As dori un sfat de la voi daca se poate.
Pentru falturi folosesc deocamdata circularul, doua taieturi = un falt. La funduri trebuie sa frezez canal de 2 cm latime pe toata lungimea scandurii. Asta o fac tot cu circularul, din 5-6 treceri. Problema este ca imi consuma mult timp.
Am nevoie de o freza, banii sunt foarte limitati si incerc sa gasesc cea mai buna optiune. 200-250 lei as avea de cheltuiala. Ce am vazut eu:
- oberfreza manuala de 500W, folosita, Makita sau Bosch, pe Ebay Germania
- oberfreza manuala de 1200W, noua, made in China
- si mai am optiunea cumpararii unui motor electric, fiindca deja am un ax de freza complet echipat, plus masa, lipseste doar motorul
Nu fac volum mare de cutii, doar pentru mine si doi prieteni, sa zic 40 de cutii intr-o luna dar sunt zile in care trag de dimineata pana seara si am nevoie de ceva pe care sa ma pot baza pentru ca nu-mi permit sa repar sau sa inlocuiesc.
- nu stiu daca oberfreza de 500W are suficienta putere sa faca falturi si canale dintr-o singura trecere. Chiar daca are putere, ma intreb daca motorul sau pinioanele rezista la sarcina prelungita. Mi-ar placea varianta asta.
- asta de 1200W costa 150-200 de lei, Chinezeasca, presupun ca va ceda usor.
- motorul electric nu stiu cat de mare imi trebuie. Am curent monofazat deci un motor trifazat nu va lucra la randament maxim. Ma intereseaza un motor(trifazat) suficient de mare cat sa nu se opreasca cand bag scandura in freza. Daca e prea mare, depaseste bugetul. Stiu ca fiind mic s-ar incinge dar as fi atent sa-l las sa se raceasca. Un motor de 0,75kW trifzat legat la instalatia monofazata, ar fi utilizabil, ar avea putere pentru 30 de minute treaba / 30 racire? Daca nu, atunci unul de 1,5kW?
Va multumesc!