Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Scrisoare catre Daniel Ciubotea

Mesajde Closcutz » 03 Iul 2014, 12:38

Si ce treaba am eu cu asa-zisele afaceri(daca exista asa ceva)?... Credinta e conexa cu Dumnezeu, iar transmiterea harului functioneza ,,ex opere operato" (independent de starea morala a savarsitorului). Eu stau acum stramb ca sa judec drept...Maria ta declarai prin aprilie ca te duci sa construiesti o biserica :?: :?: :?: Imi poti explica succint ce fel de biserica, asa de amorul artei ca sa inteleaga si muritorul(sau taranul) din mine care-i baiul cu frustrarile matale, daca nu e cu banat :?: :?:
Closcutz

Mesajde ignatov andrei » 03 Iul 2014, 13:15

Closcutz scrie:Si ce treaba am eu cu asa-zisele afaceri(daca exista asa ceva)?... Credinta e conexa cu Dumnezeu, iar transmiterea harului functioneza ,,ex opere operato" (independent de starea morala a savarsitorului). Eu stau acum stramb ca sa judec drept...Maria ta declarai prin aprilie ca te duci sa construiesti o biserica :?: :?: :?: Imi poti explica succint ce fel de biserica, asa de amorul artei ca sa inteleaga si muritorul(sau taranul) din mine care-i baiul cu frustrarile matale, daca nu e cu banat :?: :?:

Stimate parinte, pun si eu o intrebare!

Duminica s-au sarbatorit Sf. apostoli Petru si Pavel.

Cand este "lasata secului" si cand se posteste pt. aceasta sarbatoare, in cazul in care Invierea cade pe 8 mai (cea mai tarzie data)?

Duminica, 27 iunie, Rusaliile.
Luni, 28 iunie, Sf. Treime.
Marti, 29 iunie...

Multumesc!
ignatov andrei

Mesajde TDI » 03 Iul 2014, 14:16

Closcutz scrie: Credinta este in esenta un act de vointa si nu de ratiune sau mai bine zis supra-ratiune! Exista argumente solide care demonteaza aberatiile cu ,,Iahvistic si Elohistic"
Nu există nici un argument care să suprascrie 2 milenii - dacă vorbim despre voinţa individului putem vorbim şi despre voinţa divină.
Closcutz scrie:Si ce treaba am eu cu asa-zisele afaceri(daca exista asa ceva)?... Credinta e conexa cu Dumnezeu, iar transmiterea harului functioneza ,,ex opere operato" (independent de starea morala a savarsitorului). Eu stau acum stramb ca sa judec drept...
Existenţa funcţiei, respectiv a responsabilităţii există doar în cadrul sistemului care-ţi transmite harul. Aprobarea tacită, prin inacţiune te face părtaş şi responsabil direct. Aşa-zisele afaceri? Chiar doriţi un răspuns la aşa o provocare?
TDI

Mesajde State » 03 Iul 2014, 14:24

Closcutz scrie:Si ce treaba am eu cu asa-zisele afaceri(daca exista asa ceva)?...

Pai ideea e alta: De ce sa suportam noi , poporul, mizeriile bor ? Exista! Sunt vizibile si palpabile, fata de ce pretindeti voi in general. Se vad zilnic adica. Cum naiba poti sa zici "daca exista" ? Chiar consideri ca avem capul in c*r ?

Closcutz scrie:Maria ta declarai prin aprilie ca te duci sa construiesti o biserica. Imi poti explica succint ce fel de biserica, asa de amorul artei ca sa inteleaga si muritorul(sau taranul) din mine care-i baiul cu frustrarile matale, daca nu e cu banat

Am zis eu ca ma duc sa construiesc ceva sau atunci erai "impartasit" ?
Nu preasfintia ta, eu am alte legaturi cu biserica(bor). Lucrez pentru ea. Capisci ? Adica sunt direct implicat in niste treburi, unde bor spala banii prin asociatii. De ce ? Pai altfel ar trebui sa plateasca niste TVA de te ia ameteala daca ai stii sumele. Ma rog...astea sunt lucruri marunte fata de altele. Ai idee de cate ori calc prin patriarhie si prin birourile alea ?
Pai ce dracu' sa fac daca asta mi-e meseria ? Ghinionul lor e ca au bagat dracul in casa domnului, ei fiind tot draci daca ma intelegi. 8-) Si sa stii matale ca mai exista astfel de draci pe acolo, care gandesc asa ca indracitul. :twisted: De unde naiba crezi ca se afla de afacerile dosite si prea infundate alea preafericitului ?
Acum te intreb asa omeneste: Matale ai urmarit filmuletele alea pe care le-am pus mai sus ? Daca da , cum poti sa afirmi "daca exista.." ? Scuze ca insist pe aceasta intrebare, care de altfel mi-o pun si eu uneori dar in alt context.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde State » 03 Iul 2014, 14:34

In alta ordine de idei, preasfintia ta Closcutz(De unde vine acest nick-name? E sot de closca?)...daca tot te-am prins la tabla, vreau sa te intreb ceva si anume:
Tu (in calitate de popa) care ar trebui sa dai exemplu prostimii care se lasa calcata in picioare, ti se pare morala aceasta afirmatie facuta pe pagina dumitale ?
Closcutz scrie:Pina una, alta poate vi-l arat si pe ,,Statica", e un personaj foarte nostim, dar trebuie sa mai creasca( pina atunci nu-l leaga de tizul lui decat mirosul pe care-l emana: unul cand vorbeste, altul cand se...).

Eu, personajul ala rau(cred ca asa gandeste capusorul matale) ar fi trebuit sa intervin, sa-ti dau replica adica, dar n-am facut-o, pentru ca ti-am respectat dorinta de a nu-ti mai scrie pe pagina personala. :!:

Acum facand un pic de comparatie intre un popa si un indracit, faptele caruia ti se par morale sau imorale ? :roll:

Vezi, asta se intampla cu toata ceata voastra de power-rangers, numai ca nu va convine cand o luati in barba. Aveti pretentia ca mereu sa fie ca voi. Ei bine, vi s-a cam dus vremea.
State

Mesajde TDI » 03 Iul 2014, 14:39

Fiecare pasăre pre limba ei piere.
TDI

Mesajde Closcutz » 03 Iul 2014, 15:08

S-o luam pe rand. La intrebarea dlui Ignatov despre durata postului Sf. Apostoli Petru si Pavel raspunsul e urmatorul: durata este variabila in functie de data caderii Sf. Pasti, iar in varianta cand Invierea Domnului este in limita din intervalul(21 martie-8 mai) chiar pe 8 mai, atunci postul tine doar o zi! Dle State( daca numele si localitatea nu prea iti place sa le divulgi, fiindca esti sub acoperire :lol: ) ia aminteste-ti cum fara sa te invite careva, ai intrat la mine in batatura sa gusti ,,putina dulceata"(ca cetatean roman folosesc limba romana cum imi place) fara sa te provoc, fara sa ne cunoastem, fara sa fi discutat vreodata. Cand faci bascalie, nu respecti pe nimeni, pui imagini defaimatoare(la adresa mea) si ai pretentii ca esti mare reformator, elevat, manierat si intelectual pe deasupra, cred ca ar trebui sa-ti nuantezi un pic iesirile! Daca vrei sa faci un ban ,,negru" te invit maine dimineata pe la 3 la carat de stupi( is roiuri acum sa nu te plangi). Vrei afaceri necurate, vii linga mine si seara esti mai negru decat etiopienii! Poate lucrezi cu BOR (sau poate ca nu), dar lasi impresia ca musti mina care te hraneste. Daca tot ajuti la spalarea banilor murdari, de ce nu faci un autodenunt :?: . Cand vei munci cot-la-cot cu mine un sezon, atunci ai voie sa-ti dai cu parerea cum imi castig eu banii sau ce pregatire am!
Closcutz

Mesajde TDI » 03 Iul 2014, 15:11

Chiar aşa: http://m.money.ro/1259114. Oficial afacerile bisericii cred că sunt pe lângă cele ale Kusmai Gas şi restul corporaţiilor cu interese în petrol. Practic însă... ce business ştiţi voi care a investit şi investeşte în "active" mai mult decât BOR? Aş fi curios să văd o cifră estimativă pe ultimii 24 de ani.
TDI

Mesajde Closcutz » 03 Iul 2014, 15:25

Eu m-am prezentat in prima mea postare pe acest forum. Nu-i nevoie sa va adresati cu stimate( mai ales cand n-aveti nici o stima), desi pe dl Andrei il cunosc. N-am venit aici sa bag masina de spalat bani in priza. Nu prea cred toate atacurile ce se lanseaza la adresa BOR sau a membrilor ei, fiindca sunt din sistem si stiu cum stau lucrurile( adica frustrari ale sectantilor, bisericii paralele, fosti preoti actual caterisiti,oportunisti ce-si doresc terenuri sau imobile ale Bisericii etc). Nu sunt adeptul dictonului ,,Crede si nu cerceta", dar adevarul se poate distorsiona foarte usor la comanda. V-am cerut in repetate randuri sa ma priviti, pe forum, ca pe apicultorul Closcut, sau Mihai cum va place(n-am nimic de ascuns). Daca faptul c-am facut public ca-s si preot va lezeaza puteti sa uitati de asta( oricum nu stiu ce influenta spirituala as putea sa am eu asupra cuiva pe un forum de apicultura) :) . In concluzie nu cer decat sa fiu tratat cu aceeasi oca sau masura . Pe pagina mea personala, ne cunoastem, ne permitem postam, nu...nu! N-am nimic de demonstrat si consider ca in tara asta e nevoie de mai multa actiune decat gargara ieftina. Si despre asa zisele afaceri, eu stiu ca intr-un stat de drept persoana se bucura de prezumtia de nevinovatie; asa ca daca aveti dovezi impotriva cuiva dati-i in judecata sau asteptati sa se pronunte instanta! Eu nu am timp de problemele financiare ale altora. Cand State vrea sa se bucure de respect din partea mea, sa stie ca acelasi lucru astept si eu de la dumnealui!
Closcutz

Mesajde Closcutz » 03 Iul 2014, 15:38

State scrie:In alta ordine de idei, preasfintia ta Closcutz(De unde vine acest nick-name? E sot de closca?)...daca tot te-am prins la tabla, vreau sa te intreb ceva si anume:
Tu (in calitate de popa) care ar trebui sa dai exemplu prostimii care se lasa calcata in picioare, ti se pare morala aceasta afirmatie facuta pe pagina dumitale ?
Closcutz scrie:Pina una, alta poate vi-l arat si pe ,,Statica", e un personaj foarte nostim, dar trebuie sa mai creasca( pina atunci nu-l leaga de tizul lui decat mirosul pe care-l emana: unul cand vorbeste, altul cand se...).

Eu, personajul ala rau(cred ca asa gandeste capusorul matale) ar fi trebuit sa intervin, sa-ti dau replica adica, dar n-am facut-o, pentru ca ti-am respectat dorinta de a nu-ti mai scrie pe pagina personala. :!:

Acum facand un pic de comparatie intre un popa si un indracit, faptele caruia ti se par morale sau imorale ? :roll:

Vezi, asta se intampla cu toata ceata voastra de power-rangers, numai ca nu va convine cand o luati in barba. Aveti pretentia ca mereu sa fie ca voi. Ei bine, vi s-a cam dus vremea.

Ca sa-si faca si cititorii sau colegii de forum o idee despre cat de matur gandesti si ce exprimare elevata ai, hai sa mai punem o data( ca la radio Erevan) mesajul, pentru nobletea lui intrinseca. :lol: Astept sa iti nuantezi iesirile la adresa mea, fiindca eu nu te-am jignit in niciun fel pina sa ai atitudinea total deraiata la adresa mea de acum vreo 2 luni. Eu n-am declarat ca esti in vreun anume fel, iar la sectiunea Membrii forumului, topicul Curierat intern ai declarat in aprilie, ca ai fost sa construiesti o biserica!!! Asa ca mai usor cu pianu pe scari, cu afirmatii de genul ca,,erai impartasit"!
Ultima oară modificat de Closcutz pe 03 Iul 2014, 15:39, modificat 1 dată în total.
Closcutz

Mesajde State » 03 Iul 2014, 15:39

Closcutz scrie:Dle State( daca numele si localitatea nu prea iti place sa le divulgi, fiindca esti sub acoperire :lol: ) ia aminteste-ti cum fara sa te invite careva, ai intrat la mine in batatura sa gusti ,,putina dulceata"(ca cetatean roman folosesc limba romana cum imi place) fara sa te provoc, fara sa ne cunoastem, fara sa fi discutat vreodata.

Apreciez adresarea dar zic ca nu e cazul. 8-)
Problema matale a plecat de la faptul ca mi-am permis(atat eu cat si altii), sa-ti inrosesc un citat pe care ai reusit sa-l scrii fara nici cea mai mica mustrare:
"Daca potrivit canoanelor, am voie sa "ma rog" pentru "binele" celui ce fura, am s-o fac cu mare placere!"

Eu , ca si enorias, mi se pare cel putin deplasata aceasta afirmatie a ta, in calitate de preot. Tocmai de aceea mi-am pus-o la semnatura. Stiu ca-ti intrase ficatul in coma dar citatul iti apartinea. Si adu-ti aminte ca nu am fost singurul care ti-a zis-o, asta sa nu zici ca am eu ceva cu tine, asa cum mi-ai scris in mp. :idea:

Closcutz scrie:Cand faci bascalie, nu respecti pe nimeni, pui imagini defaimatoare(la adresa mea) si ai pretentii ca esti mare reformator, elevat, manierat si intelectual pe deasupra, cred ca ar trebui sa-ti nuantezi un pic iesirile!

N-am pretins niciodata ca sunt in vreun fel din cele enumerate. Nu stiu daca ai bagat de seama(din cauza furiei=paradoxal,nu?) ca uneori fac misto chiar si de mine. Iti spun eu ca asta este o calitate pe care nu multi o au. Este ?
Manierat/elevat sunt cu cine trebuie si cu cine cred ca merita. Intelectual nu sunt si nici n-am pretins asta. Reformator ??? Asta de unde ai scos-o ? Cunosti semnificatia ?

Closcutz scrie:Daca vrei sa faci un ban ,,negru" te invit maine dimineata pe la 3 la carat de stupi( is roiuri acum sa nu te plangi). Vrei afaceri necurate, vii linga mine si seara esti mai negru decat etiopienii!

Multumesc dar nu onorez invitatia. Nu pentru ca imi esti antipatic, ci pentru ca si eu fac acelasi lucru. In plus, nu asta inseamna bani negri. Poate ca matale esti obisnuit cu ei, dar aia se fac duminica si in alte zile de sarbatoare.

Closcutz scrie:Poate lucrezi cu BOR (sau poate ca nu), dar lasi impresia ca musti mina care te hraneste. Daca tot ajuti la spalarea banilor murdari, de ce nu faci un autodenunt :?: .

Nu musc nimic. Mana care ma hraneste e alta si sa stii ca o respect. Bor e fix oala, daca intelegi. La a doua intrebare iti dai seama ca n-am cum sa-ti raspund, nu?

Closcutz scrie:Cand vei munci cot-la-cot cu mine un sezon, atunci ai voie sa-ti dai cu parerea cum imi castig eu banii sau ce pregatire am!

Crezi ca as avea vreo problema cum iti castigi tu banii(din apicultura)? Probabil ca si toti ceilalti. Iar pregatirea ta ar fi ultima mea grija. Tu in astea vezi ca as avea vreo problema ? Te inseli.
Si sa fie cireasa in varful tortului, afla ca am un preot printre rude. Cand l-am pistonat pentru prima oara, facea spume ca samponul. Cand si-a dat seama ca petele nu ies decat cu Perwoll, a inceput sa zambeasca. Acum facem amandoi glume pe seama bor, numai ca nu trebuie sa fie si alta persoana de fata. 8-) Probabil asa esti si tu dar n-as fi absurd sa-ti cer sa recunosti asta.
Stii ca ti-am mai spus si in mp-ul ala, n-am nimic cu tine personal. Ai o meserie ca fiecare dintre noi pana la urma. Ma deranjeaza ca ne consideri cu capul in c*r, atat.
Ultima oară modificat de State pe 03 Iul 2014, 15:45, modificat 1 dată în total.
State

Mesajde State » 03 Iul 2014, 15:43

Closcutz scrie: Eu n-am declarat ca esti in vreun anume fel, iar la sectiunea Membrii forumului, topicul Curierat intern ai declarat in aprilie, ca ai fost sa construiesti o biserica!!! Asa ca mai usor cu pianu pe scari, cu afirmatii de genul ca,,erai impartasit"!

Da , ai dreptate. Perfecta dreptate! Dar vezi sa nu te lovesti de pian ca-i scara ingusta.
Uite mesajul meu:
State scrie:Cu cea mai mare placere, insa vin in interes de serviciu si trebuie sa finalizez o biserica pana seara. Apoi inapoi spre casa. In cazul in care termin pana la ora 16, trag o fuga sa vad hala din varful dealului. Te rog sa ma crezi ca sunt presat de timp... :(

Acum ce naiba sa mai zic ? Cativa de pe aici stiu cu ce ma ocup si au inteles mesajul. Numai tu puteai intege ca intr-o zi ma duc sa construiesc o biserica. E vorba de capacitati, e adevarat.
State

Mesajde Closcutz » 03 Iul 2014, 15:55

Closcutz scrie:Cand vei munci cot-la-cot cu mine un sezon, atunci ai voie sa-ti dai cu parerea cum imi castig eu banii sau ce pregatire am!

Crezi ca as avea vreo problema cum iti castigi tu banii(din apicultura)? Probabil ca si toti ceilalti. Iar pregatirea ta ar fi ultima mea grija. Tu in astea vezi ca as avea vreo problema ? Te inseli.
Si sa fie cireasa in varful tortului, afla ca am un preot printre rude. Cand l-am pistonat pentru prima oara, facea spume ca samponul. Cand si-a dat seama ca petele nu ies decat cu Perwoll, a inceput sa zambeasca. Acum facem amandoi glume pe seama bor, numai ca nu trebuie sa fie si alta persoana de fata. 8-) Probabil asa esti si tu dar n-as fi absurd sa-ti cer sa recunosti asta.
Stii ca ti-am mai spus si in mp-ul ala, n-am nimic cu tine personal. Ai o meserie ca fiecare dintre noi pana la urma. Ma deranjeaza ca ne consideri cu capul in c*r, atat.[/quote]

Nu stiu de unde ai scos ultima expresie, dar nu cred ca din postarile mele sau din atitudinea mea macar si voalata! Daca as avea voie canonic sa-i trag o chelfaneala aluia care fura ba 46 ba 54 ba 35 ba 15 stupi, jur ca nu stiu daca m-as abtine. Nu ti-am scris niciodata vreun mp! Constiinta ta morala poate sa te ghideze in atitudinea pe care ai avut-o pe pagina mea personala( cu toate ca sa admitem ca n-ai fost de acord cu afirmatia mea, cu modul de a gandi sau actiona etc). Daca ar trebui sa traiesc din ce castig de la biserica ,ar trebui doar sa astept sfarsitul! Iar celor care nu sunt convinsi de asta ii invit sa vada cu ochii lor cum sta treaba!
Si sa recapitulam un pic, in balanta, iesirile noastre dle State(sau Flavian cum vrei). 1 Am postat eu in pagina matale ceva, dar tu? 2 Am pus eu vreo imagine defaimatoare in legatura cu tine, dar tu? 3 Am avut noi vreodata macar vreo discutie, sau eu te-am deranjat pe pagina personala, dar tu? 4 Am folosit eu etichete(cel putin pina sa ma ataci la greu) sau ti s-a parut ca te tratez in mod discriminatoriu, pe motiv ca esti gunoier( spalator de bani cum vrei), dar tu?
Closcutz

Mesajde State » 03 Iul 2014, 16:01

Closcutz scrie: Nu ti-am scris niciodata vreun mp!

Cu asta ti-ai taiat cracuta de sub picioare parinte.

Rog un moderator sa ma indrume cum sa scot mesajele personale vechi. Am doar 3 pagini si primul mesaj primit e din Ianuarie.

In acelasi timp, verifica-ti mesageria privata , atat la mesaje trimise cat si la primite.
State

Mesajde TDI » 03 Iul 2014, 16:03

Părinte mie mi se pare că, "de facto", uiţi că trebuie să întorci şi celălalt obraz şi aplici legea talionului, uiţi că legea nouă a înlocuit-o pe cea veche. Ce înseamnă cuvântul smerenie? Un preot trebuie să fie smerit? Sau ca personajul, preot, Tomiţă Buluc, când intraţi pe forum puneţi anteriul în cui?
Ultima oară modificat de TDI pe 03 Iul 2014, 16:12, modificat 1 dată în total.
TDI

Mesajde Closcutz » 03 Iul 2014, 16:05

Aaaa deci afirmatia exista, nu mai sunt impartasit. Nu stiu de unde ai dedus tu ca am zis ca faci o biserica intr-o singura zi...puteai sa fi muncit la ea 5 ani sau 7 si aia era ziua receptiei, te rog sa nu lansezi ipoteze care nu-mi apartin. Eu am luat afirmatia ca atare si atat. Am observat in schimb atitudinea ta, constant adversa BOR si membrilor ei...desi pe de alta parte declari ca lucrezi cu Patriarhia si esti suparat manga pe ce deruleaza aia acolo. Cand iti doresti respect, cred ca trebuie sa fie reciproc. Afirmatiile trantite in stil bombastic, presupunerile si ideile preconcepute nu stiu cui fac impresie buna( desi la adresa mea le-ai utilizat din plin).
Closcutz

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE