Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: S-a intamplat in noaptea de 30 iulie

Mesajde popik50 » 01 Aug 2014, 23:46

Nici nu stiu ce sa mai zic...numai in locul apicultorului si al albinelor sa nu fi. Iti trebuie multa putere sa treci peste astfel de evenimente :(
un filmulet din Gorj care arata cat de mult au crescut unele parauri https://www.facebook.com/photo.php?v=67 ... =2&theater
popik50

Mesajde mircea_tm » 01 Aug 2014, 23:53

"ghimby" eu sunt la 6 km de tine....era cod rosu de inundatii pe Barzava. Aici, la mine in localitate s-a stiut de situatie, toti apicultorii de aici au luat masuri, inclusiv cei care erau in pastoral aici, au plecat in zone mai sigure! Saptamana viitoare sunt prognozate din nou precipitatii insemnate cantitativ, salveaza ce mai poti salva! La Resita s-au inregistrat 200 l/mp. iar in zona "noastra" unde esti si tu 150 l/mp..... imi pare rau pentru situatie!
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde popik50 » 01 Aug 2014, 23:54

Altii au pierdut casele si aproape erau sa piara impreuna cu ele. Oricum, anul acesta a fost un an care va ramane in istorie, si inca nu s-a terminat. Cine stie ce va fi la iarna.
http://stirileprotv.ro/stiri/actualitat ... e-apa.html
popik50

Mesajde TeoTraian » 02 Aug 2014, 20:04

Salut, nu am cuvinte... te rog dami numar de telefon pentru ca vreau sa te ajut sa treci peste cele intamplate mai usor (mai exact vreau sa iti dau niste roii, eu cu asta pot sa te ajut.
TeoTraian

Mesajde modigliani » 02 Aug 2014, 20:46

TeoTraian scrie:Salut, nu am cuvinte... te rog dami numar de telefon pentru ca vreau sa te ajut sa treci peste cele intamplate mai usor (mai exact vreau sa iti dau niste roii, eu cu asta pot sa te ajut.

Respect !
modigliani

Mesajde aurelianpopescu » 03 Aug 2014, 12:53

si in zona malaia-brezoi valcea inundatiile si viitura au , facut prapad printre stupi,imi pare rau
aurelianpopescu

Mesajde ghimby » 03 Aug 2014, 16:19

Observ ca multi vor sa ofere ajutor prin diferite moduri si cereti date de contact, specific ca eu doar am postat subiectul fiind la fata locului si facand poze despre cele intamplate. Daca prietenii mei cei pagubiti de ape sunt de acord si vor sa isi dea datele de contact o sa le scriu cu ce amai mare placere. Deocamdata se ocupa de recuperarea a ceea ce a mai ramas. Multumesc tutror pentru interes si vorbele de incurajare si din asta sa invatam fiecare cate ceva.
ghimby

Mesajde ghimby » 03 Aug 2014, 16:41

ghimby scrie:Observ ca multi vor sa ofere ajutor prin diferite moduri si cereti date de contact, specific ca eu doar am postat subiectul fiind la fata locului si facand poze despre cele intamplate. Daca prietenii mei cei pagubiti de ape sunt de acord si vor sa isi dea datele de contact o sa le scriu cu ce amai mare placere. Deocamdata se ocupa de recuperarea a ceea ce a mai ramas. Multumesc tutror pentru interes si vorbele de incurajare si din asta sa invatam fiecare cate ceva.

Date contact al celui pagubit:

Petre
ipetrumarius@yahoo.com
0742676705
ghimby

Mesajde ghimby » 03 Aug 2014, 17:00

TeoTraian scrie:Salut, nu am cuvinte... te rog dami numar de telefon pentru ca vreau sa te ajut sa treci peste cele intamplate mai usor (mai exact vreau sa iti dau niste roii, eu cu asta pot sa te ajut.

Petre
ipetrumarius@yahoo.com
0742676705
ghimby

Mesajde petre-marius » 04 Aug 2014, 00:08

Multumesc tuturor pentru consolarile aduse si a sprijinului moral. Acum am reusit sa scoatem peste 80% din lazi si speram sa mai avem norocul si de cateva familii care sa ne fie un nou inceput , mie si prietenilor de suferinta Daniel si Syle.
petre-marius

Mesajde Gicuta » 05 Aug 2014, 10:31

Sa-ti dea Dumnezeu putere si rabdare sa iti faci stupina. Sper ca din necazurile noastre (caci amj patit si eu unul mic anul acesta despre care am postat in luna mai) sa invete toti apicultorii ca este de ajuns sa nu fi atent si se duce pe apa munca de cativa ani sau zeci de ani!
(..) nu conteaza atat de mult soiul (de albine), ci prostul din spatele soiului. (Kamy)
Gicuta

Mesajde ovidiu_p » 06 Aug 2014, 09:08

anul trecut pe la sfirsitul lunii mai am patit ceva asemanator..nu de asemenea proportii privind numarul de stupi....20 stupi i-a luat apa...atunci m-am bucurat ca am si pavilion ...am reusit sa recuperez 6 matci si ceva albina..pina in toamna i-am facut buni....m-am invatat minte pentru toata viata unde trebuie si nu trebuie sa-mi pozitionez stupii
Fişiere ataşate
1.jpg
ovidiu_p

Mesajde ovidiu_p » 06 Aug 2014, 09:11

caturile si capacele le-am cules de pe o raza de cca 4 km..nu le-am gasit pe toate ......corpurile de jos erau legate intre ele cu o sufa ..
Fişiere ataşate
2.jpg
ovidiu_p

Mesajde B.K » 06 Aug 2014, 09:59

Trist !
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde andrei_calinescu » 08 Aug 2014, 17:16

din aceste considerente sunt adeptul sa stau in ferme , silozuri , etc.
S-a impamantenit in Ro sa se spuna ca mierea se fACE IN NOROAIE. E discutabil , dupa cum se vede.
albina are aripi, mai bine stau la cateva sute de m , un km de lan decat sa patesc asa ceva.
Pacat oricum, pentru situatie.
andrei_calinescu

Mesajde Florin Dobre » 08 Aug 2014, 17:24

Mierea se face pe noroaie pentru ca zonele usor accesibile sunt de regula aglomerate. Eu evit aglomerarile de stupi si pana acum sunt multumit.
Ca exemplu, prefer un palc de cateva hectare de salcam unui masiv. La acel palc voi fi singur, in masiv vor fi mii de stupi.
Totusi, de fiecare data incerc sa respect cei 3 A pomeniti de cei mai harsiti in apicultura: acces, adapost, apa.

La rapita asezasem stupii langa un canal de irigatii. Dupa doua zile de ploi, ma uitam din masina cum se umple canalul care pana atunci fusese sec. :?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE