vasilefi scrie:Lucian cand ai facut mutarea de pe Dadant pe mer cate caturi mer ai pus pentru cuib 2 sau 3?
inteleg ca folosesti 3 corpuri mer ca si cuib + hamenan + "n" caturi pentru magazie
prima data pun un corp MER deasupra peste Dadant !!! astept pana apare puiet capacit in ramele mici !!!
al doilea cat il pun cu rame cladite si cu foite ( ar fi bune toate cladite , dar de unde atatea !!!
acuma trecerea am facut-o in doua feluri !!!
prima data am pus cel de-al doilea cat peste fund , apoi catul cu matca si cu puietul capacit , gratia Hanemann si peste gratie ramele Dadant !!! eu am mai avut si stupi care nu au avut 10 rame Dadant valabile , si atunci am pus sus ramele Dadant pe laterale , iar pe mijloc rame mici cu foite !!! este greu sa lucrezi cu doua feluri de rame , dar nu imposibil !!!
la mine doua corpuri de MER fac exact cat un Dadant ca inaltime , lucru care m-a avantajat putin !!!
dupa 3 saptamani din ramele Dadant eclozioneaza tot puietul , si gata trecerea !!!
anul asta am vrut sa fac altfel !!! am pus matcile deasupra gratiei !!!
fiind an roitor , 8 din 10 matci au decedat !!! am si pus o poza cu o matca " spanzurata " in gratia Hanemann !!!
daca mai vrei lamuriri , ma poti suna !!!
am numarul pe prima pagina de la pagina mea personala !!!

Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!