Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: "Microbul" albinaritului.

Mesajde gabi bee » 10 Noi 2011, 20:29

salut calin ! si pe mine ma framanta sa gasesc un model de fund care sa fie "perfect" si vazand modelul tau m-i sa parut ca gata , am rezolvat . apoi m-am gandit mai bine si tinand cont ca esti dispus la imbunatatiri , vin cu o mica problema pe care am descoperit-o la modelul respectiv si anume piesele c1 si c2 . presupun ca pe sub aceste piese vor intra furcile de la lisa si in cazul cand nu sunt duse pana la capat , din diverse motive , sipcile respective se vor rupe . a doua problema este tot la piesele respective si anume resturile ce vor cadea prin sita si vor ajunge pe partea de sus a sipcilor vor fi anevoie curatate ,mai ales daca la un moment dat tii stupii mai aproape de nivelul solului ! ce parere ai ! :?: :P
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde Bambucha » 11 Noi 2011, 01:02

Gabi, sipcile respective au destula "carne" incat sa nu se franga. Eu ma gandeam inclusiv la o lisa croita special pentru acest tip de fund. Distanta intre furci 350 mm, iar acestea lungi de 450 mm desi nu-i musai, pot fi si mai scurte. A mai ramas sa ma gandesc si la ramforsajul furcilor, fiindca acestea trebuie sa suporte o sarcina de circa 80 kg fara probleme. Oricum cand vii cu lisa si apleci stupul cu totul in fata, punctul de greutate nu se afla la mijlocul respectivelor sipci.
Legat de strangerea resturilor pe acele sipci nu ma gandisem la aspectul greutatii curatirii lor. La mine pe vatra stau destul de sus fata de pamant astfel incat nu-i problema curatarea lor cu dalta sau surubelnita. In pastoral e altceva, ii trantesc pe unde apuc nu am timp de curatat sipci :P

Un dezavantaj la acest fund ar fi ca partea din fata de sub urdinis nu este obturata, si multa albina se strange sub sita daca sta pe masa si nu pe pamant.
Cam asa arata prototipul.
Fişiere ataşate
IMG_15601.JPG
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Bambucha » 11 Noi 2011, 01:04

si fund+corp+rama saiba asamblate.
Fişiere ataşate
IMG_15621.JPG
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Avram Sorin » 11 Noi 2011, 09:26

Salut bambucha. Cu ce program ai facut schitele ? Vreau sa il folosesc si eu daca se poate . Mult succes in stupina imi place la tine ca esti organizat si stupii arata f ingrijiti. Spor la treaba
Telefon : 0732.406.209
www.dapis.ro Stupina Avram
Avram Sorin

Mesajde Bambucha » 11 Noi 2011, 10:56

Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Avram Sorin » 11 Noi 2011, 12:00

multumesc am gasit si deja ma "joc" cu el . Cam cat ti-a luat pana l-ai invatat ? in cat timp "proiectezi" acuma sa zicem un stup sau fund de ex ?
Telefon : 0732.406.209
www.dapis.ro Stupina Avram
Avram Sorin

Mesajde gabi bee » 11 Noi 2011, 12:15

eu ma gandesc sa fac o modificare modelului tau si anume sa inlocuiesc sipcile c1 si c2 cu 2 bucati de patrat de 5/5cm care dupa ce este tras ramane la 4,5/4,5 cm . capetele patratului se decupeaza ca si piesele de baza A ca sa poata intra pe sipcile B . patratul se poate prinde cu holzsuruburi, pt rezistenta , si de A si de B si in acest patrat se poate taia f usor un canal de 3 mm pt a culisa tabla . astfel se elimina si problema cu adunatul resturilor , pt ca acum patratul vine la nivelul sitei , si are si o rezistenta sigura indiferent de cat introduci furcile lisei la ridicare . nu le am cu programele astea , ca sa pot face o schita dar cred ca m-am facut inteles . vizavi de lisa eu am in plan ,cand i-o veni randul , sa fac furcile reglabile pe latime , adica sa le poti apropia sau departa in functie de necesitati , in genul lamelor de motostivuitor . nu stiu cum ti se pare varianta de mai sus dar eu zic ca e buna modificarea si asa vreau sa construiesc pe viitor ! te salut ! ;)
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde Bambucha » 11 Noi 2011, 14:16

Sigur Gabi, chiar te incurajez sa o faci! De altfel am si zis ca acest fund av mai poate suporta multe imbunatatiri.
Cu cat mai solida este baza, cu atat mai solid va fi si stupul!
Bafta, astept curios rezultatul!

@Sorin
vreo 2 zile, nu e greu...
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde catalin.profiri » 01 Feb 2014, 23:10

Buna,

Nu ai mai postat nimic aici de ceva vreme.
Mai faci niste update-uri? ca am citit si pagina de pe stuparitul vechi, si se rupe filmul din 2011
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde Bambucha » 01 Feb 2014, 23:20

Salut,
si eu care credeam ca scap 8-) De unde ai mai dezgropat-o?
Din 2011 tot fac planuri, planuri, planuri. De multe ori mi-a picat planul A sau B si nu am mai avut planul C, cred ca viata omului in general e prea scurta! Imagine
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Bambucha » 01 Feb 2014, 23:24

ca tot am plusat +10 cm :P
asa arata la mine, ieri seara -13 grade, imi cam inghetase sufletul!
Fişiere ataşate
IMAG06381.JPG
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde catalin.profiri » 01 Feb 2014, 23:33

Pai... te urmaresc de ceva vreme, si m-ai pus sa iti caut pagina pana la penultima de pe pagini personale :lol:
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde catalin.profiri » 01 Feb 2014, 23:40

Am vazut ca la un moment dat erai hotarat sa folosesti sistemul cu cepuri pt rigidizarea corpurilor. Ai folosit cepuri de 8?
Aveai un sablon pentru dat gaurile? Ai idee cat costa o punga de cepuri ?
catalin.profiri

Mesajde alexx » 01 Feb 2014, 23:48

Bambucha scrie:ca tot am plusat +10 cm :P
asa arata la mine, ieri seara -13 grade, imi cam inghetase sufletul!

Cati stupi mai ai?
alexx

Mesajde Bambucha » 01 Feb 2014, 23:50

Nu am mai mers pe imbinare in cepi deoarece la momentul respectiv cautam cu disperare pe cineva care sa se priceapa la facutul lazilor si sa nu ma lase balta de azi pe maine (vesnica problema la romani, unde termenul nu e termen). L-am gasit atunci pe Lucian Avram si dupa ce am pipait o lada cu faltz meseriasa, am ramas la acest sistem de imbinare!
Prin 2012 vroiam si cativa nuclei/roinite insa la momentul acela nu prea facea nimeni asa ceva, mai toata lumea era concentrata pe stupi! Asa ca... mi-am incropit de-un atelier de hobby (circular, abricht, etc) si acum imi fac singur lazile. Ma rog, nu singur, ca nu prea mai am timp si de asa ceva!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Bambucha » 01 Feb 2014, 23:53

alexx scrie:Cati stupi mai ai?

Nu stiu :oops: trebuie sa ma duc sa-i numar.
Buy E.U.
Bambucha

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?