Sa va spun povestea matcilor de la lucky5strike...e o doza de amuzament.
Eram la floarea soarelui. Si ma duceam pe tarla la stupi cu lupul langa mine. Era o arsita de ti se usca limba-n gura.
Imi suna telefonul...numar necunoscut. Nu se auzea prea bine asa ca iaca ce-am inteles:
- Buna ziua! Regina de la Craiova!M-am gandit ca face careva glume. Ce regina de la Craiova ca era o voce de barbat?!
- Cred ca ati gresit numarul, nu cunosc nici o regina in Craiova.
Si dau sa inchid...
- Stai domle, nu sunteti Florin Dobre...Bursa Gica Romanescu...matcutele...- Aaaaa, scuze, am inteles aiurea.
Imi batea inima ca la porumbel...primele matci selectionate...yessss!
- Cum facem, ca matcutele sunt gata?- Pai sunt la floarea soarelui, mi le poti trimite aici?Dau adresa si ma suna lucky5strike dupa 2-3 zile...
- Vezi ca la pranz vin fetele.Ajung fetele si pun mana pe telefon...
- Au ajuns, cum fac?Imi da omul absolut toate detaliile si-mi raspunde si la un tir de intrebari suplimentare...
Nevasta-mea imi zice:
- Noteaza-ti ca uiti! - Las' ca tin minte.Fac repede un roi si abordez prima cutiuta cu matca. Sa-i scot albina insotitoare...ca asa am inteles. Scot doua-trei si...
zbrrr...iese matca si face niste opturi prin aer pana n-o mai vad.
Am ramas ca Nica a Petrei uitandu-ma lung dupa pupaza din tei. Aveam
ashea o fata

...ca de caine batut.
Imi revin repede si fac ceilalti doi roi, bag cutiutele cu matci si inchid.
Zic sa returnez familiei donatoare ramele din roiul esuat. Surpriza...albinele ghem pe fundul cutiei. Matca revenise la baza. Am recuperat-o dar deja era ciupita bine...nu si-a mai revenit.
Dupa doua zile matcile erau acceptate dar una nu mai era marcata...
Hai ca-s chiar *****, oi fi luat rama de puiet cu tot cu matca!
Dar nu, matca era la locul ei in familia donatoare. Deci mandra a fost curatata de marcaj de catre albine.
Emotions!
Multumesc frumos domnule Radut!