Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Startovit sau Protofil.

Mesajde delorin I » 02 Iul 2014, 22:01

Nu vi se pare ca Protofilul a suferit niste modificari? Nu ma referi la doza administrata! Si asta mi-a sarit in ochi dupa ce am gasit sirop de zahar cu protofil colorat verzui la cateva roiuri pe care le am pierdut in primavara! Nu era tras!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde jenica67 » 02 Iul 2014, 22:18

delorin I, eu fac siropul cu ceaiuri si nu folosesc decat rar protofil si nu am avut pana acum nici o problema. Sotia (ca ea face siropul) pune cca 10-12 ceaiuri, din cele folosite in reteta de protofil, cand face siropul. Protofilul mi-l fac tot singur acasa, de vre-o 3 ani.
jenica67

Mesajde delorin I » 02 Iul 2014, 22:25

Am cumparat in toamna tot ce trebuia alcool, catina- sa fac si eu la fel! Am adunat plante! NU l-am facut ca nu am vrut sa gresesc cantitatile si sa aiba efecte negative! Dar roiurile pe care le am acasa, in lipsa de cules sau in cules prea putin, deja le stimulez de cateva saptamani- vreo 2 cred cu ceiuri din mai multe plante...in buna parte din reteta de protofil de casa! Cert e ca nu prea se vede depunerea...trag siropul dar 200 gr la 2 zile cred ca e cam putin!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde mitica68 » 02 Iul 2014, 22:30

delorin I scrie:Am cumparat in toamna tot ce trebuia alcool, catina- sa fac si eu la fel! Am adunat plante! NU l-am facut ca nu am vrut sa gresesc cantitatile si sa aiba efecte negative! Dar roiurile pe care le am acasa, in lipsa de cules sau in cules prea putin, deja le stimulez de cateva saptamani- vreo 2 cred cu ceiuri din mai multe plante...in buna parte din reteta de protofil de casa! Cert e ca nu prea se vede depunerea...trag siropul dar 200 gr la 2 zile cred ca e cam putin!

Eu la roi le-am pus aproximativ 1 l sirop, in 3 zile nu mai este strop.
mitica68

Mesajde jenica67 » 02 Iul 2014, 22:31

Baga in functie cutia de smantana gaurita de 900 ml si o sa mearga mai bine.
jenica67

Anterior

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE