Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: noua micro-stupina

Mesajde FLORINELU » 08 Aug 2014, 19:14

te salut Emil,imi permit o critica:culoarea rosie este contraindicata la albine si lazi binenteles ,ai sa spui ca ai mai vazut si la altii ,probabil ca si aceia sant incepatori si nu au stiut. mult succes.
FLORINELU

Mesajde emil_sorin » 08 Aug 2014, 21:29

Nu ii rosu ... Ii mahon ...lac de calitate buna ..se pare ca din cauza pozei , mai ales dupa ce am micsorat-o ...
Din fericire am avut cativa litri de lac , si ca sa nu mai cheltui am vopsit tot ce am avu .
Sper ca mahonul sa nu imi transforme albinele mele carpatine in albine africane .. :lol: . ce ecdrept are o tenta de roscat in luminacsoarelui.

Inca mai astept critici ...
emil_sorin

Mesajde emil_sorin » 11 Aug 2014, 21:26

In aceasta seara fetitele au primit inca o portie de sirop ...iar din cate am vazut la primul stup , ca au construit rama care am bagat-o in proportie de 70-80% si deja a depus miere ..sper sa fie tot mai bine ...
emil_sorin

Mesajde emil_sorin » 12 Aug 2014, 07:56

Am tot cautat pe forum, dar fara succes , asa ca intreb :

Cat sr poare tine siropul facut acasa , si in ce conditii?
Orice raspuns sau link este bine venit.
emil_sorin

Mesajde proapis13 » 12 Aug 2014, 08:45

emil_sorin scrie:Am tot cautat pe forum, dar fara succes , asa ca intreb :

Cat sr poare tine siropul facut acasa , si in ce conditii?
Orice raspuns sau link este bine venit.

Cind ai timp citeste ce scrie la pagina asta ;)
viewtopic.php?f=9&t=643&hilit=reteta&start=16#p12261
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde emil_sorin » 12 Aug 2014, 18:13

Am citit aceste pagini de mai multe ori dar tot seara cand eram obosit ....mare scria ce , cum si cat ...
Merci de ajutor , asa o sa fac, cu toate ca sunt cantitati mici ..

Multumesc.
emil_sorin

Mesajde emil_sorin » 12 Aug 2014, 18:41

Revin la intrebari ;) ....
Daca hranesc din 3 in 3 zile cu sirop 650 mll si imi constuieste rama , care am introdus-o , pot sa mai bag rame la construit ? Daca da , unde ? Intre rama cu miere si cele cu puiet ?
emil_sorin

Mesajde Florin Dobre » 12 Aug 2014, 20:10

Grija acum este sa avem:
- cat mai multa albina pentru iernare;
- rezerve pentru iarna;
- albine sanatoase.

Fagurii se cresc la vremea lor. Zic...ca Nae. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde emil_sorin » 12 Aug 2014, 21:04

E de luat in calcul .
Eu ma gandeam ca, cu cat mai multe rame , cu ata mai mult puiet , cu atat mai multa albina.( astea cu mancare cat mai multa ) . din pacate nu am gasit rame gata construite.
emil_sorin

Mesajde Florin Dobre » 12 Aug 2014, 21:15

emil_sorin scrie:Eu ma gandeam ca, cu cat mai multe rame , cu ata mai mult puiet , cu atat mai multa albina.( astea cu mancare cat mai multa ) . din pacate nu am gasit rame gata construite.

E putin invers...
Albina multa=>puiet mult=>rame mai multe.
Stiu cum e sa n-ai rame crescute. :( In cazul asta poti baga la crescut dar tine cuibul strans, sa se creeze aglomeratie pe foita.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde emil_sorin » 12 Aug 2014, 21:58

Multumesc de sfaturi .

Folosesc diafragma la toti stupii .
Maine ma duc sa realimentez, si atuncia cred ca o sa imi dau seama daca mai pot sa pun rame sau nu .
Daca bine am inteles , ca atunci cand construiesc o rama , au nevoie de 1 l de sirop.
Ce am citit , si cred ca am retinut bine , e ca daca sunt rame noi ,puietul se dezvolta mai bine in celule si iese o albina ma mare si ma punternica decat in celulele vechi ( care s-au micsorat)

Daca gresesc cu ceva , nu ma supara sa "dați" in mine cu explicatii.
emil_sorin

Mesajde Florin Dobre » 12 Aug 2014, 22:06

La momentul asta o rama alba se comporta ca o diafagma...e evitata de matca.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde MIHAI BALS » 12 Aug 2014, 22:11

emil_sorin scrie:Buna ziua,

De anul acesta , in judetul Mures , a mai aparut o " micro " stupina. Si daca tot ati aflat din ce zona sunt , vreau sa va povestesc putin cum a aparut acesta noua activitate pentru mine:
Un prieten, apicultor de vre-o 3 ani a zis ca imi da un roi, doar sa imi fac lada ...si am zis dece nu .. am cumparat dusumea , aracet , tabla si ce a mai trebuit , si am inceput operatiunea tamplaria .
In timp ce faceam primul stup , am zis ca daca tot trebuie sa ma duc pt unul de ce sa nu fie 3 , si asa au aparut trei lazi de 1/1 cu fund de plasa si podisor simplu .
La finalul luni iunie am cumparat 2 roi pe 4 ram si am primit si cel de-al 3-lea .

Sper sa pot posta cateva poze cu munca mea de panacum .

Mi-am luat si costum , afumator , rame , faguri, si am mai construit o roiinita pe 5 rame din placaj ,o cojnita si inca un tup de rezerva tot pe 10 rame (poate mai apare vre-un roi) .
Pana acuma investitia nu a fost foarte mare ( sub 1000 ron) si mult multa multa munca .

multa multa multa munca,asa e?
doar cu asta o te alegi din apicultura.
GARANTAT 100%.
MIHAI BALS

Mesajde emil_sorin » 12 Aug 2014, 22:42

Multa munca este , dar si o mica sadisfactie , mai ales cand le vezi cu capul in celula si cum muncesc pt tine :D .
Pe langa munca , cred ca o sa ma aleg cu o viata mai dulce si mai sanatoasa. :lol:
Ca in orice proiect nou in care te implici , inceputul e cam anevoios, da si cu cele mai multe satisfactii, iar dupa aceea incepi sa te perfectionezi si ai impresea ca e normal sa faci un lucru "perfect" iar dupa mai multa vreme totul intra in reflex , dar apare putin " monotonia"

Eu vreau sa apuc " monotonia" in apicultura....dar mai am cale lunga .
emil_sorin

Mesajde mausica » 12 Aug 2014, 23:11

MIHAI BALS scrie:
emil_sorin scrie:Buna ziua,

De anul acesta , in judetul Mures , a mai aparut o " micro " stupina. Si daca tot ati aflat din ce zona sunt , vreau sa va povestesc putin cum a aparut acesta noua activitate pentru mine:
Un prieten, apicultor de vre-o 3 ani a zis ca imi da un roi, doar sa imi fac lada ...si am zis dece nu .. am cumparat dusumea , aracet , tabla si ce a mai trebuit , si am inceput operatiunea tamplaria .
In timp ce faceam primul stup , am zis ca daca tot trebuie sa ma duc pt unul de ce sa nu fie 3 , si asa au aparut trei lazi de 1/1 cu fund de plasa si podisor simplu .
La finalul luni iunie am cumparat 2 roi pe 4 ram si am primit si cel de-al 3-lea .

Sper sa pot posta cateva poze cu munca mea de panacum .

Mi-am luat si costum , afumator , rame , faguri, si am mai construit o roiinita pe 5 rame din placaj ,o cojnita si inca un tup de rezerva tot pe 10 rame (poate mai apare vre-un roi) .
Pana acuma investitia nu a fost foarte mare ( sub 1000 ron) si mult multa multa munca .

multa multa multa munca,asa e?
doar cu asta o te alegi din apicultura.
GARANTAT 100%.

:lol: :lol: :lol:
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde MIHAI BALS » 12 Aug 2014, 23:15

emil_sorin scrie:Multa munca este , dar si o mica sadisfactie , mai ales cand le vezi cu capul in celula si cum muncesc pt tine :D .
Pe langa munca , cred ca o sa ma aleg cu o viata mai dulce si mai sanatoasa. :lol:
Ca in orice proiect nou in care te implici , inceputul e cam anevoios, da si cu cele mai multe satisfactii, iar dupa aceea incepi sa te perfectionezi si ai impresea ca e normal sa faci un lucru "perfect" iar dupa mai multa vreme totul intra in reflex , dar apare putin " monotonia"

Eu vreau sa apuc " monotonia" in apicultura....dar mai am cale lunga .

nu ai inteles!
tu muncesti pt ele!!!!
MIHAI BALS

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?