vevidadra scrie:Descrieți vă rog cu detalii metoda dumneavoastră ! Fără frică ! Ați spus că este ELEMENTAR DE SIMPLU !
lucky5strike scrie:vevidadra scrie:Descrieți vă rog cu detalii metoda dumneavoastră ! Fără frică ! Ați spus că este ELEMENTAR DE SIMPLU !
Esti simpatic! Tu ti-ai expus metoda?
De ce nu incepi traducandu-ne metoda de lucru a lui nenea din video din primul post? De acolo s-a inceput.
Sa vedem!
vevidadra scrie:Fără a mă abate de la subiect salutare domnule ignatov andrei ! Aveți un EU foarte mare ! Vă rog să aveți răbdare și chibzuință de vîrstă, și cu anumite rețineri de a vă expune să urmăriți acest topic. Aici se discută o metodă care ar reduce semicostul producției cu peste 50 la sută. Probabil veți folosi și dumneavoastră această metodă pe viitor, dacă veți avea răbdare. Dacă locuiți la Iași suntem la o distanță mică vecini. Pînă la locațiile mele sunt în jur de 60 de km de Iași.
vevidadra scrie:Apropo voi mai încerca să deschid și alte teme de discuție tot așa de importante la care dumneavoastră nu atrageți mare atenție.
TDI scrie:Fără îndepărtarea mătcii, direct.
nae scrie:1- introduci botca fara inlaturarea matcii = loterie
-avantaj daca se pierde sau ''devine'' trantorita ramane ''batrana''
2- ''ridici'' matca si plantezi botca =acceptare 100% =LOTERIE daca te raportezi la fam de productie deplasate in pastoral/pavilion /aglomerat-300 fam![]()
In stationar pe o vatra lejera = OK ; la fel ca o stupina de multiplicare ,cu procent mai scazut de imperechere.
Nu cred sa-si permita cineva (150-600 fam )asemenea metoda ; apicultorul incepator ,fara logistica/spatiu e obligat s-o foloseasca ...
300 fam sunt plimbate sa PRODUCA = nu-ti permiti , cred .
vevidadra scrie: După metoda izrailiană 600 de botci pentru 600 de familii se recoltează întro zi. Se înpart la 2 echipe formată din 2 apicultori a cîte 300 de bucăți. Cele 300 de botci fiecare echipă le introduc în stupuri în timp de 3 zile aflate în diferite locații. Prima zi 120, a doua 100, a trea 80 de buc. Se introduc în stup mecanic. Se afumă cu fumarul în care se pun bucăți de saci în care a fost zahăr și se lipește botca, apoi se închide stupul. Peste 14-16 zile se verifică dacă este puiet semănat după care se determină dacă este regina din botca introdusă. Între timp se cresc botci de rezervă. Dacă nu este puiet sau se întîlnește regina ce nu e pe plac se strivește și se introduce din nou botcă.
vevidadra scrie:alt stupar scrie:"Schimbarea matcii batrane prin introducerea unei botci"
Doamne, dar este asa de simplu... ELEMENTAR DE SIMPLU !!!
Metoda citita prin revistele Apiacta, acolo dadeau procentaj de reusita peste 75%, sincer eu personal poate oi fi avut si olecuta noroc sau nustiu dar consider dupa destui ani de folosire a acestei metode procentajul este chiar mai bun !
BOTCA LA ECLOZIONARE SE INTRODUCE IN PREZENTA MATCII IN COLONIE !
Descrieți vă rog cu detalii metoda dumneavoastră ! Fără frică ! Ați spus că este ELEMENTAR DE SIMPLU !
ignatov andrei scrie:vevidadra scrie:Fără a mă abate de la subiect salutare domnule ignatov andrei ! Aveți un EU foarte mare ! Vă rog să aveți răbdare și chibzuință de vîrstă, și cu anumite rețineri de a vă expune să urmăriți acest topic. Aici se discută o metodă care ar reduce semicostul producției cu peste 50 la sută. Probabil veți folosi și dumneavoastră această metodă pe viitor, dacă veți avea răbdare. Dacă locuiți la Iași suntem la o distanță mică vecini. Pînă la locațiile mele sunt în jur de 60 de km de Iași.
Cum imi fac pasaportul, va fac o vizita!
Faceti, va rog, traducerea pentru colegi, asa, in mare, ca eu folosesc de mult timp SI aceasta metoda!vevidadra scrie:Apropo voi mai încerca să deschid și alte teme de discuție tot așa de importante la care dumneavoastră nu atrageți mare atenție.
Daca va referiti la mine... ar fi bine sa va mai interesati, doar asa, ca sa ma cunoasteti mai bine!
vevidadra scrie:ignatov andrei scrie:Plasati botcile fara probleme!
Gaselnita cu "asteptatul si cu protejarea" este pentru incepatori!
Se poate intampla sa fie cate o "matca" mai mica decat o albina, care poate produce avarii grave, sau alte "chestii". pe care doar un incepator le poate produce!
Nu conteaza daca sunt oua, larve sau orice altceva! Nu trebuie sa existe MATCA!
Ce părere aveți de metoda izrailiană de schimbarea reginelor bătrîne din stup prin introducerea botcilor, fără a ști cei în stup și verificarea lor peste 12-14 zile ?
vevidadra scrie: După metoda izrailiană 600 de botci pentru 600 de familii se recoltează întro zi. Se înpart la 2 echipe formată din 2 apicultori a cîte 300 de bucăți. Cele 300 de botci fiecare echipă le introduc în stupuri în timp de 3 zile aflate în diferite locații. Prima zi 120, a doua 100, a trea 80 de buc. Se introduc în stup mecanic. Se afumă cu fumarul în care se pun bucăți de saci în care a fost zahăr și se lipește botca, apoi se închide stupul. Peste 14-16 zile se verifică dacă este puiet semănat după care se determină dacă este regina din botca introdusă. Între timp se cresc botci de rezervă. Dacă nu este puiet sau se întîlnește regina ce nu e pe plac se strivește și se introduce din nou botcă.
adi hodis scrie:Cred ca v-a scapat un amanunt important. D-vs NU folositi metoda discutata ( a israelianului ) ci folositi metode clasice care au la baza absenta matcii la momentul introducerii botcii.
alt stupar scrie:
Repet, botca la eclozionare se introduce in colonie in prezenta reginei batrane. Ghici ghicitoare... unde trebuie sa se gaseaca regina ce urmeaza a fi schimbata ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori