Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Inca un incepator...

Mesajde MIHAI BALS » 23 Iun 2014, 01:08

State scrie:E adevarat ce zici, insa pot fi mai multe cauze. Daca ai "ciocuri"...doar cutitul te mai scapa. Totusi , poti incerca, nu te costa nimic.

daca ai ciocuri e treaba marunta,ce faci daca inelul intervertebral s-a rupt si a iesit nucleul polpos spre nerv?
cam asta am avut eu anul trecut.
ideea e ca ca organismul uman e un supercalculator care se regenereaza daca are tot ce-i trebuie.
MIHAI BALS

Mesajde delorin I » 23 Iun 2014, 10:18

Din ciclul "Toate mi se intampla mie" Nu ca as fi singurul...
Am inceput procedura de a declara amplasarea in pastoral la tei...Sun sa cer un numar de fax! Aflu ca trebuie sa platesc o taxa de instalare pe teritoriul comunei! Nu ca 20 de Ron ar fi mare lucru! DAr inca o taxa???? Absolut in premiera la nivelul judetului Bacau! Taxa locala, tipul care raspunde nu stie sa mi spuna din ce an este hotararea de Consiliu Local! Ce sa mai cer numar de cont pentru plata electronica! ce parare aveti? E sau nu un unicat?
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Lucian63 » 23 Iun 2014, 12:05

In loc sa dea ei bani, mai si cer!... Poate au amplasata "toaleta ecologica", saci menajeri, paza non-stop si planul PSI ... si asfalt pana la vatra ?! :shock:
Tipic romanesc...cer bani de-a moaca! :twisted:
Lucian63

Mesajde gigibecalul » 23 Iun 2014, 17:05

MIHAI BALS scrie:
State scrie:
delorin I scrie:Cred...tocmai m-am blocat de spate, pe partea stanga! Tocmai cand ar trebui sa plec la tei....

Daca suporti usturimea , roaga pe cineva sa te "bata" cu urzici in locul unde te doare.

Statica,ma faci sa ma rad!
cand m-a luat durerea de spate, am incercat toate variantele.
una era cu plasture de ardei iute=trei lulele,trei surcele.
fizioterapia,de 2-3 ori pe an,e singura care amelioreaza problema.
rezolvarea e DOAR in cutit!
deocamdata merg pe fizioterapie,desi am nenumarate cunostiinte care au apelat la cutit si sunt...BOMBOANA!

In fiecare an, de doua sau trei ori, ramaneam blocat de spate...destul de nasol...cateva zile de stat in pat cu dureri groaznice...asta pana anul trecut, cand am inceput sa-mi pun albine pe coloana (sa ma intepe). La inceput 3, mai apoi am ajuns la 6. Se pare ca functioneaza...intr-un an de zile nu m-am blocat niciodata. Mai mult, din luna mai anul acesta am constatat ca nu ma mai umflu de la intepaturi...
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde delorin I » 23 Iun 2014, 23:03

Cu urzici nici nu am incercat- si nici nu o voi face! Cand se ating vertebrele...nu ar avea cu siguranta efect...poate cel mult un unul local anestezic si atat! Oricum la starea pe care am avut-o, imi venea sa-mi bag un ac in coloana...Operatia nu rezolva nimic oricum...doar amana! DAr daca ai facut-o OBLIGATORIU trebuie sa te protejezi! Am 2 tasari- una cervicala si una lombara...de- nu e de bine! Terapia cu intepaturi de albine cu siguranta ca e buna in anumite situatii daca stii unde si cum sa bagi acul...altfel...risti destul de mult! Atat timp cat se trateaza cu rezultate - citeam de curand despre experimentele doamnei doctor Aosan pe un grup de 40 de pacienti de diferite varste cu scleroza in placi, o boala atat de grava, cu siguranta pot fi si alte intrebuintari! Doar ca trebuie un dram de experienta!

Ma gandesc sa fac un topic! Obsesia albinelor...:)) Nu de alta dar deja cred ca m-am implicat din prea multe puncte de vedere in acest sector si poate cumva ar trebui sa intru intr-o mica vacanta...macar de pe forum!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 25 Iun 2014, 09:28

delorin I scrie:Din ciclul "Toate mi se intampla mie" Nu ca as fi singurul...
Am inceput procedura de a declara amplasarea in pastoral la tei...Sun sa cer un numar de fax! Aflu ca trebuie sa platesc o taxa de instalare pe teritoriul comunei! Nu ca 20 de Ron ar fi mare lucru! DAr inca o taxa???? Absolut in premiera la nivelul judetului Bacau! Taxa locala, tipul care raspunde nu stie sa mi spuna din ce an este hotararea de Consiliu Local! Ce sa mai cer numar de cont pentru plata electronica! ce parare aveti? E sau nu un unicat?

Referitor la acest ultim aspect, revin cu informatii noi! Se pare ca nimeni nu a mai intalnit aceasta situatia in tara pana acum! In urma mail-ul meu trimis la ACA Bucuresti, am primit un mail- nu de la domnul Fetea ci de la un domn pe care nu il cunosc, care ma sfatuieste sa nu platesc acea taxa locala ba chiar sa fac rost de acea hotarare a Consiliului local si sa o trimit la ACA! Domnul revine cu un pasaj din lege din care rezulta clar ca Primariile au obligatia de a pune la dispozitia apicultorilor "cu titlul gratuit" terenul pentru suprafata ocupata de stupina! Iar daca plata s-a facut deja sa cer OBLIGATORIU chitanta in care sa se specifice pentru ce s-au incasat acei bani! 20 de Ron nu este mult, dar daca taxa se institutionalizezaza la nivel national, si daca schimbam cateva locuri de pastoral- se va aduna o suma...

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 25 Iun 2014, 09:58

Pentru cei interesati si eventuale situatii similare adaug mailul primit ca raspuns:

Buna dimineata!
Inca de la aparitia ei (decembrie 2013), noua Lege a apiculturii a creat nenumarate controverse, anticipand politizarea activitatii de stuparit pastoral.

legea apiculturii 383/2013 prevede la

Art. 11
(3) Suprafetele de teren atribuite gratuit de catre autoritatile administratiei publice locale, precum si de administratorii terenurilor agricole sau silvice pentru vatra de stupina se acorda in functie de marimea stupinei, in locuri accesibile mijloacelor de transport, si nu vor fi mai mici de 5 m2 pentru fiecare familie de albine si de 50 m2 pentru pavilioane.

Am sa va rog sa nu achitati nimic pana nu intrati in posesia acelei "decizii a Consiliului Local" si doar pe baza unei chitante.
In cazul in care exista acea "decizie a Consiliului Local" va rog sa o transmiteti si catre ACA.

Cu Respect,
Razvan Coman

ASOCIAŢIA CRESCĂTORILOR DE ALBINE DIN ROMÂNIA
BUCUREŞTI, B-dul Ficusului nr. 42, Sector 1, cod poştal 013975
Telefon/Fax: 031 405 99 63 ; e-mail: acaromania@yahoo.com
Web: www.aca.org.ro

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 25 Iun 2014, 10:00

Primariile prin hotarare a consililului pot institui o taxa pentru ,,ocuparea vremelnica a domeniului public''...
Am patit acelasi lucru doi ani la rind,am platit si mi-am dedus cheltuielile prin PFA.
Anul trecut le-am dus extrasul din Legea Apiculturii si dupa verificarea pe calculator nu mi s-a mai cerut sa platesc
Am patit alta la o primarie ,mi s-a cerut ,,taxa de inregistrare cerere pentru amplasare stupi pe raza comunei'' - 1 RON :shock:
Am platit in continuare si ,,taxa de omenie''...si 1RON ... :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde delorin I » 25 Iun 2014, 10:12

Nu pot sa platesc nici macar un leu unora care invoca o lege si habar nu au cum se cheama sau din ce an e! Deocamdata fac sapaturi sa pun mana pe asa zisa hotarare a Consiliului local! Pe net nu e! Domnul Grigoras, presedintele ACA BAcau a sunat la primarie si a cerut sa-i fie pusa la dispozitie acea HOTARARE! A vorbit cu primarul! Nu a venit nimic! Prefer sa platesc amenda ca nu am o viza pe carnet de 50 RON decat sa dau 20 Ron pe o taxa ilegal instituita! Astia sunt in stare sa pretinda si pasarilor cerului taxa ca sunt asezate vremelnic pe teritoriu public sau pestilor din apa ca le tranziteaza comuna! Suntem parte ACA, avem un jurist - LA RAZBOI pentru drepturile noastre! Pentru UN SINGUR leut dar nu trebuie sa acceptam cand in intreaga Europa sunt legi ce vor sa protejeze apicultura sa fim jecmaniti de un leut- de catre niste unii...Ne vedem pe front daca sunteti interesati!:)

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 25 Iun 2014, 13:46

delorin I scrie:Nu pot sa platesc nici macar un leu unora care invoca o lege si habar nu au cum se cheama sau din ce an e!

Oficial si legal poti face o cerere prin care sa ceri rezolutia/hotararea Consiliului local,ai de asteptat 30 de zile lucratoare; legal
Exista Legea Administratiei publice locale ce da voie primariilor sa instituie taxe pe raza localitatii cum ar fi o taxa de ocupare vremelnica a domeniului public cu o valoare simbolica,in cazul de fata 20 ron pe care oficial si legal trebuie sa o platesti
Conf Legii Apiculturii trebuia sa te prezinti cu cererea pentru vatra de stupina sau pentru ocuparea unei portiuni de teren de pe raza localitatii si sa primesti raspuns si loc de stupina pe loc.Daca ti s-a refuzat accesul,datorita supraincarcarii bazei melifere primaria te poate amenda pentru ocuparea abuziva a domeniului public.In functie de hotararea consiliului local aceste amenzi pot ajunge intre 500 si 10 000 ron :!:
Am vazut astfel de panouri de avertizare
Amenda pentru amplasarea stupilor in loc nepermis e mizilic pe linga asta :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde delorin I » 25 Iun 2014, 16:50

Cerere de vatra prin urmare trebuie sa fie diferita de comunicare...pana acum nu am facut decat comunicari unilaterale, cu numar e inregistrare...Poti sa-ti faci o astfel de vatra temporara valabila mai multi ani? Sa revii in punctul x 50 de ani in periada N daca ai facut o cerere de vatra?

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 25 Iun 2014, 17:02

Vezi ca e o chichita si cu comunicarea asta ,daca ai dus-o la primarie NU inseamna ca automat ai si perminsiunea de a duce stupii pe raza localitatii,
daca dai de un functionar zelos o sa te intrebe ca de ce nu ai depus-o in termenul prevazut de lege - asta fiind valabila pentru masivele melifere
in afara de asta poate invoca incarcarea excesiva a zonei melifere
In alta ordine de idei primariile dispun de terenuri ,,la rezerva'' sau pa care nu se poate cultiva nimic,terenuri virane
Poti face cerere de vatra pemanenta,conform legii,iar dupa aprobare sa ceri sa fii inscris in Registrul Agricol la rubrica ,,Strainasi''
platesti impozit ca orice cetatean cinstit dar nu esti proprietar pe terenul espectui...posibil sa gasesti intelegere la unele primarii... ;)
proapis13

Mesajde delorin I » 29 Iun 2014, 11:08

O super idee de a valorifica un spatiu mic...blocul sau sura de albine:)
Fişiere ataşate
super idee.jpg

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 29 Iun 2014, 16:41

Postez 2 fotografii de la poliflora...aici am stat 2 saptamani in asteptarea teiului cel mult laudat...
Fişiere ataşate
La poliflora 2014.jpg

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 29 Iun 2014, 16:43

Si aici o fotografie cu apicultoarea casei...in mod nedrept am tinut-o in umbra pana acum...dar fara ea, eforturile mele ar fi trebuit sa fie mult mai mari! Fiind prezenta acolo, ea face cele necesare cand eu nu pot sa ajung! Ca nu face mereu ce trebuie dupa cum i se spune si ca face dupa capul ei, asta este o alta poveste...Cert este ca nu stiu ce as face fara ea...
Fişiere ataşate
Apicultoarea casei.jpg

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Lucian63 » 29 Iun 2014, 17:08

delorin I scrie:O super idee de a valorifica un spatiu mic...blocul sau sura de albine:)

Ok ... Ceva in genul muzeului Audi de la Ingolstadt ... :o
Lucian63

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?