris ce si cum au decurs lucrurile si am pus poze ...
Cand o sa iernezi ~ 2,5 rame Dadant de albina ( asa cu indulgenta) pe DADANT , ME sau MER si sa faci poza dupa salcam ( cu secretia identica cu anul asta , 1 zi cu aprox 3 kg stup beton si inca cateva de 1-2 kg , fara rapita si cu ceva fructiferi asa in doru lelii ...) cum am pus io ( fara sa stimulezi, fara sa invarti la rame si alte ....) ma poti face aberator pana atunci ..........

Am si io unele nemultumiri din cauza materialului din care i-am confectionat ( da mai bun nu prea am gasit prin zona ) , plus ca intra aprox. inca jumatate de material fata de dadant la acelasi volum ( si la lada si la rame , la cel facut de mine ma refer ). ....
Ultima oară modificat de Trantorul@ pe 16 Iun 2014, 00:07, modificat 1 dată în total.
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde Trantorul@ » 16 Iun 2014, 00:06

.
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde activ » 16 Iun 2014, 02:26

WaW !!! ... şi eu care credeam că vorbesc singur. :)

Hodişene leagă-ți centurile "că cu" tine încep.

Albinele, ... dă-ți chiloții jos că trec şi pe la tine.

EU v-am avertizat ! ... cine nu crede să încerce ! ... nu să vorbească gura fără voi.

REVIN ... !!!
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde Adi Hodis » 16 Iun 2014, 09:17

activ scrie:WaW !!! ... şi eu care credeam că vorbesc singur. :)

Hodişene leagă-ți centurile "că cu" tine încep.

Albinele, ... dă-ți chiloții jos că trec şi pe la tine.

EU v-am avertizat ! ... cine nu crede să încerce ! ... nu să vorbească gura fără voi.

REVIN ... !!!

Mda si ti-ai gasit sa scrii ceva ce nu am întîlnit în nici o carte scrisa dupa ani de cercetari ... nu doar doi ani.
Nimeni nu a afirmat ca nu roieste ... indiferent de tipul stupului.
Nu roieste ... inca. Dar luna viitoare ? ... s-au anul viitor ?.

Nu veni cu amenintari ca nu sperii pe nimeni.
Vrei sa revii asupra aluziei despre chiloti ... jos ?. :shock:
Hai ca poti sa te abtii si de la asemenea cuvinte.

Continua cu observatiile in evolutia stupilor respectivi si vin-o dupa 4 - 5 ani cu ... confirmari, dar sa nu afirmi ca nu roieste. E contrar perpetuarii lor.

@Colegi,
celor care s-a simtit vizat in urma afirmatiei ,,abtineti-va” ... va datorez scuze.
Cazul similar la care faceam referire, nu are legatura cu toti. E unul singur si rar scrie pe forum.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Albinel » 16 Iun 2014, 10:22

activ scrie: Albinele, ... dă-ți chiloții jos că trec şi pe la tine.
EU v-am avertizat ! ..

[quote="Adi Hodis" Vrei sa revii asupra aluziei despre chiloti ... jos ?. :shock:
Hai ca poti sa te abtii si de la asemenea cuvinte.[/quote]

-incerc sa ma abtin activule...pentru faptul ca aveam alte asteptari de la tine !!
Albinel

Mesajde activ » 16 Iun 2014, 10:42

Adi Hodis scrie:

@Colegi,
celor care s-a simtit vizat in urma afirmatiei ,,abtineti-va” ... va datorez scuze.
Cazul similar la care faceam referire, nu are legatura cu toti. E unul singur si rar scrie pe forum.

Dar cine esti tu ma sa iti permiti sa le spui colegilor sa se abtina ... dai cu parul si dupa aceia vii cu scuze.
Cum iti permiti sa intri cu picioarele, incaltat si plin de noroaie ... chiar ele si de america, intr-un topic construit pe bun simt si cu multa munca in folosul tuturor.

Vi si ma interpelezi pe mine cu apelativul ACTIVE si cu apelativul MA ... si dupa aceia vi si faci pe fata vigina pe'acilea.
Nu vezi ca fac eforturi sa ma cobor la nivelul tau, chiar asa nu-ti e unpic rusine ... mai esti si MODERATOR.
Eu te-am jignit vreodata cu ceva, te-am deranjat vredata, consider ca am fost prea finut in evolutia mea pe forum in special pe acest topic ... sau bine, o sa-mi spui ca-ti insult inteligena cu MEA-urile mele. Care inteligenta ... ???
Ai scris vreodata vreo carte, ai facut vreo cercetare si nu stiu eu, vreo facultate ca altii ??? ... NIMIC !!! Pai si atunci cum poti tu sa te compari cu unul ca C. ANTONESCU, nici pe dedeparte, ... nici macar cu MAXIMUS (la care cred ca faceai referire mai sus), care a scris 2 carti si a facut tot felul de cercetari ... si atunci despre ce vorbim, vorbim sa ne aflam si noi in treaba, sa aratam lumii cat de important suntem? ... sau ce?

Vezi cum e ROMANUL :
Nici n'ajunge bine "sclav" pe plantatiile altora,
Caci deja se crede "rege" la el in tara.
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde activ » 16 Iun 2014, 10:56

Albinel scrie:
activ scrie: Albinele, ... dă-ți chiloții jos că trec şi pe la tine.
EU v-am avertizat ! ..

[quote="Adi Hodis" Vrei sa revii asupra aluziei despre chiloti ... jos ?. :shock:
Hai ca poti sa te abtii si de la asemenea cuvinte.

-incerc sa ma abtin activule...pentru faptul ca aveam alte asteptari de la tine !![/quote]
ALBINEL tata ... tu ai inceput sa-mi fi simpatic.
Te tii ca raia de mine ... se pare, cum banuiam, ca-ti place frecusul.
Daca asta iti place, ca sa vezi ca sunt baiat giorno, ... asta iti dau.

ps. ASTEPTARILE SUNT PE MASURA !!! ... CE ZICI ??? TE BAGI ??? ORI BA !!!
activ

Mesajde Albinel » 16 Iun 2014, 10:56

chiar asa cine este adi ..?? ignatov andrei ?? sau albinel...??
- cum isi permit ei sa intre pe topicul tau .."construit pe bun simt si cu multa munca".. :lol: :lol:
asta ...cu bunul simt ..e tareeee si bate la ochi :lol:
tine-o tot asa activule sa nu-ti scape de sub control in alte zone mai sensibile.. ;)
Albinel

Mesajde activ » 16 Iun 2014, 11:43

Adi Hodis scrie:
activ scrie:E bine ştiut de către unii, sau de ştiut de către alții că MEA-urile fac miere marfă mai multă decât alte mode de stupi ... dar acum pot să confirm, după două sezoane active, că fac şi albină multă fara să roiască. Spun asta în contextul în care, momentan am doar 9 familii pe MEA, nemaiavând alte cutii pentru ai ține în frâu prin divizări şi nici măcar prin egalizări ... ci doar prin a le da de lucru la greu (la clădit). Într-un an şi jumătate cu 5 familii de anul trecut şi încă 4 de anul acesta (în total 9 familii) am clădit echivalentul a aproximativ 200 rame Dadant 1/1.

PS. Cine nu crede ... să încerce !

Stai asa ca nu-i asa !. :)

De cand face miere ( aduna nectar ) ... stupul ?.

Intradevar ALBINELE fac MIEREA,... dar din STUP o ei, de pe RAME o centrifughezi. Nu din buduroaie , nu din scorburi !... contemporan vorbind. Permite-mi o intrebare, contemporana dealtfel : De ce colegii nostrii apicultori prefera ,majoritar, ca pondere, stupul vertical in detrimemtul celui orizontal, caci albina au si unii si altii ? ... Si culmea inteleptii breslei spun invers: ca cei orizontali fac albina mai multa decat cei verticali. Ce intrebari iti pun eu tie Hodisene.
Ce pretentii sa am eu de la tine cand tu confunzi, intentionat sau nu, termenul generic de MIERE cu cel de MIERE MARFA utilizat si in litera de specialitate de majoritatea autorilor, facand atata bascalie pe tema asta ... s-ar putea ca "zborurile" astea, la mare inaltime, sa nu-ti priasca, alta explicatie nu vad. Iao ca pe'un sfat, nu ca pe'o rautate. ;)
activ

Mesajde activ » 16 Iun 2014, 11:49

Adi Hodis scrie:
activ scrie:E bine ştiut de către unii, sau de ştiut de către alții că MEA-urile fac miere marfă mai multă decât alte mode de stupi ... dar acum pot să confirm, după două sezoane active, că fac şi albină multă fara să roiască. Spun asta în contextul în care, momentan am doar 9 familii pe MEA, nemaiavând alte cutii pentru ai ține în frâu prin divizări şi nici măcar prin egalizări ... ci doar prin a le da de lucru la greu (la clădit). Într-un an şi jumătate cu 5 familii de anul trecut şi încă 4 de anul acesta (în total 9 familii) am clădit echivalentul a aproximativ 200 rame Dadant 1/1.

Si inca una,
de cand ... nu roieste ?.

DE CAND AI ZBURAT TU IN TARILE CALDE !!!
activ

Mesajde alt stupar » 16 Iun 2014, 12:20

esti putin cam prea rautacios, Activule... si nu-ti sta bine !
Da-o-n branza de discutie, de la tipuri de lada pana la regiunile globului vizitate de cineva e cale lunga si nu vad cum crezi ca astea doua pot fi puse in aceiasi discutie ;)

Altfel, de ceva vreme asistam la o invazie de "inovatori" care descopera "stupul care produce 1000E" , "stupul care care nu trebuie tratat de paduchi", "stupul care care se intoarce in matricea ancestrala", "stupul care bla-bla-bla". Asta mai lipsea intradevar, ca lista sa fie completa... "stupul care nu roieste" :D
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde activ » 16 Iun 2014, 13:17

Adi Hodis scrie:

Realizezi ce afirmi ? ... ca de confirmat, mai ai rabdare ... un an.

Eu "mananc" ce afirm, ... afirmatiile mele sunt o rezultanta intre incercarile proprii (ma exprim asa sa nu sune pompos): in a gasi un stup (cutie) care sa ma fericeasca pe MINE ca mod de lucru (tehnologie) dar pretabil si conditiilor actuale de politica, mediu si clima de la noi din tara ... si informatile apicole gasite in carti (si C.Antonescu), pe forumuri, si nu in ultimul rand din informatii obtinute prin consultari cu colegi de breasla de buna credinta ( care se stiu ei ... si tin sa le MULTUMESC !!! aici, acum, pe aceasta cale); ... in schimb tu Hodisane, tu pe ce te bazezi cand faci astfel de afirmatii, ai cumva ceva MEA-uri ascunsi prin graduna sau ... vorbim si noi asa din inertie.
activ

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR