Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: alimentatia albinelor dupa tratament cu oxitetraciclina

Mesajde gica.mosu » 19 Aug 2014, 00:25

Dragos2006 scrie:Nae ai facut tu experimente si ai ajuns la concluziile de mai sus sau sunt doar presupuneri ?
Am inclusiv film in care se vad albinele cum consuma siropul linistit din troaca fara sa se omaoare sau alte probleme.
Omule eu vorbesc din practica , stiu ce afirm . Stiu ca voi la teorie sunteti campioni mondiali asa ca poate e timpul sa ma retrag din acest subiect.

Dragos,ac metoda e buna sa obtii miere la troaca ;) in plin cules=prin metoda.... sus-jos(se practica de catre cei de la ocol silvic=aveau plan :mrgreen:)....Incearc-o si in lipsa de cules,apoi ne zici si noua...Ma ofer voluntar sa te ajut la mutat stupii(furtisag) :idea: Nae,cel mai simplu si sigur sa scapi de L.A si L.E=benzina si chibrit 8-)
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Adrian Galofteanu » 19 Aug 2014, 06:54

Cred ca ne infoiem degeaba pentru ca nu s-a inteles esenta. Un "sirop" cu 20% zahar cum a spus Dragos nu este nici apiinvert si nici sirop de dat la troaca ca sa faci miere. Este o zeama pe care albinele o vor lua in lipsa de altceva si daca acolo mai punem si 1% oxi(deci va fi si destul de amara!) eu ma gandesc ca daca mai e ceva prin natura s-ar putea nici sa nu o ia.

Faptul ca unii stupari ne dau din experienta lor(vorbim de persoane avizate, aici) cred ca este un lucru bun si ca, din neatentie, noi ne trezim vorbind si descurajam........
"Stăpânirea tehnicii de creştere a mătcilor este tot atât de importantă pentru biologul institutului de cercetări ca şi pentru amator şi pentru crescătorul profesionist"

Friedrich Ruttner
Adrian Galofteanu

Mesajde cosming » 19 Aug 2014, 12:29

Dupa un tratament cu antibiotice pentru a reface flora intestinala a albinei ceva suplimente probiotice nu strica. Poti cauta chiar cu gugalizatorul si vei vedea cam ce cantitati se adauga in sirop si cat de bine ii merge albinei chiar si la constructia fagurelui.
cosming

Mesajde Dragos2006 » 19 Aug 2014, 14:54

Vad ca multi pe aici sunt speriati de moarte de furtisag . Pentru mine furtisagul este doar selectie naturala si atat .
Daca tu vii langa mine cu niste colonii leșinate si cu regine de la pomul laudat fii sigur ca in maxim doua zile nu vei mai avea albine prin lazi si ma vei injura ca albinele mele le-au omorat pe ale tale.
FURTISAG SE PRODUCE NUMAI DIN NEPRICEPEREA APICULTORULUI SI NU DE LA ZEAMA LUNGA DATA LA TROACA !

PS. Din sirop 20% dat la troaca nu vei face miere in stupi niciodata dar vei face colonii puternice. Șmecheria e sa fii intr-o zona unde sa nu ai alti stupi pe langa tine sau macar intr-un numar rezonabil.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde nae » 19 Aug 2014, 15:38

Pt cei care au ''inteles'' :
Nu poti scapa de loca fara antibiotic dar antibioticul nu vinde mierea ,atunci !? ,omul incearca sa fie si popa si hot = uneori reuseste .Nu ma intereseaza contrele pe acest subiect , spun ce cred eu .
Siropul cu<20% zahar este luat mai greu spre deloc la 5% + Oxi care e amara si mai greu (daca e insolat in cateva ore fermenteaza= nu-l ia nici cu slujbe )+fam slaba (atacata de boala) nu ia nimic .(faceti o incercare si priviti scandura de zbor,daca nu se umezeste de la sirop =sunt cel mai mare bou in viata )
Rationamentul e asa :
-albina nu depoziteaza apa dar o foloseste in hranirea larvelor si pt reglarea temperaturii/umezelii = BINGO!, zise ganditorul si-i baga oxi dar albina refuza sa bea apa ''fiarta''si evita adapatorul (unde are alta sursa ),
- omul nostru nu se lasa si-i baga putin(prin tatonare) pana o convinge si ... reuseste sa convinga doi trei flacai si ma doare ca nu GANDESC .
-alta varianta e : procesatorul nu poate sa faca analiza pt toate antibioticele ci doar la cele mai uzuale = bagi antibiotic uman(tetraciclina ex) si daca reactivul nu-i compatibil ''ai'' miere ''prima'' +daca ataca loca esti de doua ori destept .
Presiunea osmotica si mierea(mana de conifere are cel mai mare procent de antibiotic natural) omoara loca = INUNDA fam /blocheaza stupul +pulverizarea peste rame a siropului mai sus amintit(de D2006)+ alte doua-trei (varroua...)si ai scapat = FOARTE SCUMP
Daca pricepi OTV dai la troaca si..atat .
Teoreticianul de serviciu,cu speranta .
nae

Mesajde alin75 » 19 Aug 2014, 15:49

cosming scrie:Dupa un tratament cu antibiotice pentru a reface flora intestinala a albinei ceva suplimente probiotice nu strica. Poti cauta chiar cu gugalizatorul si vei vedea cam ce cantitati se adauga in sirop si cat de bine ii merge albinei chiar si la constructia fagurelui.

Daca poti detalia putin? Eu dupa cura de oxi ma gandeam la sirop cu apicomplex + protofil.

Numai bine,
Alin
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde cosming » 19 Aug 2014, 17:15

alin75 scrie:
cosming scrie:Dupa un tratament cu antibiotice pentru a reface flora intestinala a albinei ceva suplimente probiotice nu strica. Poti cauta chiar cu gugalizatorul si vei vedea cam ce cantitati se adauga in sirop si cat de bine ii merge albinei chiar si la constructia fagurelui.

Daca poti detalia putin? Eu dupa cura de oxi ma gandeam la sirop cu apicomplex + protofil.

Numai bine,
Alin

In primul link ai un exemplu de tratament cu teramicina urmat de probiotic si ce efecte produce. In celelalte link-uri diverse studii cu probiotice pe albine:
http://www.almondboard.com/PR/A.2010.10 ... lation.pdf
http://www.habeetat.eu/Images/Evans%20% ... %20bee.pdf
http://www.usab-tm.ro/utilizatori/ZOOTE ... atruica1(1).pdf
http://journals.tubitak.gov.tr/veterina ... 110-20.pdf
http://www.habeetat.eu/Images/Evans%20% ... %20bee.pdf
cosming

Mesajde nae » 19 Aug 2014, 18:08

Tot e sezonul ''coborarii'' caturilor .
Afumare cu batoane de sulf LA GREU = scapi de gaselnita (din 14-14 zile )si la primavara oxidul de sulf(ramas rezidual in rame ) + apa(din laptisor sau alta sursa )=acidul sulfuric , mai arde si el ceva acolo .
nae

Mesajde ignatov andrei » 19 Aug 2014, 23:18

Atât timp cat omul va considera ca "sistemul digestiv" al albinelor se aseamănă cu cel al mamiferelor...
ignatov andrei

Mesajde nae » 20 Aug 2014, 23:32

ignatov andrei scrie:Atât timp cat omul va considera ca "sistemul digestiv" al albinelor se aseamănă cu cel al mamiferelor...

Nu stiu ce vrei sa spui matale dar recitind postul meu nici eu nu inteleg ''tot'' ce am vrut sa zic ;nu s-a gasit reteta vindecatoare pt loca = sunt ''tatonari'' cu grade dif de reusita =sanatate si succes la tot omul cu dragoste de gaze melifere .
nae

Mesajde Dragos2006 » 21 Aug 2014, 17:15

La acest stupar nu se mai face furtisag cand alimenteaza roii . Sa vezi cum toarna fumidil in cub...
Fişiere ataşate
sirop la pompa.jpg
Dragos2006

Mesajde Dragos2006 » 21 Aug 2014, 17:18

....
Fişiere ataşate
sirop 2.jpg
doar asa de stimulare.
Dragos2006

Mesajde nae » 21 Aug 2014, 18:03

Ce legatura au pozele in care se alimenteaza INTERIOR cu hranitul la troaca ? :roll:
Sa presupunem ca e cineva care hraneste EXTERIOR cu glucidic si nu are furtisag si e bine = bravo, eu nu fac asa. :D
nae

Mesajde Dragos2006 » 21 Aug 2014, 21:19

Omule tu vezi cum se face administrarea siropului ?
Dragos2006

Mesajde nae » 21 Aug 2014, 21:30

Nu, cum?
nae

Mesajde Dragos2006 » 21 Aug 2014, 22:09

Nu are importanta ... lasa pe alta data .
Dragos2006

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE