Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Introducere in realitate !

Mesajde BUNKA » 09 Iun 2013, 09:04

marian sima scrie:Bunkane am o ideie trasnet de perpetum-mobil ca mecanism se aseamana de modelul motorului cu ardere interna dar e total diferita ,a pus-o in practica niste japonezi dar au gresit major la aranjarea sursei de alimenare a dispozitivului ,ei foloseau o sursa forta magnetica ,eu folosesc doua surse (daca privesti in ansamblu sant chiar 3)care combinate da un potential net superior.
Prima forta e de start (impuls mecanic)si pune totul in miscare,a doua forta o genereaza pe a treia si conlucreaza cu ea.

Acum nu am timp datorita comenzilor de prese ,dar cand voi avea timp pun ideia in practica ,daca ai timp facem niste hartii i-ti spun proiectul il pui in practica te ocupi de pantentare intern si international si castigul i-l facem jumate-jumate.

Ce pun astia pe net sant jucarii si marea majoritate sint trucuri.
O iau ca Tesla(nu ca as fi ca el) vad dispozitivul mergand.

Mariane, nu ma bag la inventii...tot ce vreau e sa fac o replica a oscilatorului Bedini la scara ceva mai mare, asta nu inseamna ca va fi urias ca dimensiuni ci ca va avea componente puternice (magneti , bobine, baterii, conductori) , cat sa sustina consumul unui apartament.
Ideea e ca vreau sa ma debransez de la gaze si electricitate daca face fata jucaria...ma enerveaza felul in care emit astia facturi...vine cate una pe 5-6 luni la gaze si cand vine e bai...si daca vreau sa platesc trebuie sa ma duc sa "sparg usa cu capul" ca milogul sa cer sa-mi dea factura din calculator ca altfel nu pot plati...e plin de lume care sta la cozi ca sa capete o hartie cu care sa poata plati...imi provoaca sila si greata modul asta de lucru al celor care detin monopolul.
Oscilatorul Bedini chiar functioneaza, si daca o iei invers de la cat consumi usor usor iti poti face o schita a ceea ce vrei sa construiesti...eu am facut niste calcule si sunt absolut interesante.
Uite Mariane cateva date...
-Disc din plexic cu raza de 10cm si lungimea exterioara pe disc de 62,8cm.
-8 magneti Neodimium ..se imparte discul in 8 si ies pusi fix la 45* unul fata de altul (trebuie sa stabilesc puterea in Gauss )
-8 bobine a 850 de spire cu fir dublu, adica doua in paralel rasucite de dimensiuni diferite 23 si 26
-Miezul bobinelor se face din electrod de sudura oxiacetilena de 1,6mm diametru dintr-un anume aliaj, trebuie sa ma mai documentez.
-suportii bobinelor se fac din PVC tip tambur cu diametrul de 7,5cm si lungimea de 7,5cm si gaura pt miez de 1,9cm
-circuitul ramane fix ceea ce a facut John Bedini ca vb aia lucreaza la jucarii de astea de prin anii 70..deci circuitul SSG
-baterii de 12 sau 24v, eu am facut calculele pt 12 v, de amperaj cat mai mare legate in serie.

Treaba e in felul urmator, la 95 de herti ca pe aici se ajunge in functionarea jucariei, ajung la 712,5 RPM adica 11,87 rot/sec...repede nu?? :P
La o rotatie am 8magneti*8bobine=64 de impulsuri
La 11,87 rot/sec * 64 impuls/rot=759,68 impulsuri/sec.......suna bine....45580,8impulsuri /minut
Daca ai 10 astfel de jucarii inseriate ai practic 10 discuri de 20cm diametru, ai 80 de magneti si 80 de bobine, si ai de zece ori mai multe impulsuri pe unitate de timp...adica te duci pe la 455808 impulsuri /minut...e fantastic !!
Acuma trebuie sa vezi cat anume consumi si cat anume trebuie sa scoti / impuls pt ca sa asiguri si consumul oscilatorului si sa acoperi si consumul auxiliar.
Randamentul e undeva cu o baterieincarci 3 pana la 12 baterii de acelasi tip..conteaza foarte mult COP-ul la care se ajunge, practic se regleaza din potentiometru curentul consumat pana la o valoare la care oscilatorul intra intr-un soi de rezonanta si desi curentul e mic RPM-ul creste si atunci si COP-ul creste.
De aici incolo e vb de calcul dimensiune conductori, calcul putere magnetica a magnetilor .
Curentul odata stocat poate fi folosit in locuinta transformandu-l la 220v folosind un invertor, iar in locuinta putem avea de la plite electrice, vase electrice de gatit, apa incalzita electric cu ajutorul unui boiler, caldura pe baza de electricitate (exista centrale electrice cum sunt cele pe gaz), deci nu schimbi instalatia sau caloriferele, absolut totul se poate folosi pe electric.
Sa revin la calcul...
La un consum sa zicem de 15kw/24h, avem 10,4166666669w/min
10,416666669w/min/455808impuls/min=0,000022853189 w/impuls e o valoare mica este??...realizabila.
Ma rog, aici trebuie luat in calcul si consumul jucariei, dar e un calcul grosier ca sa va dati seama cu ce avem de a face !!
Mie mi s-au aprins beculetele si mi s-au ridicat antenele...mai ales in noul context in care umilinta este maxima din partea marilor companii.
Nu-mi doresc decat sa vina ziua cand sa le spun...Te pup, Pa Pa
BUNKA

Mesajde BUNKA » 09 Iun 2013, 09:50

unincepator scrie:bunaseara la toti,daca santem la rubrica de toate, am si eu o antrebare:cei din judet alba daca ami pot spune o adresa si nume de colector masini program rabla din judet alba, zona blaj.Multumesc tare mult

Nu e chiar rubrica "de toate"...daca citesti putin ce s-a mai scris o sa vezi ca te transformi ori in Toma necredinciosul, ori intr-un mic cercetator avid de cunoastere gata sa experimenteze inventiile remarcabile facute de altii.
Asta cu masinile rabla...nu cred ca o sa gasesti raspuns pe aici.
Numai bine!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 09 Iun 2013, 14:12

Mai vedem, ca si eu am cativa Deloni de care trebuie sa ma ocup, si am si un solariu din lemn de facut..fac niste arce mari cu raza de 4m, o sa aiba 8m deschiderea si fiind din lemn trebuie sa folosesc tehnica lemnului lamelar incleiat...e prima data cand fac asta si pe langa asta mai am si pe tamplarie apicola comenzi care vin mereu si taman ca tre sa mai fac cate ceva si pt testul cu oscilatorul Bedini...deci si eu am o schema de lucru foarte incarcata.
Timpul probabil le rezolva pe toate.
Oricum treaba cu arcele de lemn e foarte tare...am facut deja piese (sipci) de 7cm latime si 1,8cm grosime si trebuie sa le fac lungi la 14-16m...deja la 3,5-4m sunt foarte elastice, si imbinarea cap-cap la scanduri mi-a iesit foarte bine si f rezistenta...cred ca o sa iasa o structura tzapana!
Solariul meu o sa aiba cam 40m cu 8 deschidere..il fac pt tata ca sa vada si el ca se poate face din rahat bici care sa pocneasca :lol:
Mult noroc, ne mai auzim...si vedem si cu motorul ce si cum !
BUNKA

Mesajde BUNKA » 10 Iun 2013, 08:52

Stiiiuu...adeziv D4 si oricum fac tratament la lemn cu ulei de in..ar merge si o parafinare, am avut ocazia sa vad cum se comporta lemnul impregnat cu ceara pe ploaie torentiala..efectiv apa sta ca p celofan, am niste capace de lemn si am dat cu niste ceara pe niste portiuni..mai bun de atat nu se poate.
Cam asta e..o sa iasa fain!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 11 Iun 2013, 09:59

Am gasit niste magneti Neodimium de 10/10/5mm care au o forta de 2,8kg, daca pun doi la un loc au 5,6kg forta*8 pozitii pe disc o sa fie 44,8kg forta magnetica pe disc...e bine!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 30 Dec 2013, 01:50

E interesant ca Nassim Haramein defineste in fizica teoretica energia care este infinita si care se gaseste in spatiu, acea energie care a putut fi captata de John Bedini intr=o cantitate infima adevarat, cu ajutorul oscilatorului sau magnetic .
Topicul asta merge mana in mana cu cel "de descretit fruntzile"
BUNKA

Mesajde TDI » 04 Feb 2014, 22:35

TDI

Mesajde proapis13 » 07 Aug 2014, 19:56

Eu cred ca se poate face si la noi !!!!!
https://www.facebook.com/photo.php?v=920265617989357
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde State » 07 Aug 2014, 20:20

proapis13 scrie:Eu cred ca se poate face si la noi !!!!!
https://www.facebook.com/photo.php?v=920265617989357

Salve, imi pare rau sa te dezamagesc...NU se poate. :lol:
Domnul "inventator" a incercat sa obtina o diploma de inventii si niste bani, numai ca trebuia sa mearga cu "inventia" pentru testare si inregistrare. Nu iti da nimeni brevet pentru un filmulet pe internet.
In alta ordine de idei, urmareste cu atentie la minutul 2:21 ce se afla sub scandura pe care sta magaoaia producatoare de energie gratis. :lol:

Analizand mai bine, el nici nu reusise sa breveteze porcaria si deja avea site www.valienergieplm.ro

Hai sa fim seriosi. ;)
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde proapis13 » 07 Aug 2014, 22:19

State scrie: http://www.valienergieplm.ro
Hai sa fim seriosi. ;)

Hai....sa fim seriosi .... :oops:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde State » 07 Aug 2014, 22:35

Ironie salve, ironie. :) Omul chiar si-a facut site. Este scris(corect) pe unul din motoarele ce apar in filmulet. Iti dai seama ca nu puteam sa-i fac reclama acelui sarlatan.
State

Mesajde proapis13 » 07 Aug 2014, 23:02

Statica,fratele meu,nu e ironie,adresa este invalida doar.... ;)
proapis13

Mesajde State » 07 Aug 2014, 23:05

Asta am explicat mai sus, am facut o ironie vis-à-vis de site-ul lui. :D
State

Mesajde proapis13 » 07 Aug 2014, 23:22

State scrie:Asta am explicat mai sus, am facut o ironie vis-à-vis de site-ul lui. :D

Fentosule,banuii eu ceva :lol:
proapis13

Mesajde lucky5strike » 02 Noi 2015, 22:24

Fratilor, de ce v-ati oprit... ce e, nu mai e pana de curent prin tara? Vrem energie, nu refuzam nici free, daca se poate...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde cristian bh » 03 Noi 2015, 10:34

lucky5strike scrie: Fratilor, de ce v-ati oprit... ce e, nu mai e pana de curent prin tara? Vrem energie, nu refuzam nici free, daca se poate...

Care-i baiu? :o
Daca palpaie neonu(finisor) :P
,....starteru-i buba! :lol:
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE