Am o cunostinta care a lucrat la fabrica de zahar in oradea...mi-a zis acum cativa ani asta, ca zaharul se inalbeste cu tot felul de aciduri toxice...uite si un video despre producerea zaharului, si la sfecla e acelasi proces
Dragos2006 scrie:Zahar din Germania produs la Roman sau Tandarei... eventual ambalat la Buzau . Dragi mei traim in era globalizarii ! acelasi rahat , difera doar ambalajul si marketingul.
alin m scrie:Am gasit pe net aceasta afirmatie. Cat la suta din ea ar putea fi adevarata ?
" Multe dintre problemele albinei, cum ar fi nosema, puietul varos, loca, si varroa, toate prospera si se reproduc mai bine la ph-ul zaharului decat la ph-ul mierii. "
Dragos2006 scrie:La ora actuala in Ro sunt 4 producatori de zahar : Agrana , Lemarco , Bod si Oradea . Cu ceva timp in urma Agrana si-a anunțat intenția de a cumpăra Lemarco , așa ca firma din urma a coborăt puternic pretul la zahar pentru a prinde o cota cat mai mare de piata astfel incat la vanzare firma sa valoreze cat mai mult.
Cat priveste priveste treaba cu calitatea , vă cumparati un aparat de masurat brixul si treaba e rezolvata. Mai ramane problema cu chimicalele din sfecla de zahar .
teinegru64 scrie:Apropo de asta cu dulcele zaharului....Nevasta-mea foloseste la cafea niste pilule ce le zice zaharina .Fiind la stupina si neavand pastilele in poseta...a fost nevoita sa apeleze la zahar.Vazand ca pune cam multe lingurite de zahar in ceasca de cafea...am atentionato discret .Replica..-De cate zeci de ani ai acest zahar pe aici ?Chiar daca as umple ceasca cu zahar, cafeaua tot nu ar fi dulce.
Asta a fost motivul pentru care MER-ii mei vor ierna doar pe acel zahar.Sunt suparat pe ei ...asa ca au trecut in grupa familiilor cobai.
Si ar cam trebui sa imi mai si multzumeasca...regula in stupina e sa manance fiecare ce a strans.
teinegru64 scrie:Asta a fost motivul pentru care MER-ii mei vor ierna doar pe acel zahar.Sunt suparat pe ei ...asa ca au trecut in grupa familiilor cobai.
Si ar cam trebui sa imi mai si multzumeasca...regula in stupina e sa manance fiecare ce a strans.
Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori