cosming scrie:vlad scrie:avand stupina in stationar eu cred ca este si ca o posibila cauza ,rezultatul stropirilor din gradinile oamenilor. dupa atatea ploi a fost si este o invazie de daunatori in gradinile de zarzavat sau pomi fructiferi ori toate astea se trateaza cu insecticide , de orice fel si cat mai concentrate . albinele nu sunt setate sa zboare toate in directia lanului , se mai abat dupa polen si colo si colo , se mai odihnesc si pe cate o frunza din pomi tratata impotriva omizilor . si uite asa duce otrava in stup si o fi si cu remanenta mare .......
Doar actara sa nu fie
prisacar scrie:
In aceasta perioada pe varza exista o musculita alba care este combatuta cu ACTARA. Acest insecticid este foarte periculos pentru albine. Daca sunteti cu stupina stationara in localitate sau in apropierea localitatii recomandati vecinilor sau cunostintelor alt insecticid.
prisacar scrie:M-am documentat putin. In zona sunt parcele de porumb invadate de un daunator numit DIABROTICA. Acest daunator poate fi tinut sub control fie prin rotatia culturilor, fie prin tratamente cu diferite insecticide. Un insecticid folosit este BISCAYA. Nu am dovezi, dar banuiesc ca in zona de zbor a albinelor s-au facut astfel de tratamente si albina este afectata. Un lucru este cert, intr-o zi ploioasa cand nu prea a iesit albina la cules, nu am avut nici o albina proaspat cazuta in fata stipilor. Cum a inceput un zbor mai intens au inceput sa apara si albine moarte.
ignatov andrei scrie:prisacar scrie:
In aceasta perioada pe varza exista o musculita alba care este combatuta cu ACTARA. Acest insecticid este foarte periculos pentru albine. Daca sunteti cu stupina stationara in localitate sau in apropierea localitatii recomandati vecinilor sau cunostintelor alt insecticid.
"Musculita" se cheama Molia verzei!
Si Actara a inceput sa nu mai aiba efect, ce sa mai vorbim de alt insecticid?!?
cosming scrie:Omul e dator sa incerce scoate mierea da sirop cu cat mai multe sfaturi cu atat mai bine si isi reface albina din puiet. Simptomele un raspuns ?
prisacar scrie:Va salut stimati colegi.
De cand a inceput culesul la floarea soarelui au inceput sa apara albine moarte in fata stupului. La inceput mai putine, dar de aproximativ 4 zile, tot mai multe albine moarte. Am facut 3 tratamente cu varachet dupa culesul de la salcam. Precizez ca nu sunt simtomele intalnite la varooza, cu plimbatul pe jos in fata stupului. Inainte de a incepe sa infloreasca floarea soarelui aveam magaziile pline cu albina, iar acum sunt aproape goale, la unele chiar a trebuit sa scot magazia pt ca nu mai era albina. Situatia despre care va spun este la familiile normale de productie, cu matca si puiet de toate vatstele. Stupina este stationara. Daca cineva a reusit sa identifice vre-o cauza in situatii similare, va rog sa ma ajutati cu un sfat. Multumesc, o zi buna !!!
alin75 scrie:prisacar scrie:Va salut stimati colegi.
De cand a inceput culesul la floarea soarelui au inceput sa apara albine moarte in fata stupului. La inceput mai putine, dar de aproximativ 4 zile, tot mai multe albine moarte. Am facut 3 tratamente cu varachet dupa culesul de la salcam. Precizez ca nu sunt simtomele intalnite la varooza, cu plimbatul pe jos in fata stupului. Inainte de a incepe sa infloreasca floarea soarelui aveam magaziile pline cu albina, iar acum sunt aproape goale, la unele chiar a trebuit sa scot magazia pt ca nu mai era albina. Situatia despre care va spun este la familiile normale de productie, cu matca si puiet de toate vatstele. Stupina este stationara. Daca cineva a reusit sa identifice vre-o cauza in situatii similare, va rog sa ma ajutati cu un sfat. Multumesc, o zi buna !!!
Cauta 2-3 albine, care merg pe jos, strange-le intre degete, daca stropesc cu "mustar" este posibil intocsicatie de tei. Zdrobeste si unele moarte recent, daca put e clara treaba.
Numai bine,
Alin
prisacar scrie:Multumesc, nu am inteles ce inseamna daca albinele moarte recent put. O zi buna.
proapis13 scrie:prisacar scrie:Multumesc, nu am inteles ce inseamna daca albinele moarte recent put. O zi buna.
O sa intelegi numai daca o sa citesti cele scrise la adresa de mai jos![]()
http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=& ... Eox1utG64Q
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 68 vizitatori