Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Inca un incepator...

Mesajde MIHAI BALS » 21 Iun 2014, 19:22

delorin I scrie:Cred...tocmai m-am blocat de spate, pe partea stanga! Tocmai cand ar trebui sa plec la tei....

esti pe drumul cel bun!
spatele=boala stuparului.
eu sunt cand blocat, cand deblocat, de 2 ani,totul e sa nu bagi toate prostiile in seama!
MIHAI BALS

Mesajde delorin I » 21 Iun 2014, 22:05

Ieri eram blocat! Astazi sunt NEGRUUU! Am pierdut la transport una din primele mele 2 familii de albine! NU m-am indurat sa o slabesc! Am vrut productia pe care nu am avut-o anul trecut! Familia asta in 3 zile de cules, cat s-a putut culege la salcam, a umplut un cat, pe care l-a rapita l-a construit! A fost in fundul camionului. A durat destul de mult....prea mult! Putr si simplu au fost atat de puternice, ca au trecut prin plasa podisorului...si au murit sub capac ...fara aer!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 21 Iun 2014, 22:08

Nu aveam in cap decat ca o sa-i dau la tei un al doilea cat...

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 21 Iun 2014, 22:17

Chiar daca nu am postat nimic de a poliflora...adaug o fotografie de la tei!
Fişiere ataşate
La tei.jpg

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde ves.lucian.zabrani » 21 Iun 2014, 22:22

nu te necaji !!! esecuri toti mai avem cate unul !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde delorin I » 21 Iun 2014, 22:31

Am pierdut roiuri gramada peste iarna....dar parca nu doare asa! Nu au murit din cauza lipsurilor sau bolilor,ci din cauza unor oameni care le au schimbat locul si nu s-au gandit ca lalaiala lor pe drum, cositul ierbii din jur, lipsa de ventilare in masina va duce la moartea celei mai tari familii poate din toata masina aceea! O disparitie neprogramata! Trecem ierni si murim la malul oceanului de tei...

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 21 Iun 2014, 22:31

delorin I scrie:Ieri eram blocat! Astazi sunt NEGRUUU! Am pierdut la transport una din primele mele 2 familii de albine! NU m-am indurat sa o slabesc! Am vrut productia pe care nu am avut-o anul trecut! Familia asta in 3 zile de cules, cat s-a putut culege la salcam, a umplut un cat, pe care l-a rapita l-a construit! A fost in fundul camionului. A durat destul de mult....prea mult! Putr si simplu au fost atat de puternice, ca au trecut prin plasa podisorului...si au murit sub capac ...fara aer!

Ai folosit asa ceva sau ai fundurile fixe viewtopic.php?f=19&t=649&p=11346&hilit=sita+antivaroa#p11373 ???
Imi pare sincer rau de pierderea suferita,am pierdut si eu unul anul asta datorita faptului ca
nu l-am transvazat din stupul cu fund fix in cel cu sita antivarooa :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde delorin I » 21 Iun 2014, 22:37

Asta a fost familia mea 2...care nu a raspuns la apel mutata si fiarta fiind intre podisorul de plasa si capac!
Fişiere ataşate
Familia 2.jpg

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 21 Iun 2014, 22:39

Fara cuvinte!
Fişiere ataşate
Tei 2.jpg

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde gigibecalul » 21 Iun 2014, 22:48

Foarte frumoasă stupina! Îmi pare rău de pierdere!...îmi aduc aminte de pierderea unuia din cei doi stupi în prima iarnă...am fost foarte trist câteva zile la rând...mă tot învinovățeam...a trecut. Acum, după doi ani cu albine, încă fac prostii de care mă minunez eu însumi! Cel mai mare defect al meu, e că acționez impulsiv, fără să gândesc. Mi se potrivește foarte bine zicala aceea cu ”Dă-i Doamne românului mintea cea de pe urmă”...asta e, mergem înainte!
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde delorin I » 22 Iun 2014, 09:15

proapis13 scrie:Imi pare sincer rau de pierderea suferita,am pierdut si eu unul anul asta datorita faptului ca nu l-am transvazat din stupul cu fund fix in cel cu sita antivarooa :!:

Am fundurile fixe! In afara de deloni, pe care oricum nu i-am dus la tei- pentru ca ii tin la ingrasat acasa si tot astept ca reginele sa se imperecheze, cred ca mai am doar 2 cutii cu fund anti-varoua! Tipul de la care am facut cumparaturi in primavara, avea un model de stup facut undeva pe la Korund cred, oricum semana cu acele cutii ale batranului pana la un punct, doar ca avea in plus, special pentru transport, sub capac- un fel de rama-podisor, mult mai mica decat o magazie 1/2! Oricum nu ma asteptam, nici nu am gandit ca se va intampla asa ceva! Cu cat mai multa albina in lada- cu atat sa fie mai daunator...

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 22 Iun 2014, 10:34

gigibecalul scrie: Cel mai mare defect al meu, e că acționez impulsiv, fără să gândesc. Mi se potrivește foarte bine zicala aceea cu ”Dă-i Doamne românului mintea cea de pe urmă”...asta e, mergem înainte!

Te inteleg! Cu riscul de a pierde din eficienta, si eu privesc albinele ca pe o modalitate de educatie...de autodisciplinare! Sunt departe de a umbla in cutie fara sa produc pagube, dar exersez..

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde MIHAI BALS » 23 Iun 2014, 00:12

am TOTI stupii cu AV.
NU mi-a murit,NICIODATA,pana acum,vreun stup!
iarna am stetoscop.
NU CONCEP,ca stupar, sa-mi moara vreun stup.
nu exista notiunea asta in gandirea mea.
MIHAI BALS

Mesajde State » 23 Iun 2014, 00:27

delorin I scrie:Cred...tocmai m-am blocat de spate, pe partea stanga! Tocmai cand ar trebui sa plec la tei....

Daca suporti usturimea , roaga pe cineva sa te "bata" cu urzici in locul unde te doare.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde MIHAI BALS » 23 Iun 2014, 00:45

State scrie:

Daca suporti usturimea , roaga pe cineva sa te "bata" cu urzici in locul unde te doare.

Statica,ma faci sa ma rad!
cand m-a luat durerea de spate, am incercat toate variantele.
una era cu plasture de ardei iute=trei lulele,trei surcele.
fizioterapia,de 2-3 ori pe an,e singura care amelioreaza problema.
rezolvarea e DOAR in cutit!
deocamdata merg pe fizioterapie,desi am nenumarate cunostiinte care au apelat la cutit si sunt...BOMBOANA!
MIHAI BALS

Mesajde State » 23 Iun 2014, 00:55

E adevarat ce zici, insa pot fi mai multe cauze. Daca ai "ciocuri"...doar cutitul te mai scapa. Totusi , poti incerca, nu te costa nimic.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?