Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Scrisoare catre Daniel Ciubotea

Mesajde State » 03 Iul 2014, 23:06

Mircea_63 scrie:Indiene...afurisit sa fii.

Ori crezi ca n-am fost deja ? :roll:

:lol:
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde modigliani » 05 Iul 2014, 10:42

cornelioandanciu scrie:Am luat 28 de litere si le-am amestecat intre ele.Apoi intamplator am ales grupuri de litere pe care le-am numit cuvinte si pe care le-am pus aici aici.Iata ce a iesit: Materia,Universul Viata,Omul, hula impotriva lui Dumnezeu! Oare o fi din intamplare? Daca omul este animal, atunci ce alt animal il mai huleste pe Dumnezeu, pe Cel care i-a dat viata?

SUPER TARE , OMULE !!! M-AI SPART CU ASTA !!!
modigliani

Mesajde TDI » 06 Iul 2014, 02:29

Ca sa revenim:

Published on Dec 3, 2013

Trei miliarde de euro: la această sumă se ridică averea Bisericii Ortodoxe Române - estimare făcută de jurnaliști în 2007.

Cel mai mare cult din România deţine peste 70.000 de hectare de pădure şi teren arabil, zeci de hoteluri, restaurante şi ferme. Realizatorii acestui film au obţinut aceste informaţii din surse, dată fiind lipsa de transparenţă a Bisericii Ortodoxe cu privire la bunurile pe care le deţine.

Răspunsul la întrebarea „ce se întâmplă cu banii strânşi din serviciile religioase, vânzarea de obiecte de cult, donaţiile şi subvenţiile de la stat?" nu a fost încă elucidat.

Acest film documentar, intitulat „Cât de mare este averea Bisericii" şi difuzat în emisiunea Cu Ochii'n 4, la TVR, încearcă să risipească misterul din jurul averii impresionante a BOR.

Biserica Ortodoxă Română cuprinde 6 Mitropolii, alcătuite din Arhiepiscopii şi Episcopii, cu un total de 11.146 parohii, deservite de 14.035 preoţi şi diaconi, în 15.116 lăcaşuri de cult. Pentru românii ortodocşi din străinătate, există 3 Mitropolii şi 2 Episcopii (în Europa) şi o Arhiepiscopie (pe continentul american).

BOR are, de asemenea, 631 mănăstiri şi schituri, cu peste 8.059 călugăriţe şi călugări. În cadrul BOR există, de asemenea, 279 de aşezăminte sociale, 275 de muzee şi colecţii muzeale, precum şi 42 de centre de conservare şi depozitare a obiectelor cultural-religioase ale moştenirii naţionale.

Numai în Protoieria III din Capitală există 59 de parohii şi o mănăstire, majoritatea fiind construite în secolele XVI -- XVII şi menţionate în lista monumentelor istorice. Toate aceste clădiri sunt, evident, plasate pe terenuri care se întind în total pe sute de mii de hectare, dacă socotim şi pădurile care aparțin Bisericii. Unele dintre ele sunt închiriate unor firme renumite, altele sunt doar exploatate în folosul Bisericii.

De asemenea, pe lângă fiecare biserică, există, de obicei, şi o casă parohială, ceea ce înseamnă că numărul clădirilor bisericii este cu mult mai mare de 27.000. Dacă estimăm valoarea medie a fiecărui imobil la numai 100.000, înseamnă că bunurile imobile ale Patriarhiei se ridică la minimum 1 miliard de euro.

http://www.incont.ro/social/bbc-la-fiecare-3-zile-o-biserica-e-construita-in-romania-paralela-intre-saracia-in-care-traim-si-sumele.html
TDI

Mesajde ignatov andrei » 06 Iul 2014, 06:07

TDI scrie:De asemenea, pe lângă fiecare biserică, există, de obicei, şi o casă parohială, ceea ce înseamnă că numărul clădirilor bisericii este cu mult mai mare de 27.000. Dacă estimăm valoarea medie a fiecărui imobil la numai 100.000, înseamnă că bunurile imobile ale Patriarhiei se ridică la minimum 1 miliard de euro.

http://www.incont.ro/social/bbc-la-fiecare-3-zile-o-biserica-e-construita-in-romania-paralela-intre-saracia-in-care-traim-si-sumele.html

Averea este IMENSA! Mult mai mare de 3 miliarde de euro (cred ca si 30 ar fi o cifra mica)!
Nu prea le au cu aritmetica, jurnalistii astia!

Cu mult mai mare de 27000 X 100 000 = cu mult mai mare de 2,7 miliarde
ignatov andrei

Mesajde TDI » 06 Iul 2014, 07:39

Mircea_63 scrie: TDI, gura mare poate avea orice...om. Diplomatia presupune inteligenta, sau invers: inteligenta presupune diplomatie. Cand e copt, marul cade si singur. Daca nu e vremea, putem sufla cu totii in cor si eventual il vom clatina.

Eu incerc sa fiu diplomat dupa cum ma indeamna domnul Mircea mai sus, oricum informatiile prezentate sunt fara nici un dubiu reale. Sau incerc sa am gura mare? Scriu... nu vorbesc, cred ca am degetele mici, cu binecuvantarea sfintilor parinti.
In primul rand e vorba de informatii care necesita amendamente si care pot fi probate fara nici un efort... diferenta de la 3 la 30... e mai greu de probat si poate chiar si de monetizat.
Inafara de Romania nu exista nici un stat care finanteaza constructia de noi biserici, goale.
TDI

Mesajde TDI » 06 Iul 2014, 07:57

TDI

Mesajde proapis13 » 06 Iul 2014, 08:57

Frumoasa povestioara insa nu e de citit pe stomacul gol dimineata :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde cristian bh » 06 Iul 2014, 13:57

Din ce-mi amintesc asa vag,........pare-se ca Vaticanul a renuntat,sau urmeaza sa renunte la conceptul de "iad".,de osanda vesnica,intrucat nu mai este ...............de "viitor",ca sa ma pronunt asa mai simplu fara alte explicatii ,pompoase,sau pe limba de lemn utilizata si de colegul de la Oltina.
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde State » 07 Iul 2014, 01:46

cornelioandanciu scrie: Daca omul este animal, atunci ce alt animal il mai huleste pe Dumnezeu, pe Cel care i-a dat viata?

Niciunul , pentru ca omul este singura fiinta care gandeste rational. Biserica nu are absolut nici o legatura cu D-zeu, pentru ca biserica este o inventie. La fel si religiile.

Vrei sa-ti fie bine ? Gandeste pozitiv , descarca-ti sufletul de ganduri rele, ajuta oricand ai posibilitatea pe cel de langa tine, etc. Sa dai bani unei institutii nu inseamna iubire, nu inseamna rai. Daca tu crezi intr-adevar in D-zeu, inseamna ca esti cel putin tampit sa crezi ca D-zeu are nevoie de banii tai(nu ma refer la Cornel, ci la toata suflarea). Pe biserica asta o doare cel mai tare, cand e vorba de bani. Nimeni n-a fost revoltat ca umbla popa cu botezul sau ca tine o slujba in biserica. Omul se revolta cand vede ca la doua zile se inchide cate un spital, iar in fiecare saptamana se mai termina de construit cate o biserica. Sunt comune care au chiar si 3-4 biserici. Sunt sate unde sunt doua biserici la nici mai mult, nici mai putin de.....200m. Voi asociati bisericile cu D-zeu. N-au absolut nici o legatura!
State

Mesajde proapis13 » 07 Iul 2014, 08:23

De curind circula pe retele fituica de mai jos.....Oare cit adevar este aici ???....stiu de ce consilierii lui Daniel tac.... ;)
Fişiere ataşate
1466107_601069353284828_1413189516_n.jpg
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde jenica67 » 07 Iul 2014, 08:57

[quote="cornelioandanciu"]Iar spitalele care s-au inchis... Oare cate avorturi s-au facut in acele locuri?Cate suflete nevinovate nu au mai putut veni pe lume?

Tu ai gandit ca in biblie, numai la pedeapsa ?? Nu ai gandit pozitiv, cati oameni au fost vindecati in acele spitale ??
Susti ca bisericile trebuie sustinute si numai pentru impartasanie ? Ce se intampla daca nu ne impartasim ? Apropo in Timisoara in spital, o femeie batrana si bolnava de cancer, a rugat un preot sa o impartaseasca si a fost refuzata, ce rost are atunci sa avem o astfel de biserica, daca nu seveste nici pe cei credinciosi ??
De ce aceasta institutie, care face bani din nimic, sa nu aiba aceiasi regim, ca cele care produc ceva ?
Apropo ce ocupatie ai tu ??
jenica67

Mesajde State » 07 Iul 2014, 10:03

cornelioandanciu scrie: Unde sa ne impartasim?Sub cerul liber? Pentru astfel de ritualuri sacre avem nevoie de biserici, iar aceste ritualuri sacre nu pot fi conduse decat de oameni initiati, adica de preoti!

Ma ia ameteala. :)
De cate lacase de cult avem nevoie sa ne impartasim ? Statisticile spun ca increderea oamenilor in biserica a scazut foarte mult si continua sa sa scada. Asta ce inseamna ?
Ma rog, au inceput sa se formeze cozi la impartasanie si nu mai sunt locuri in biserici ? :D
State

Mesajde State » 07 Iul 2014, 10:08

cornelioandanciu scrie:Iar spitalele care s-au inchis... Oare cate avorturi s-au facut in acele locuri?Cate suflete nevinovate nu au mai putut veni pe lume?

In cazul in care nu scrii la caterinca , e cel putin halucinant raspunsul tau. :idea: Adica e un lucru bun sa nu mai avem spitale, pentru ca ne se mai fac avorturi. :shock: Zilnic mor sute de oameni din lipsa unui spital, a unor medicamente si a unor medici care au optat sa lucreze pe bani mai multi, in timp ce biserica cere milioane de euro de la stat pentru a mai construi cate o biserica.
A scris cineva de curand o chestie interesanta:
"Problema Romaniei e ca ne pleaca medicii, nu popii".
Pai daca ar pleca si popii....cine ar mai impartasii cozile de enoriasi ? Sau cine i-ar mai ingropa daca au avut ghinionul sa li se fi inchis spitalul din comuna ? Doamne iarta-ma, una ca asta....
State

Mesajde TDI » 07 Iul 2014, 20:08

Stephen Hawking
Felix Baumgartner
!
TDI

Mesajde State » 07 Iul 2014, 22:41

cornelioandanciu scrie:Ti-am dat "hrana"prea tare, pentru adulti, tu inca nu poti sa mananci nici macar "hrana "moale pentru copii ! Dar daca te intaresti sufleteste, intr-o zi vei putea deslusi adevarul! In tine salasluiesc doua astfel de adevaruri, dar doar unul este bun! Si il stii, dar inca nu esti pregatit sa-l marturisesti! Totusi, il stii!

Daca asta numesti tu "hrana".....
cornelioandanciu scrie:Iar spitalele care s-au inchis... Oare cate avorturi s-au facut in acele locuri?Cate suflete nevinovate nu au mai putut veni pe lume?

Eu i-as spune altfel, ma crezi ? :?

Tu poate nu esti constient ca citesc sute de oameni in acest moment. Cum poti aduce ca argument o asemenea ineptie ? Pe bune. Spitale de plamani, sanatorii, spitale de copii, spitale de arsi, spitale de bolnavi mintal , spitale judetene ????? Asa stiti voi, ca in astea se fac avorturi ?

Ce dracu' sa mai zic ? N-are rost frate, ca imi vars nervii pe primul popa ce-l vad pe strada.
State

Mesajde petru71 » 08 Iul 2014, 00:07

State scrie:
cornelioandanciu scrie: Daca omul este animal, atunci ce alt animal il mai huleste pe Dumnezeu, pe Cel care i-a dat viata?

Niciunul , pentru ca omul este singura fiinta care gandeste rational. Biserica nu are absolut nici o legatura cu D-zeu, pentru ca biserica este o inventie. La fel si religiile.

Vrei sa-ti fie bine ? Gandeste pozitiv , descarca-ti sufletul de ganduri rele, ajuta oricand ai posibilitatea pe cel de langa tine, etc. Sa dai bani unei institutii nu inseamna iubire, nu inseamna rai. Daca tu crezi intr-adevar in D-zeu, inseamna ca esti cel putin tampit sa crezi ca D-zeu are nevoie de banii tai(nu ma refer la Cornel, ci la toata suflarea). Pe biserica asta o doare cel mai tare, cand e vorba de bani. Nimeni n-a fost revoltat ca umbla popa cu botezul sau ca tine o slujba in biserica. Omul se revolta cand vede ca la doua zile se inchide cate un spital, iar in fiecare saptamana se mai termina de construit cate o biserica. Sunt comune care au chiar si 3-4 biserici. Sunt sate unde sunt doua biserici la nici mai mult, nici mai putin de.....200m. Voi asociati bisericile cu D-zeu. N-au absolut nici o legatura!

State, te duce capul ala al tau si ai si suflet in tine. Unul de om bun.
Cu alte cuvinte, sunt perfect de acord cu ceea ce ai scris mai sus.
Adica vorbim aceeasi limba, aia a iubitorilor de pseudo-popi... :mrgreen:
Eu am o relatie usor mai aparte cu Dumnezeu...
Intru in biserica doar cand e obligatoriu (nunti, inmormantari, etc.).
In rest, vorbesc cu El doar atunci cand simt ca sunt pregatit. Chiar nu conteaza locul.
In opinia mea, religiile (includ aici, evident, si bisericile), oricare ar fi ele, nu reprezinta altceva decat centre de putere. Observ o batalie din ce in ce mai evidenta a fiecarei religii de a aduna cat mai multi adepti. Scopul e unul singur - puterea. Fie ea de natura financiara, de natura politica, etc.
O armata de adepti cotizanti (fanaticii, evident, intra in alta categorie), indoctrinati asa cum se cuvine, chiar dau posibilitatea unei entitati care-i reprezinta sa aiba o pozitie de forta, atat in mediile politice cat si in cele de natura financiara.
Despre asta cred eu ca este vorba.
Despre popi nu o sa vorbesc astazi. Oricum, cei adevarati sunt extrem, extrem, extrem de rari.

Pitar
petru71

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE