Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

extragere miere fara centrifuga

Mesajde vasile_ion_27 » 15 Iul 2014, 22:43

am 3 roi care culeg intens floarea soarelui si au blocat cuibul . Sunt unul pe 7 rame pe 8 si pe 10 rame. Au foitta la construit dar f f incet construiesc. Matca ny prea mai are unde sa oua. Ma gandeam sa extrag 2 -4 rame . Lanu de floare e la 50 m de stupi. Astia sunt primi mei stupi si nu am rame construite. As putea sa extrag fara cenrrifuga. Nu am centrifuga. Exista vreo metoda?
vasile_ion_27

Re: extragere miere fara centrifuga

Mesajde proapis13 » 15 Iul 2014, 22:50

Ai la adresa de mai jos un filmulet cu o improvizatie de centrifuga ce o poti face cu ce gasesti prin gospodarie
spor la extras si sa ne anunti si pe noi ce si cat ai extras
si grabeste-te,chiar ai cuiburile blocate...de aceea nici macar nu vor sa construiasca fagurii artificiali :lol:
viewtopic.php?f=18&t=327&start=16#p13389
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde vasile_ion_27 » 16 Iul 2014, 11:26

proapis13 scrie:Ai la adresa de mai jos un filmulet cu o improvizatie de centrifuga ce o poti face cu ce gasesti prin gospodarie
spor la extras si sa ne anunti si pe noi ce si cat ai extras
si grabeste-te,chiar ai cuiburile blocate...de aceea nici macar nu vor sa construiasca fagurii artificiali :lol:
viewtopic.php?f=18&t=327&start=16#p13389

am toate sansele sa.mi rup vreun picior cu o astfel de centrifuga . Dar se poate realiza usor . Multumesc.
vasile_ion_27

Mesajde gigibecalul » 16 Iul 2014, 18:54

"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde jenica67 » 16 Iul 2014, 21:08

gigi ca sa ai randament cu o centrifuga radiala, distanta intre axa de rotatie si leatul inferior al ramei, trebuie sa fie de cca 150 mm.
jenica67

Mesajde vasile_ion_27 » 17 Iul 2014, 16:29

jenica67 scrie:gigi ca sa ai randament cu o centrifuga radiala, distanta intre axa de rotatie si leatul inferior al ramei, trebuie sa fie de cca 150 mm.

am facut o improvizatie din plasa unei antene. Dar cand sa ii fac proba am descoperit ca cuiburile roiueilor nus blocate ci doar ca au facut corinitele de miere cat aproape juma de rama 1/1. Am 7 rame cu puiet pe juma din suprafata ca restu e cu miere. In concluzie nu trag nimic le las pt mierea pt iernare. Improvizatia mea e functionala. Multumesc.
vasile_ion_27

Mesajde vasile_ion_27 » 17 Iul 2014, 22:17

asta e improvizatia . Inca nu iam facut proba
Fişiere ataşate
2014-07-17-1362_1.jpg
vasile_ion_27

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR