Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Se poate trai doar din apicultura?

Mesajde mibu » 07 Noi 2011, 22:16

Bravo popik 50 !
Eu personal te felicit !
A fost ceva 'lupta ' dar a meritat ! Acum ca ai inteles care-i treaba si pentru ca tu ai deschis acest topic ai tot dreptul sa-l si inchei !!!
Nu de alta dar incepind de acum vor aparea tot felul de viteji !(care deja.......)
Faci cum crezi ca e mai bine prntru tine !
Eu iti doresc mult succes !
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde Adi Hodis » 07 Noi 2011, 22:28

Ioan Guist scrie:...
Retineti.Foarte important.Apicultorii ce traiesc astazi din albine, au ajuns unde au ajuns , in perioada cand nu exista internet.Si...cartiile se dadeau cu ...imprumut.
Sunt curios cand apare primul traitor din albine , crescut pe net.Personal am o teorie.Nu se poate.

Succes fiecaruia!

Asa c´asa ... ne sfatuiam cu cartile si ... capu-n grinda ... am dat reviste Romania Apicola din ´ 71,´72 si pina prin ´94 cu titlu de imprumut ... nu le mai am ca deh, facerea de bine, e grea la unii. :(
Cu toata cetirea sa ... aud mai an ca din 10 familii a facut 96 de roi :shock:
E ... bun :?
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde popik50 » 07 Noi 2011, 22:34

Multumesc tuturor care au avut bunavointa sa se exprime '' liber '' in legatura cu acest subiect .'' Multa invatatura oboseste trupul'' zice si Biblia , asa ca pentru mine e limpede problema asta si pot spune ca toti au avut dreptate in ceea ce au spus. Va doresc tuturor succes in tot ce faceti .
Se poate inchide.
popik50

Mesajde MyBees » 07 Noi 2011, 22:41

mibu scrie:Nu de alta dar incepind de acum vor aparea tot felul de viteji !(care deja.......)

corect. Iata-l pe primul :)

mibu scrie: ...
atunci am intrat in aceste discutii,ocazie cu care mi-am mai facut citiva'prieteni' l-am incurajat cum am stiut mai bine , iar dupa ceva timp ....iata rezultatul !
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde gabi bee » 07 Noi 2011, 22:48

dle guist , va salut ! la ce va referiti cand spuneti ca "nu se poate" ? ca , nu se poate trai din apicultura sau ca ,n-o sa apara nici unul crescut pe net care sa poata trai din apicultura ? eu unul, nu am inteles ! va salut , cu respect ! :P
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde B-father » 07 Noi 2011, 23:02

Eu ma pot considera apicultor crescut pe net.
Chiar daca am citit cateva carti, cele mai importante tot de pe forumuri le-am procurat.
In trei ani veniturile mele din apicultura au ajuns din urma si chiar au depasit celelalte surse de venit.
Inca nu traiesc exclusiv din apicultura dar nici fara ea nu m-as descurca prea usor.
Nu planuiesc sa traiesc curand exclusiv din apicultura dar visez independenta pe care aceasta ocupatie ti-o da.
B-father

Mesajde proapis13 » 08 Noi 2011, 10:40

mibu scrie:Bravo popik 50 !
Eu personal te felicit !
A fost ceva 'lupta ' dar a meritat ! Acum ca ai inteles care-i treaba si pentru ca tu ai deschis acest topic ai tot dreptul sa-l si inchei !!!
Nu de alta dar incepind de acum vor aparea tot felul de viteji !(care deja.......)

Nu stiu ce ai inteles tu din acest topic si la ce fel de lupta te referi
Nu am prea inteles numic din postarile tale care se termina cu.....
Topicul asta NU se v-a inchide niciodata doarece v-or urma alti popici
si alti si altii ca el care or sa puna aceeasi intrebare fara sa citeasca
nimic despre albine sperand sa se imbogateasca intr-un sezon
Apropo,albine ai;si daca da te-a ajutat cu ceva citind acest topic??? :shock:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde bogdannn » 08 Noi 2011, 15:17

un articol foarte incurajator pentru viitorii apicultori :lol:

http://www.ziare.com/social/romani/minerul-apicultor-din-subteran-in-mijlocul-albinelor-reportaj-ziare-com-1099641

citez din articol La cei 59 de ani, minerul pensionar Ion Patrascu ii creste pe cei 12 copii ai sai cu banii pe care ii ia pe miere :D

o sa revin si cu parerea mea personala legata de acest subiect, acum sunt destul de ocupat
Telefon 0726278393
bogdannn

Mesajde mibu » 08 Noi 2011, 15:36

in momentul in care l-am aparat aici pe popik ,nici nu am avut de gind sa ma fac inteles de unu si de altul !
ridicati tot felul de probleme personale fara sa vedeti de fapt ca exista pe forum subiecte ce se intind pe 40 sau 60 de pagini ,care (o spun blind !) nu au nici o legatura cu apicultura ,pe cita vreme subiecte de interes apicol ,mai usurel !
pentru curiosi: da am albine de multi ani si stiu ce inseamna venitul din produsele stupului mai mult decit cred unii de pe aici !
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde liviu1965 » 08 Noi 2011, 15:37

Ma bag si eu in discutie...
Am 46 de ani , am fost si sunt un mare fan al SF-urilor , partea tehnica , cea care dupa un timp devine realitate ( Jules Verne cu ideile sale , care astazi sunt realizate, Leonardo da Vinci cu elicopterul sau... si multi altii.. )
De ce sa blamam noua generatie care-si ia informatia de pe internet si nu dintr-o biblioteca clasica?
Iubesc la nebunie mirosul cartilor dintr-o biblioteca dar este mai comod si mai rapid sa obtin o informatie in timp real de pe NET.
Ca sa aduc in ajutorul meu o situatie reala, prin care am trecut eu, un stup cu peste 30botci.... , stup pe care-l aveam de putin timp.Si Incepator cu I mare. Va garantez ca nu mai ajungeam si la biblioteca si acasa sa rezolv problema.... ca acum aveam o lada de lemn goala.

Va propun sa stam stramb si sa gandim matur.
Important este a se documenta incepatorul si nu cum ajung in final la aceasta informatie. Sa se documenteze si ceea ce nu pricep sa se puna intrebari PUNCTUALE , pe cat posibil
Depinde de dvs. cum va educati studentii .
Consider ca acest forum este o academie cu profesori de foarte inalta clasa dar obositi si tracasati de catre studenti intrucat nu este un regulament care sa reglementeze aceasta problema.
Dau exemplu pe Adi Hodis ... scuze Adi , asta e... de cand am intrat pe acest forum numai el raspundea la toata lumea...Cand si cand mai aparea cate un senior. Acum consider ca s-a echilibrat situatia.

Ptr. incepatorii mai incepatori decat mine: cei ce va raspund la strigatele voastre de ajutor nu sunt platiti de nimeni, o fac din placerea de a ajuta, ca dar din dar se face.

Nu va mai plictisesc cu parerile mele... va urez o zi buna,
liviu1965

Mesajde liviu1965 » 08 Noi 2011, 15:42

Scuze mibu, ai postat putin mai rapid ca mine.

Imi permit sa-ti raspund la postarea ta: BRAVO, fi tu insuti si atunci avem ce invata de la fiecare persoana cu experienta.

Un articol din regulamentul forumului prevede faptul ca , combatem IDEIA si nu persoana.
Cu cat mai multe idei... cu atat mai bine.
liviu1965

Mesajde popik50 » 08 Noi 2011, 15:58

proapis13 scrie:
mibu scrie:Bravo popik 50 !
Eu personal te felicit !

Nu stiu ce ai inteles tu din acest topic si la ce fel de lupta te referi
Nu am prea inteles numic din postarile tale care se termina cu.....
Topicul asta NU se v-a inchide niciodata doarece v-or urma alti popici
si alti si altii ca el care or sa puna aceeasi intrebare fara sa citeasca
nimic despre albine sperand sa se imbogateasca intr-un sezon
Apropo,albine ai;si daca da te-a ajutat cu ceva citind acest topic??? :shock:

Domnule '' 13 '' chiar stiti totul despre albine?
Faptul ca am intrebat ceva nu inseamna ca nu am citit niciodata ceva despre albine si chiar daca ar fi adevarat nu e onest sa ti se dea cu parul in cap.
popik50

Mesajde proapis13 » 08 Noi 2011, 17:02

popik50 scrie:Domnule '' 13 '' chiar stiti totul despre albine?
Faptul ca am intrebat ceva nu inseamna ca nu am citit niciodata ceva despre albine si chiar daca ar fi adevarat nu e onest sa ti se dea cu parul in cap.

NU stiu totul despre albine,insa tu mai citeste inca o data ce am scris :shock:
Era vba despre inchiderea acestui topic;tot o sa se deschida altul in care o sa se
raspunda la aceleasi intrebari puse de altul care nu e sigur daca se poate trai sau nu din apicultura .
NO OFFENCE TAKEN :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Ioan Guist » 08 Noi 2011, 18:00

mibu scrie:se intind pe 40 sau 60 de pagini ,care (o spun blind !) nu au nici o legatura cu apicultura ,pe cita vreme subiecte de interes apicol ,mai usurel !
pentru curiosi: da am albine de multi ani si stiu ce inseamna venitul din produsele stupului mai mult decit cred unii de pe aici !

Pai...eu am luat postarile tale la purecat si ...informatie apicola cu pipeta de papusi.In rest esti prezent la ...tavaleala oriunde se gaseste.
Fa un pas.Posteaza raspuns din experienta si ceea ce cunosti, ca se pare este de unde, si apoi va vom lua parerile si mustrarile cu alta deschidere.
Pana atunci, va rog frumos, pastrati militaria pentru altii.
Deschideti topic cu descriere, aduceti poze,filme,patanii,experiente.Deocamdata suntem satui de gargara noastra.

PS Ia 'uzi ia ! "pentru curiosi, da am albine de multi ani si stiu ce inseamna venitul din produsele stupului mai mult decit cred unii de pe aici"
Eu nu sunt curios deoarece nu cred sa aveti albine.Da poate sunt ceva tineri care vor sa vada ce si cum
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde jenica67 » 08 Noi 2011, 22:17

bogdannn - citez din articol La cei 59 de ani, minerul pensionar Ion Patrascu ii creste pe cei 12 copii ai sai cu banii pe care ii ia pe miere :D
ai retinut din articol citatul :

"Daca ma scol si vad ca albinele deja sunt afara, harnice, imi spun ca sunt un lenes. Aseara am pus ceara la topit. Dimineata m-am trezit, am strecurat-o, mierea am pus-o la roiuri ca sa se imperecheze. Mi-am facut si eu cafeaua, am aprins fumul si m-am apucat de lucru. Pana catre seara tot verific familiile, daca roiesc si ce nevoi au. Seara caut roiul, il aduc acasa si maine la fel, pana la toamna. Sigur, cand scoti mierea, nu prea mai ai timp de stat", mai spune apicultorul.

????????

Apropo, eu sunt incepator, nu mi-am propus sa traiesc din apicultura, pentru ca sunt inginer si chiar castig acceptabil. Apicultura vreau sa fac din pasiune, poate mai tarziu si sa imi rotunjesc, usor veniturile, si sa am si ceva ocupatie peste vre-o 11 ani cand probabil, o sa mai pierd din obiectul muncii ;) . Dar sunt sigur, ca orice castig, cere si un efort echivalent, ca bani de la sine nu vin nici unde pe pamant. Deci, asa ca multe alte ocupatii si apicultura este o formula (ca sa nu zic afacere), ca sa iti transformi munca, in venit. Cata munca esti dispus sa prestezi, atata venit obtii. Si inca un amanunt, cunostiintele teoretice, ajuta la usurarea muncii si marirea randamentului de transformare a muncii in venit. Trebuie sa fi asigurat pentru anii, cand conditiile sunt proaste si venitul nu se ridica la cerintele minime, adica sa ai todeauna rezerve financiare. Restul e discutie pe tema asta.
jenica67

Mesajde smady » 09 Noi 2011, 00:06

buna seara

Vad ca multa lume mai ales incepatorii au dorit un raspuns cat mai clar ( ceea ce nu exista ) .

VIN SI INTREB : SE POATE TRAI DIN CEVA ? EXISTA UN DOMENIU DIN CARE SE POATE TRAI ? RASPUNS NU saau DA .

Cred ca pentru a trai mai bine , pentru ca asta e semnalul acestei intrebari , e sa fim mai concetrati pe ceea ce facem , mai dedicati , mai spre o munca de 14h/zi mai lasam familie , preteni si restul . Cine a reusit sa zica ca nu e asa si sa spuna cum altfel .

Nu exista domeniu din care nu se poate trai sau sa nu sa reuseasca creere de averi . INTREBAREA E : ESTI OMUL CARE SA POTI FACE ASTA ???????
smady

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE