Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Scrisoare catre Daniel Ciubotea

Mesajde Closcutz » 03 Iul 2014, 16:14

Mea culpa, ti-am trimis un mp in noiembrie 2013 exact pentru acelasi lucru...bascalie la greu la adresa mea, pe motiv ca-s ,,popa". Una peste alta nu sunt aici sa cersesc respectul cuiva, dar daca vrei sa fii tratat corect cred ca trebuie sa inveti sa faci si tu asta. In rest noi sa fim sanatosi ca belele curg si lasa ma State sa tina culesul la FLS 3 saptamani ca nimic nu mai conteaza.
Ps. Dle TDI n-am cerut inimosului State sa foloseasca Legea cea Noua, ci macar peaia mai ,,intunecata" a talionului( ca sa nu-i lezez atitudinea antiecleziastica in vreun fel). Am plecat la stupi, Pax vobiscum si sa faca treaba fetele si noi sa fim sanatosi!
Closcutz

Mesajde State » 03 Iul 2014, 16:30

Closcutz scrie:Mea culpa, ti-am trimis un mp in noiembrie 2013 exact pentru acelasi lucru...bascalie la greu la adresa mea, pe motiv ca-s ,,popa". Una peste alta nu sunt aici sa cersesc respectul cuiva, dar daca vrei sa fii tratat corect cred ca trebuie sa inveti sa faci si tu asta. In rest noi sa fim sanatosi ca belele curg si lasa ma State sa tina culesul la FLS 3 saptamani ca nimic nu mai conteaza.
Ps. Dle TDI n-am cerut inimosului State sa foloseasca Legea cea Noua, ci macar peaia mai ,,intunecata" a talionului( ca sa nu-i lezez atitudinea antiecleziastica in vreun fel). Am plecat la stupi, Pax vobiscum si sa faca treaba fetele si noi sa fim sanatosi!

Iar ai scapat ciocanul.
Nu te oblig in vreun fel sa redactezi aici cuvant cu cuvant, dar poti reciti mesajul trimis de tine si cel trimis de mine. Cred ca atunci inca nu scosesei perla "ma rog pentru binele celui ce fura". Si atunci si acum vreo doua mesaje, ti-am spus acelasi lucru. Tu ai impresia ca m-am legat de tine pentru faptul ca esti preot. Asta ar insemna sa ma leg de toti popii de pe strada pe motiv ca sunt popi. Nu. Stiu ca s-au sters mesajele de pe pagina la cererea ta. Acum erau inca un motiv sa-ti arat abordarea ta, in calitate de preot. Intelegi acum de ce am intrat atunci sa scriu pe pagina ta ?
Cand ai zis sa nu mai scriem, ne-am conformat. Cel putin eu.
Imi scoti ochii ca "te-am deranjat" pe pagina personala, in timp ce tu n-ai facut acelasi lucru, ai stat cuminte, dar de scris la adresa mea ai facut-o tot pe pagina matale. Cam ciudat, nu? Iar acum te plangi ca o fata mare.
Am primit mesaje private ca "iti place de mine" si sa percutez. :lol: Pai ce rost avea daca singur iti puneai lanturi ? Aici a fost aplicat proverbul: Capul plecat, sabia nu-l taie. :lol:
Hai du-te la stupi ca mai avem treaba pe urma. Te lamuresc eu si cu "antiecleziastica" pe care o suspectezi.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde ignatov andrei » 03 Iul 2014, 17:22

Closcutz scrie:S-o luam pe rand. La intrebarea dlui Ignatov despre durata postului Sf. Apostoli Petru si Pavel raspunsul e urmatorul: durata este variabila in functie de data caderii Sf. Pasti, iar in varianta cand Invierea Domnului este in limita din intervalul(21 martie-8 mai) chiar pe 8 mai, atunci postul tine doar o zi!

Parinte, ti-am dat date clare, iar dumneata imi raspunzi ca la un "copchil prost"!
Cum adica... post de o zi?

Postesc in ziua Sf. Treimi?
Postesc in saptamana de hartzi?
Postesc inainte de "sambata mosilor"?
Postesc inainte de "lasata secului"?

Eu ti-as mai pune o intrebare, dar... !
Daca mi-ai fi raspuns: "nu am raspuns pentru asta", as fi spus ca..., dar asa, parinte esti un simplu cititor al ultimei carti de dogmatica, carte in care se reia - chiar la inceput - cu tarie, tema "filioque"!
Nu te supara, dar las-o balta!

Nu te amesteca in discutii de acest gen!
Fii un apicultor de treaba si... atat!

P.S. Chiar te stimez! Eu sunt nepot de preot staretz de manastire!
ignatov andrei

Mesajde joohny » 03 Iul 2014, 18:07

Va salut.Parerea mea este ca,Religia este scrisa de oameni,Stiinta la fel.Tinind cont ca ambele categorii sint muritori=>ca ambii isi apara interesul.Daca Biserica are mai multi adepti =>ca are mai multa atractie de cit stiinta.Ca si in politica.Stie cineva cu ce s-a ocupat de ex.Papa Paul al-9-lea inainte de a deveni Papa?Sanatate.
joohny

Mesajde Mircea_63 » 03 Iul 2014, 19:59

TDI scrie:
Closcutz scrie: Credinta este in esenta un act de vointa si nu de ratiune sau mai bine zis supra-ratiune! Exista argumente solide care demonteaza aberatiile cu ,,Iahvistic si Elohistic"
Nu există nici un argument care să suprascrie 2 milenii - dacă vorbim despre voinţa individului putem vorbim şi despre voinţa divină.
Closcutz scrie:Si ce treaba am eu cu asa-zisele afaceri(daca exista asa ceva)?... Credinta e conexa cu Dumnezeu, iar transmiterea harului functioneza ,,ex opere operato" (independent de starea morala a savarsitorului). Eu stau acum stramb ca sa judec drept...
Existenţa funcţiei, respectiv a responsabilităţii există doar în cadrul sistemului care-ţi transmite harul. Aprobarea tacită, prin inacţiune te face părtaş şi responsabil direct. Aşa-zisele afaceri? Chiar doriţi un răspuns la aşa o provocare?

Omule! N-am trait cu totii in comunism??? Ai iesit tu sau daca erai prea tanar pentru asta- parintii tai, sa strigi in gura mare ca "imparatul e gol"?
Sau numai preotii au obligati asta? Cat de viteji suntem cand e vorba de curajul altora!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde TDI » 03 Iul 2014, 20:18

Eu de asta sunt apicultor, am strigat prea mult. Eu aveam 2 ani fără o lună în decembrie '89. Şi comunismul m-a marcat profund. Dar totul merge la vale, unul singur nu poate face nimic pentru mulţi şi dacă face e răstignit după, dar dacă mai mulţi văd şi vor, pentru ei să schimbe ceva se poate. "Acum" se poate!
TDI

Mesajde Mircea_63 » 03 Iul 2014, 20:27

TDI scrie:Eu de asta sunt apicultor, am strigat prea mult. Eu aveam 2 ani fără o lună în decembrie '89. Şi comunismul m-a marcat profund. Dar totul merge la vale, unul singur nu poate face nimic pentru mulţi şi dacă face e răstignit după, dar dacă mai mulţi văd şi vor, pentru ei să schimbe ceva se poate. "Acum" se poate!

TDI, gura mare poate avea orice...om. Diplomatia presupune inteligenta, sau invers: inteligenta presupune diplomatie.

Cand e copt, marul cade si singur. Daca nu e vremea, putem sufla cu totii in cor si eventual il vom clatina.
Mircea_63

Mesajde modigliani » 03 Iul 2014, 20:55

Closcutz scrie:Alo. Genialul Corut sau Corata(cum s-o ,,intitula") a descoperit si el scrieri de aproape un veac si jumatate si ipoteze lansate deJulius Wellhausen, Paul Althaus end comp. si acum am ramas masca... Credinta este in esenta un act de vointa si nu de ratiune sau mai bine zis supra-ratiune! Exista argumente solide care demonteaza aberatiile cu ,,Iahvistic si Elohistic" din unele scrieri ale VT. Acum nu cred ca are vreo relevanta daca m-as apuca sa le insirui sau sa incep sa demontez puncte debitate de o ,,minte stralucita". Mai bine ma duc si testez starea de spirit a fetelor ( din casutele Dadant).

Parinte , uite , ..... te rog io , stai jos . ..... PATRU !

A cata oara sa-ti amintesc faptul ca acilea nu predici babelor coliviste de-s in stare sa-ti faca statuie si-s gata de ultimu' lor orgasm in viata in preajma ineptiilor tale de le reciti nejudecandu-le , conform " inaltelor invataminte preotesti" ?

...........................

Si nu-mi futiza iarasi nervii si timpul incercand sa-mi demonstrezi patetic - ca la ****** - ca babele alea stau la baza istoriei poporului roman !

Stiu ca asa este . Insa-s mai dilau ca tine si-ti spun pe sleau : " ori stau la baza istoriei poporului , si le respect pentru asta ! Insa realitatea crunta si de ne contestat da buzna si spune ca ..... le-a trecut vremea . Sunt "fumate" .... "

Amu' , tu , baiat tanar , ..... ai de-ales . Cu babele - ctitore ale istoriei ( dar invariabil pe drumul pateticului ) , ori revolutionar in gandire ( inspre satisfacerea noii generatii de enoriasi , deloc ****** ! )

...... Faci ce vrei , trai-ti-ar . Mie mi se rupe de ce bati tu campii prin bisericuta din Oltina . Io-n Oltina dau la peste . Si , culmea , cam dau de crap rasarit p-acolo . Unde varsa Oltina-n Dunare , pe Epurasu' ......
Stii , pe dreapta canalului de confluenta . Prin cucutele alea . P-acolo ne punem corturile .
modigliani

Mesajde Mircea_63 » 03 Iul 2014, 21:11

modigliani scrie:
Closcutz scrie: Credinta este in esenta un act de vointa si nu de ratiune sau mai bine zis supra-ratiune!

Parinte , uite , ..... te rog io , stai jos . ..... PATRU !

Pictore, tu stii cat de mult te apreciez, dar pentu citatul subliniat mai sus...Parinte, stai sus... nota ZECE!
La urma urmei, cine suntem noi sa punem note? Doamne iarta-ma, daca ar fi sa ma judeci dupa aceeasi masura cu care judec eu... am pus-o.
Mircea_63

Mesajde State » 03 Iul 2014, 21:18

Va rog sa nu conducem discutia catre religie(in sensul sa ne judecam dupa ce crede fiecare). Nu ca n-as vrea , dar mi-e ca iar se inchide carciuma , din diferite motive. :?
Credinta e cum o percepe fiecare. Eu am inceput sa cred doar in mine.
Eu ma gandeam sa ne aruncam putin ochii in spatele cortinei. Acolo cred ca descoperim multe lucruri interesante.
Ultima oară modificat de State pe 03 Iul 2014, 21:23, modificat 1 dată în total.
State

Mesajde modigliani » 03 Iul 2014, 21:22

Corect ! Mi-a scapat citatul respectiv . A fost "diluat" in noianul de batai de campi de dinainte si de dupa acesta .

Apreciez . Acum , abia citind cu atentie a doua oara ( determinat de catre tine , Pac Pac , nu altfel )
Dar nu sunt atat de impresionat incat sa nu repet ca ...... se pierde esenta respectivului mesaj in maldarul de ineptii bisericesti invatate pe din-afara .
modigliani

Mesajde Mircea_63 » 03 Iul 2014, 21:31

modigliani scrie:...... se pierde esenta respectivului mesaj in maldarul de ineptii bisericesti invatate pe din-afara .

D`aia te iubesc io. Si nu esti singur. Ii citisem, iar sotia mea... iti da dreptate.
Mircea_63

Mesajde redoo » 03 Iul 2014, 22:01

Puterea data de religie a corup mereu,plecand de la primul vraci din savana si terminand cu papa,dar marele vinovat a fost"credinciosul" din lipsa de cunoastere,din teama,din oportunism.
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde Mircea_63 » 03 Iul 2014, 22:28

redoo scrie:Puterea data de religie a corup mereu,plecand de la primul vraci din savana si terminand cu papa,dar marele vinovat a fost"credinciosul" din lipsa de cunoastere,din teama,din oportunism.

Orice fel de putere corupe. In privinta vinovatiei, intotdeauna exista circumstante atenuante. Chiar si religia le ofera. "Nu sunt eu vinovat, dracul m-a pus." :roll:
Mircea_63

Mesajde State » 03 Iul 2014, 22:44

Mircea_63 scrie:
redoo scrie:Puterea data de religie a corup mereu,plecand de la primul vraci din savana si terminand cu papa,dar marele vinovat a fost"credinciosul" din lipsa de cunoastere,din teama,din oportunism.

In privinta vinovatiei, intotdeauna exista circumstante atenuante. Chiar si religia le ofera. "Nu sunt eu vinovat, dracul m-a pus." :roll:

Religia este o chestiune de familia in care te nasti. Mai este si o chestiune de geografie. Poti fi musulman/evreu/ortodox/etc. Nu e clar ca Redoo are dreptate ?

Intr-un trib de indieni a aparut un preot misionar. Acesta le spunea despre Dumnezeu, cum e Raiul si cum vor arde in Iad daca nu asculta poruncile lui Dumnezeu. La un moment dat , un indian il intreaba:
-Parinte, daca nu-mi spuneai toate acestea, eu ardeam in Iad ?
Preotul: -Nu fiule, nu ardeai, ca Dumnezeu te ierta de pacate.
Indianul: -Pai atunci de ce mi-ai zis ?
State

Mesajde Mircea_63 » 03 Iul 2014, 23:01

Indiene...afurisit sa fii. Ai dreptate, dar nu trebuia sa o spui. :lol:

Nu ar avea sens sa incepem cu citate, dar... necunoscute sunt caile Domnului.
Mircea_63

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE