Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Se poate trai doar din apicultura?

Mesajde B-father » 12 Noi 2011, 13:51

Unii vor sa traiasca sanatos.Acestia vin si cumpara de la stupar de acasa la pret decent.
Altii vor doar sa umple matul cu ceva .Acestia cumpara ce-si permit. Pretul primeaza.
Mai e o categorie intre astia aceea a ignorantilor ei cumpara orice de oriunde , ei sunt majoritatea pentru ei se deschid supermarcheturile .Nu citesc eticheta aproape niciodata .
Daca mergi la sfarsit de saptamana ii vezi cu caruciorul plin de carne de porc, baxuri de pulpe mezeluri, baxuri de suc ieftin, bere la pet si dulciuri ieftine la copii. Majoritatea sunt supraponderali.Ei trebuie educati, ce si cum sa manance.
dar pana sa priceapa ca isi sapa groapa cu dintii ei vor cumpara mierea din supermarket.Sunt cei mai multi deci dicteaza in ce parte merge piata.
B-father

Mesajde iosca » 12 Noi 2011, 14:35

Nu-s in postura de a trai numai din apicultura ca sa fiu cel mai indreptatit sa dau sfaturi in acest subiect, dar pt ca o mare parte din venitul familiar provine din apicultura, cred ca se poate trai onorabil numai din aceasta activitate (dovada vie stau multi dintre colegii nostri care fac numai asta)

Acu' depinde si ce-nţelege fiecare prin a trăi bine.

jimm scrie:Eu unu n-am un model, un exemplu din care sa trag concluzia ca din munca cinstita se poate traii fffff bine si nici copii mei n'au. :geek:

Eu am un crez: - Dumnezeu ne da la toti la fel, dintr-una mai mult, dintr-alta mi putin sau deloc, de-aia-i bine sa fim moderati in toate (eu cred ca daca ai dintr-una prea mult, de ex. bani, ti se ia din alta parte in compensare si nici o data, nimeni, nu are totul). Eu zic ca cei care au bani multi, le lipsesc altele pe care noi astia mai de rand le avem . A trai bine, dupa mine, nu-i nici o data sinonim cu a avea bani de-i intorci cu furca (aia cu bani multi, ba n-au sanatate, ba n-au familie, ba n-au..........si sigur nu-s mai fericiti decat noi astelaltii care ateptam salariul sau banii pe miere :P in cazul nostru, ca sa .....schimb uleiul la masina de ex. ).
Si-atunci, eu cred ca numai din munca cinstita facuta de placere, cu catig suficient (nu exagerat) poti trai bine si fericit. (Am incercat asta sa le explic si copiilor mei (mici inca) dar, deocamdata n-am reusit. Am timp insa sa mai incerc)
Ultima oară modificat de iosca pe 14 Noi 2011, 11:25, modificat de 5 ori în total.
http://iosca.sunphoto.ro

Când te-aştepţi mai puţin, atunci îţi dă Dumnezeu mai mult !
iosca

Mesajde Adi Hodis » 12 Noi 2011, 15:56

iosca scrie:...
Si-atunci, eu cred ca numai din munca cinstita facuta de placere, cu catig suficient (nu exagerat) poti trai bine si fericit. ...

Avea Pupemea o semnatura care spunea un maaare adevar ... " fericirea este simpla, dificil e sa fii simplu "
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Donbazil » 12 Noi 2011, 22:23

Sal'tare!
Iar mie mi-e drag proverbul care zice ca bogat nu este acela ce are mai mult, ci acela care consuma mai putzin..... :idea:
Sal'tare!
Donbazil - Faget
Donbazil

Mesajde mibu » 13 Noi 2011, 00:18

Banateanu' stie !
D'aia mor oltenii!
Si nu numai !
Sanatate !
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde Adi Hodis » 13 Noi 2011, 00:24

Adicatelea ... s-au invatzat sa nu mai manance ?. :shock: :)
Asa a vrut si tziganu sa-si invetze calu ... si pe cand era aproape invatzat ... a dat ochii pe bulgari. :lol:

Hai ca am glumit ... am prins ideea consumului ... nu-i mult sa nu se termine, da´ nici putin sa nu se ajunga.Daca se obtine o medie intre astea doua e ok ... daca nu ... e KO. :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
Adi Hodis

Mesajde reformistul » 13 Noi 2011, 00:46

Toata lumea este in consens :lol: Nici nu mori, dar nici nu traiesti din apicultura :lol:
reformistul

Mesajde mibu » 13 Noi 2011, 01:30

Ce fel de reformist zici ca esti ?
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde florinapi » 13 Noi 2011, 23:38

Eu traiesc de 8 ani doar din apicultura.Deci,se poate.
,,Morala fara expertiza este naiva,iar uneori poate fi chiar periculoasa."

Puteti vedea albumul pe foto pe SunPhoto aici : http://florinapi.sunphoto.ro
florinapi

Mesajde paul » 13 Noi 2011, 23:42

florinapi scrie:Eu traiesc de 8 ani doar din apicultura.Deci,se poate.

V-as fi recunoscator sa dezvoltati putin ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Adi Hodis » 13 Noi 2011, 23:49

florinapi scrie:Eu traiesc de 8 ani doar din apicultura.Deci,se poate.

Salutareee Florineee ! :)
Bun venit pe noua locatie si bun regasit ( de parca ne-am fi ratacit :) )
Hai ca te asteptam ca pe painea calda ... te stiu cu desaga plina ... fa-ti timp si scoate cate ceva pt. ochii nostri.
Cu bine.
Adi Hodis

Mesajde AndreiRN » 14 Noi 2011, 19:54

300 - 400 pe stup pe an.
Cati stupi ai nevoie ca sa traiesti multumitor?
AndreiRN

Mesajde B-father » 14 Noi 2011, 20:33

Waw, l-ati dezlegat pe american?
B-father

Mesajde jimm » 14 Noi 2011, 21:01

Adi Hodis scrie:
iosca scrie:...
Si-atunci, eu cred ca numai din munca cinstita facuta de placere, cu catig suficient (nu exagerat) poti trai bine si fericit. ...

Avea Pupemea o semnatura care spunea un maaare adevar ... " fericirea este simpla, dificil e sa fii simplu "

Pai toti vrem fericirea, traiul bun este doar un mijloc de a a junge la ea, la fericire.
Se poate traii fericit din apicultura, pana la adanci batraneti? :lol:
Einstein spunea ca fericirea=x+y+z, x=munca, y=joaca, z= sa-ti ti gura inchisa
jimm

Mesajde iosca » 14 Noi 2011, 22:48

jimm scrie:Pai toti vrem fericirea, traiul bun este doar un mijloc de a a junge la ea, la fericire.
Se poate traii fericit din apicultura, pana la adanci batraneti? :lol:

Jimm, fericit pan' la adanci batraneti nu-i "absolut" nimeni ! Nici macar Base sau Boc si nici Ponta sau Geaona :P , nici Vantu (in carucior), nici Tiriac (ca-mbatraneste). Toti avem momente si momente.

Traiul bun ! Depinde fiecare ce asteapta de la acest "trai bun", ce-ntelege prin trai bun. Eu am spus mai sus ce-nteleg prin trai bun. Omul, prin natura lui, cu cat are mai mult cu-atat ii mai nefericit, ca n-are si mai mult. Fericit este cel care "invata" sa fie fericit cu ceea ce are deja .
E numai parerea mea si atat ! Deocamdata ! pt ca mai tarziu, poate, viata ma va face sa-mi schimb aceasta parere. Cine stie ?
http://iosca.sunphoto.ro

Când te-aştepţi mai puţin, atunci îţi dă Dumnezeu mai mult !
iosca

Mesajde florinapi » 15 Noi 2011, 00:21

Sunt de acord cu ce a scris iosca.Dar vreau sa mai spun ceva: un an am facut armata si 14 ani servici.In toti anii astia am avut un SEF.In ultimii 8 ani eu am fost eu am fost propiul meu sef,lucrez cand vreau,mananc cand vreau, dorm atunci cand vreau.MARE LUCRU!
In ori ce caz as fi bucuros daca toata viata as putea trai doar din apicultura.
Ca i-mi doresc asta pentru ca traiesc bine din apicultura,sau pentru faptul ca am o mare pasiune pentru albine,nu stiu,dar stiu ca alta data am trait si mai rau.
,,Morala fara expertiza este naiva,iar uneori poate fi chiar periculoasa."

Puteti vedea albumul pe foto pe SunPhoto aici : http://florinapi.sunphoto.ro
florinapi

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE