Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Este forumul Stuparitul o comunitate?

Mesajde Jean Valjean » 24 Iun 2014, 10:27

Da. Chiar asa!

Formeaza membrii forumului Stuparitul o comunitate? Apartine forumul Stuparitul comunitatii membrilor lui?
Poate comunitatea aceasta sa exercite vreun control asupra membrilor sai, astfel incat membrii neseriosi sau rau intentionati sa nu aiba posibilitatea de a incurca sau produce pagube membrilor comunitatii? Adica, cu alte cuvinte, poate comunitatea sa apere in vreun fel vreun membru al ei de prejudiciile de orice fel pe care i le poate produce un alt membru al comunitatii? (prin membru intelegand acea persoana care face parte din comunitate de mult timp si este cunoscuta de catre aceasta, este activa si se implica in discutii; nu se intelege prin membru userul recent, anonim si inactiv)

Intrebarea nu este chiar asa lipsita de importanta cum pare la prima vedere, daca ne gandim ca sunt membrii ai acestui forum care activeaza si intra pe el zilnic de ani de zile. Prin intermediul acestui forum s-au legat prietenii si s-au atras antipatii. Au murit oameni in timp ce erau logati pe forum iar altii aproape ca si-au expus intreaga existenta in imagini si cuvinte. Si asa cum se intampla de obicei intr-o comunitate, intre membrii ei se incheie de multe ori intelegeri sau contracte comerciale, schimburi de bunuri sau servicii, mai mult sau mai putin oficiale. Mai pe sleau spus, se vinde si se cumpara, se dau si se iau bani intre membrii comunitatii. Si asta datorita increderii pe care o acorzi acelui membru care ani de zile ti-a lasat impresia de seriozitate si onestitate.

Numai ca daca intr-o comunitate reala imaginea falsa poate fi construita mai greu, pentru ca lumea vorbeste si voba circula repede si negustorul neserios sau rau intentionat nu are sanse prea multe de propasire, in mediul virtual este putin mai greu sa-l dibuiesti pe cel care umbla cu cioara vopsita si sa-l arati cu degetul ziua-n amiaza mare, cand geme targul de lume. Si astfel membrii onesti si de buna credinta ai comunitatii cad in plasa altor membrii care au avut dibacia de a-si construi, intr-un rastimp destul de lung, o imagine de om serios si respectabil.

Prin urmare, nu credeti ca ar trebui ca noi, membrii forumului Stuparitul, daca intr-adevar constituim o comunitate si nu o lista de useri, sa putem avea posibilitatea de a exercita un control asupra membrilor comunitatii, astfel incat sa prevenim sau sa preintampinam situatiile in care un membru al comunitatii sa fie prejudiciat de catre altul?
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Re: Este forumul Stuparitul o comunitate?

Mesajde B.K » 24 Iun 2014, 11:05

Dupa parerea mea o comunitate trebuie sa aiba multi membri si in care altele sunt cerintele si implicatiile. Stuparitul este un forum normal , mediu care nu se poate numii comunitate. O comunitate virtuala este cu totul altceva.
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde modigliani » 24 Iun 2014, 12:26

As spune ca : ...... In forumul Stparitul exista o comunitate ! Indiscutabil !

Nu toti 6000 de useri au motivatia si deschiderea de-a apartine acesteia . Insa minimum 500 de oameni de pe-aici apartin unei COMUNITATI .
modigliani

Mesajde B.K » 24 Iun 2014, 12:55

modigliani scrie:As spune ca : ...... In forumul Stparitul exista o comunitate ! Indiscutabil !

Nu toti 6000 de useri au motivatia si deschiderea de-a apartine acesteia . Insa minimum 500 de oameni de pe-aici apartin unei COMUNITATI .

Pe numarate ca nu sunt mai mult de 100 care sunt activi. Degeaba sunt 6000 daca nu sunt activi , poate ca multi au si uitat ca au cont pe aici. Sa zicem ca la 6000 se poate numii minicomunitate , asta asa sa nu par antipatic.
D-l Jean a zis bine : "...o lista de useri..."
Sanatate !!
B.K

Mesajde Mircea_63 » 24 Iun 2014, 13:14

Eu sunt... comunitate. Asa ma simt! :roll:

Din aceasta comunitate fac parte o lista de useri pentru care am mare simpatie si respect, iar pentru altii o profunda prietenie, inclusiv pentru unii pe care nu-i cunosc personal.

Forumul isi protejeaza userii! Nu aici gasiti sprijin, sfaturi, dojeni uneori? Cand cineva este jignit, i-se ia apararea insa nu la nivel de gradinita. Suntem adulti...

In relatiile comerciale insa... fiecare e pe raspunderea lui. Forumul este o entitate aparte, stabila, care provoaca chiar si dependenta si datorita caruia, multi dintre noi au invatat, progresat, au legat prietenii pe viata. Depinde de fiecare cum interactioneaza.
Subiectul este vast, sunt pe fuga, dar m-am simtit provocat de afirmatiile colegului Beek.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde State » 24 Iun 2014, 13:24

BeeeK scrie:D-l Jean a zis bine : "...o lista de useri..."

Exista un singur raspuns: Fiecare cum simte.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde B.K » 24 Iun 2014, 14:57

@Mircea_63 , o comunitate trebuie sa aiba un regulament strict , la obiect , pe care si moderatorii trebuie sa-l respecte si sa-l aplice indiferent ca e State , Jean Valjean , Mircea_63 , Modigliani , Beeeek...etc. Nu fac referire la nimeni , doar discutam constructiv , asa cum ar trebuii sa se discute pe o comunitate ;)
Sa nu mai zic ca intr-o comunitate nu au ce sa caute cei care nu stiu sa se exprime in limba materna. Sa mai zic ???....mai tarziu !!! :idea:
B.K

Mesajde cantemir » 24 Iun 2014, 15:19

Mircea_63 scrie:Eu sunt... comunitate. Asa ma simt! :roll:

Yuuuup!

Subscriu si supralicitez: suntem o mana de oameni cu simtaminte, pasiuni si interese comune.
Dincolo de clenciurile de zi cu zi, aici spunem, auzim, invatam, discutam, schimbam opinii, ne cunoastem, ne ajutam si incepem sa ne suportam unii pe altii!

E de bine, zic! Sau nu?
cantemir

Mesajde cantemir » 24 Iun 2014, 15:43

Jean Valjean scrie:...Prin urmare, nu credeti ca ar trebui ca noi, membrii ..., sa putem avea posibilitatea de a exercita un control asupra membrilor comunitatii...

Scuze, am alergie la cuvantul subliniat!
Dar poti sa dai teparul pe forum, cu nume si prenume , sa-l cunoasca toata lumea si sa-l ocoleasca!
Dupa o singura pacaleala, isi va da singur "eject" de pe piata! Pe viata!
Google nu uita!
cantemir

Mesajde cantemir » 24 Iun 2014, 16:10

In alta ordine de idei:
Ieri am fost la Videle- Teleorman, cu treburi neapilcutoricesti!
Zeci de pavilioane pe cateva palcuri de padure si zeci de tarabe, cu miere de tei de vanzare.

Teiul a-nflorit cu vreo noua-zece zile in urma. Sase zile a plouat incontinuu si a fost frig dimineata.
In schimb, mierea de tei 2014 la margine de drum, e la discretie...

Ce zici de un control al "comunitatii" ?
cantemir

Mesajde TDI » 24 Iun 2014, 16:16

Dacă forumul Stupăritul nu este încă o comunitate poate ar trebui să devină. Primii paşi au fost făcuţi prin crearea secţiunii adiacente în care accesul este restricţionat de recomandări şi conexiuni faţă în faţă.
TDI

Mesajde delorin I » 24 Iun 2014, 16:47

Jeane, nu te simti COMUNITAR? :lol: :lol: :lol: Vrei sa-ti facem rost de un pedigree?
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde modigliani » 24 Iun 2014, 16:54

TDI scrie:Dacă forumul Stupăritul nu este încă o comunitate poate ar trebui să devină.

Hai domle , sa fim seriosi ! Comunitatea generata de forum Stuparitul exista de ani de zile ! Inca de pe vremea vechiului Stuparitul .
Faptul ca multi au luat in deradere sau nu au alocat acesteia importanta cuvenita ..... e alta poveste ..... Si nu noua ne apartine obligatia de-a explica acest "handicap" .

Vedeti voi , chiar cu lipsa de modestie daca spun asta , chiar neapicultor fiind , ma simt - si sunt perceput - ca facand parte puternic din nucleul a ceea ce numim "comunitatea Stuparitul" . Cu clenciuri , cu "razboaie" , cu mascari sau cu lansete , am patruns in aceasta comunitate si-am sfrasit prin a deveni bun prieten cu multi de pe-aici . In asa fel incat as sari in foc pentru ei - si am ferma convingere ca reciproca e perfect valabila - si i-as lasa la mine-n casa cand plec in concediu .

Perfect adevarat faptul ca depinde mult si de felul de-a fi al fiecaruia . Eu sunt un tip jovial , deschis , permanent dispus sa capat noi si noi oameni in viata mea . Nu toti sunt la fel , si n-am sa le impun eu aceasta "politica" . Insa multi au impartasit cu mine ceea ce spun mai sus . Si le multumesc din suflet . Ei sunt acei ce pun temeinic bazele comunitatii ce-a luat nastere pe acest forum .
modigliani

Mesajde modigliani » 24 Iun 2014, 17:12

Sa spun ca aici am capatat amici de suflet cum n-am gasit in alte parti ? Chiar si fara aripa de albina-n viata mea ?
Spun , ca nu mi-e jena . Ba dimpotriva , sunt mandru si fericit !

Dincolo de orice subiect apicol ne-am pus vietile pe tava cu :

- 63 , Pac Pac !
- Dan Dila ,
- Valter ( asta dupa ce ne-am injurat de mame de-am acrit "audienta" ! )
- Nicus ,
- Ioan Puiu ,
- Lupu Dilmandros cu muzica ,
- Mihai Bals ,
- Salve , Proapis 13 ,
- Cristi Ionita ,
- Calin Bambucha ,
- Lucian Avram ,
- David Nick ,
- Tavi Baciu - Octius B ,
- Gica - Dumnezeu sa-l ierte ,
- D-na Romanescu ,
- Romanescu junior ,
- Mibu ,
- Nae ,
- Paul ,
- Letsoc ,
- Alt stupar ,
- Don Bazil ,
- Iunicu ,
- Ignatov ,
- Rubens ,
- Cantemir ,
- Patrascu ,
- Lucian Zabrani ,
- Florin Dobre ,
- 'Talianu ,
- Pupemea ,
- etc ,
- inclusiv handicapatu' de Sima .....( evident , pana la un punct )

Sfidati ordinea din lista . I-am trecut dupa cum mi-au venit in cap .
Credeti ca eu cu toti astia de mai sus am cumva subiecte apicole de impartit ? Aiurea ! Pentru ca daca ei s-apuca si-mi povestesc despre nush ce albine ii "concediez" scurt cu " Bah , stop joc ! M-ai pierdut ! "
Dar repet , sunt prietenii mei . Aici i-am cunoscut , aici stau cu ei , ii amenint temeinic pe toti c-am sa le trec pragu' , alea-alea !

In timp ce scriam mi-a mai dat ceva prin cap ...... Ce-ar fi ca inainte de-a continua discutiile p-acilea sa definim concret termenul de "COMUNITATE" . Am eu , asa , o vaga senzatie ca nu toti dam acelasi inteles termenului .
modigliani

Mesajde cantemir » 24 Iun 2014, 17:25

modigliani scrie:
In timp ce scriam mi-a mai dat ceva prin cap ...... Ce-ar fi ca inainte de-a continua discutiile p-acilea sa definim concret termenul de "COMUNITATE" .

Ai onoarea sa incepi!
Eu unul, deja imi sterg ochelarii!
cantemir

Mesajde proapis13 » 24 Iun 2014, 17:45

COMUNITATE - COMUNITÁTE, (2) comunități, s. f. 1. Faptul de a fi comun mai multor lucruri sau ființe; posesiune în comun. 2. Grup de oameni cu interese, credințe sau norme de viață comune; totalitatea locuitorilor unei localități, ai unei țări etc. – Comun + suf. -itate (după fr. communauté). Cf. lat. communitas, -atis, it. comunitá.
Sursa: DEX '09 (2009) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

Extras din REGULAMENT DE FUNCTIONARE STUPARITUL
Acesta pagina trebuie citita inainte de inregistrarea .

In momentul in care ai postat pe Forumul "STUPARITUL" se considera ca ai citit acest regulament in intregime si ca esti in totalitate de acord cu continutul acestuia.

Forumul este un efort al comunitatii. Cu alte cuvinte, asta inseamna ca utilizatorii care participa la forum SUNT comunitatea.
Daca doresti sa participi la forum, aminteste-ti ca si tu devii o parte din aceasta comunitate.
Aceleasi principii care se aplica oricarei comunitati (familie, colegi, etc.) se aplica si aici; in plus, aceste principii sunt IMPUSE .

Fac parte din aceasta comunitate de cativa ani buni si nu stiu ce s-ar putea intampla daca intr-o zi ar disparea Forumul Stuparitul
Forumul ne apartine noua, celor ce cautam si oferim info,noi alcatuim COMUNITATEA ,suportul este al administratorului....
A se vedea ce s-a intimplat cu unele forumuri cind astia ca noi,oameni simpli,au refuzat sa-si aduca aportul

Cei ce nu va considerati a face parte din aceasta comunitate nu va mai obositi sa scrieti nu o sa faceti decat sa va autoexcludeti :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Următorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE