Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Transportul Pavilionului

Mesajde Mishu05 » 19 Iul 2014, 00:07

Salutare,
Ca orice apicultor cu stupii varsati am inceput sa analizez serios trecerea ( macar partiala) pe sistem pavilionar. Printre multe lucruri de luat in seama ar fi si transportul pe distante mai mari a pavilionului. Sa zicem ca pe la rapita/salcam 1 as rezolva-o cu un tractor mai mare..sa zicem. Ca si aici trebuie un tractor rutier cu toate actele OK daca iesi pe drumurile nationale sau daca te indepartezi prea mult de comuna de unde ai plecat.Deocamdata nu imi permit sa imi iau si camion sa il trag eu..asa ca voi fi nevoit sa apelez la camionagii.
Cum e situatia prin tara? La pavilioanele de 7-10-12-18 tone mma se mai gasesc vehicule tragatoare si mai ales soferi dispusi sa piarda o noapte sau cateva ore pentru a te transporta? Eu voi face pastoral in zona de sud a Bucurestiului dar e posibil sa fie drumuri si in zona de deal sau spre baragan . Sunt colegi pe aici care ma pot ajuta cu o parere? Care mai sunt preturile pe km? Cat de mult fac nazuri ( sau nu fac, ca e criza) cand le spui ca trebuie sa intre pe camp/in padure/pe drumuri accidentate? Merita sa imi iau in prima faza pavilion sa apelez 1-2-3 ani la cineva sa ma duca si apoi sa iau camion sau sa fac un efort si sa iau de la inceput camionul meu?
Multumesc
Mishu05

Re: Transportul Pavilionului

Mesajde catalin.profiri » 19 Iul 2014, 07:12

Pai tu nu ai avut camion ? :oops: ofof
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde ionut vlv » 19 Iul 2014, 09:30

anul asta am trecut si eu pe pavilionar.aveam camionul din 2009 dar am mers "varsat" pana acum.nu ti-as recomanda pavilion tras.tot la mana altuia esti.daca esti hotarat sa mai continui ceva ani in apicultura,faci un pas inapoi financiar vorbind si cumperi o septica macar.
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
ionut vlv

Mesajde alt stupar » 19 Iul 2014, 17:09

Mishu05 scrie:Salutare,
Ca orice apicultor cu stupii varsati am inceput sa analizez serios trecerea ( macar partiala) pe sistem pavilionar. Printre multe lucruri de luat in seama ar fi si transportul pe distante mai mari a pavilionului. Sa zicem ca pe la rapita/salcam 1 as rezolva-o cu un tractor mai mare..sa zicem. Ca si aici trebuie un tractor rutier cu toate actele OK daca iesi pe drumurile nationale sau daca te indepartezi prea mult de comuna de unde ai plecat.Deocamdata nu imi permit sa imi iau si camion sa il trag eu..asa ca voi fi nevoit sa apelez la camionagii.
Cum e situatia prin tara? La pavilioanele de 7-10-12-18 tone mma se mai gasesc vehicule tragatoare si mai ales soferi dispusi sa piarda o noapte sau cateva ore pentru a te transporta? Eu voi face pastoral in zona de sud a Bucurestiului dar e posibil sa fie drumuri si in zona de deal sau spre baragan . Sunt colegi pe aici care ma pot ajuta cu o parere? Care mai sunt preturile pe km? Cat de mult fac nazuri ( sau nu fac, ca e criza) cand le spui ca trebuie sa intre pe camp/in padure/pe drumuri accidentate? Merita sa imi iau in prima faza pavilion sa apelez 1-2-3 ani la cineva sa ma duca si apoi sa iau camion sau sa fac un efort si sa iau de la inceput camionul meu?
Multumesc
Mishule... fiecare drum in spatele pavilionului tractat de un tractor iti mai incarunteste cateva fire de par... asta daca iti pasa, fireste.
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde catalin.profiri » 20 Iul 2014, 20:09

Intreb si eu: decat sa iti cumperi camion si pavilion de ce nu te gandesti la niste mini containere pe picioare pe care sa le incarci direct in camion? (pe platforma?).
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde Mishu05 » 21 Iul 2014, 01:32

Ma gandesc ca ar fi oarecare probleme de stabilitate/calare in teren in panta. Avantajul de necontestat al pavilioanelor/camioanelor-pavilioane este viteza cu care il muti de colo-colo si efort aproape 0 la pregatirea mutarii ( asta daca nu ai si stupi varsati). Din ce am vazut pana acum cheia este mutarea rapida..albina stie ea ce sa faca daca are cules. Am vazut foarte multe pavilioane de vanzare si cu toate ca e anul prost si e normal sa se vanda mai multe totusi..parca prea multe.. Una din probleme ar fi ca pentru un pavilion mare de 16-18 tone nu prea ai cu ce sa il tragi legal. Cat are voie sa traga o Raba clasica..cumva 10 tone?

Mai studiez problema....
Mishu05

Mesajde andrei_calinescu » 25 Iul 2014, 00:51

Mishu,

Noi am mai vorbit.
Din punct de vedere sudist imi surade solutia containere de 27-33 stupi pe un singur rand, trasi cu jeep sau duba.
E rapid, autonom si mai putine probleme cu matcile decat pe pavilion.
Si eu am stat in furculita si am analizat, dar m-am decis.
andrei_calinescu

Mesajde catalin.profiri » 29 Iul 2014, 07:12

Si pentru noi astia mai din Nord ?
catalin.profiri

Mesajde TDI » 29 Iul 2014, 08:23

La noi trebuie mai multa protectie termica si de vant in perioadele reci, perioade calde in sud.
TDI

Mesajde gabi bee » 30 Iul 2014, 23:07

un tractor U650 trage 20 de tone deci trage 2 pavilioane pe drum normal iar in noroaie sau pante foarte abrupte se merge doar cu un pavilion ! si mai bune sunt tractoarele 4x4 pana in 100 cai , dar tractorul numai in cazul in care faci pastoral in zona , maxim 100 km de vatra ! desi am doar trei ani de pastoral , am aceeasi dilema cu renuntarea la varsati/incarcare-descarcare si optiunile sunt doar 3 si anume pavilioane trase de tractor sau camion, paletizare+macara si containerele mari deplasate cu camion sau mici deplasate cu un jeep cum spune si andrei ! cea mai buna varianta ar fi paletizarea dar iti trebuie un camion de cel putin 18 tone dar pe noroaie esti mort ! fiindca de noroaie ne lovim cam des , alternativa ar fi un camion mai mic dar 4x4 cu macara+paletizare dar deplasam mai putini stupi o data, sau tractor4x4+pavilioane !

poate isi mai spun parerea si altii care au parcurs etapele astea de tranzitie !
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde ignatius » 05 Aug 2014, 09:14

Va salut
eu mi-am luat un camion 4x4, IFA L60 caer poate trage o remorca de 12 tone, este foarte inalt, intra oriunde, trage lejer pavilionul, are forta dr totosi pt 4x4 iti trebuie si niste cauciucuri bune ceea vrea sa cumpar, cauciucuri din Ungaria special pt off-road, si sa modific puntea spate sa ramana cu un singur rand de cauciucuri mai late si cu crampoane, pentru usurinta intrarii pe orice drum.
Ideal ar fi cu paleti, am gasit macarale pt IFA la maxim 1000 euro, dar nu stiu cum se desfasora concret descarcarea cu paleti, am vazut o gramada de filme dar toate pana la un ppunct.
cu bine
48 ani, stupi verticali
ignatius

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE