ignatov andrei scrie:De fiecare data am gasit explicatia si am inteles ca valabil ramane:
- 4-7 zile, recunoastere si imperechere;
- 8-12 zile, inceperea ouatului, INDIFERENT DE PUTEREA FAMILIEI!
lucky5strike scrie:
Sunt "n" situatii, oricand in sezon, in care gasesti familia in putere, cu multa albina, dar ioc puiet. Pierduta prin multime, o matca sprintara, bine construita, dar care nu oua.
Calculati varsta acelei matci.
alt stupar scrie:Nae, te muncesti si tu de parca n-ai avea destule![]()
La ce le mai dai a doua si a treia sansa ?
In mintea mea, atata cata e, e simplu... n-a luat matca din prima, adios, ziar si nucleu/roi slab deasupra si adios.
ignatov andrei scrie:lucky5strike scrie:Sunt "n" situatii, oricand in sezon, in care gasesti familia in putere, cu multa albina, dar ioc puiet. Pierduta prin multime, o matca sprintara, bine construita, dar care nu oua. Calculati varsta acelei matci.
Imi pare rau, dar asa arata o familie "fosta in friguri", botcarita si nenorocita de un apicultor stresat!
lucky5strike scrie:D-le Ignatov, mai de folos sunt discutiile in contradictoriu, ca epoletii. Daca am inteles bine, sustineti ipoteza emisa de vevidadra (sau vevidadra, sa lamureasca daca binevoieste...) ca daca altoim botca de x varsta intr-o familie normala, de productie, in ~10 zile matca noua va oua.
E o treaba... Reveniti cu detalii, ce, cum, cand...
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori