Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: fetitele mele dragi

Mesajde delorin I » 25 Aug 2014, 09:50

Da! Cand s-a facut planul de sistematizare ale acelor locuri, cei care le-au facut s-au gandit la autostrazile de peste 150 de ani...vizionari cu adevarat! Si asta ma duce pe mine unul cu gandul la un pod din zona Sucevei, care de curand, dupa cateva sute de ani a iesit din garantia oferita de firma constructoare, care astazi este prin Austria cred!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde lucky5strike » 25 Aug 2014, 11:22

ves.lucian.zabrani scrie:Nunta la Alunis !!! Nu m-am putut abtine sa nu le fac o poza !!!
:P :P :P

Ce frumos e in Romania!!! 8-)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde CORNEL V. » 25 Aug 2014, 13:14

ves.lucian.zabrani scrie:Nunta la Alunis !!! Nu m-am putut abtine sa nu le fac o poza !!!

Auzi ,Luciene,dar tu ai camera cu tine intotdeauna? ;) :lol:
Sa traiesti
CORNEL V.

Mesajde ves.lucian.zabrani » 25 Aug 2014, 13:42

Chiar si cand ma duc la buda !!! si telefonul si aparatul de fotografiat !!! niciodata nu stii cand apare ceva interesant !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde IonutMioveni » 25 Aug 2014, 13:49

Lucian chiar m.ai facut sa zambesc,insa ai mare dreptate !
La fel de virusat sunt si eu cand vine vorba de poze.
Apropo,ai mare grija de comoara ce ai gasit-o sub podisor, acelea sunt casutele in care vor lua nastere unii dintre pradatorii naturali ai moliei de ceara! :!:
Bafta in continuare.
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde cazacu marius » 25 Aug 2014, 16:30

ves.lucian.zabrani scrie:Chiar si cand ma duc la buda !!! si telefonul si aparatul de fotografiat !!! niciodata nu stii cand apare ceva interesant !!!

nea Lucian erai bun bun de paparazzo ;))
cazacu marius

Mesajde gigibecalul » 26 Aug 2014, 00:10

delorin I scrie:Da! Cand s-a facut planul de sistematizare ale acelor locuri, cei care le-au facut s-au gandit la autostrazile de peste 150 de ani...vizionari cu adevarat! Si asta ma duce pe mine unul cu gandul la un pod din zona Sucevei, care de curand, dupa cateva sute de ani a iesit din garantia oferita de firma constructoare, care astazi este prin Austria cred!

Dacă îmi spui și că podul era din fier, înseamnă că e aceeași firmă care, în urmă cu aproximativ o sută de ani, a construit în loc. Oarda de jos (lângă Alba Iulia), un pod de fier, montat tot în nituri, fără nici un punct de sudură. În urmă cu câțiva ani, primăria orașului Alba Iulia (pentru că acum Oarda de jos este cartier al orașului), a primit o notificare potrivit căreia, podul a ieșit din garanție, și cine trece peste el, o face pe proprie răspundere...drept pentru care a fost dărâmat și s-a construit altul în locul lui. Extraordinar este faptul că s-au gândit că trebuiesc trimise notificările, chiar dacă au trecut atâția ani. Din auzite, firma era tot austriacă...
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde FLORINELU » 26 Aug 2014, 03:48

gigibecalul scrie:
delorin I scrie:Da! Cand s-a facut planul de sistematizare ale acelor locuri, cei care le-au facut s-au gandit la autostrazile de peste 150 de ani...vizionari cu adevarat! Si asta ma duce pe mine unul cu gandul la un pod din zona Sucevei, care de curand, dupa cateva sute de ani a iesit din garantia oferita de firma constructoare, care astazi este prin Austria cred!

Dacă îmi spui și că podul era din fier, înseamnă că e aceeași firmă care, în urmă cu aproximativ o sută de ani, a construit în loc. Oarda de jos (lângă Alba Iulia), un pod de fier, montat tot în nituri, fără nici un punct de sudură. În urmă cu câțiva ani, primăria orașului Alba Iulia (pentru că acum Oarda de jos este cartier al orașului), a primit o notificare potrivit căreia, podul a ieșit din garanție, și cine trece peste el, o face pe proprie răspundere...drept pentru care a fost dărâmat și s-a construit altul în locul lui. Extraordinar este faptul că s-au gândit că trebuiesc trimise notificările, chiar dacă au trecut atâția ani. Din auzite, firma era tot austriacă...

aceeasi situatie si cu podul de fier din Lugoj l-au sccos din garantie prin anii 80,dar mai circula si acuma autoturisme si pietoni pe el.
FLORINELU

Mesajde Valy 74 » 26 Aug 2014, 23:18

Lucian as avea nevoie de un sfat de la tine. Toti pomii fructiferi de langa stupi mi-au fost atacati de omizi. Cu ce as putea sa-i stropesc fara sa le dauneze la albine??
Valy 74

Mesajde MIHAI BALS » 26 Aug 2014, 23:25

mospilan sau calypso.
MIHAI BALS

Mesajde ves.lucian.zabrani » 26 Aug 2014, 23:28

Valy , ai primit raspunsul !!! Cam tarziu sa apara omizile , dar se mai intampla !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde MIHAI BALS » 26 Aug 2014, 23:29

sau mavrik 2f.
MIHAI BALS

Mesajde nae » 26 Aug 2014, 23:38

Acum aduna propolis (poate mana )mai intens ...
Daca nu-i atac masiv sau n-ai multi pomi tai ramurile mai afectate si le arzi , dupa scuturarea frunzei in toamna si sfarsitul iernii ulei horticol , vara merge orice otrava .
nae

Mesajde Valy 74 » 27 Aug 2014, 08:32

Va multumesc la toti pentru raspunsuri
Valy 74

Mesajde ves.lucian.zabrani » 29 Aug 2014, 16:07

ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 29 Aug 2014, 17:59

Rama MER dintr-un stup de-al meu !!! partea mai inchisa la culoare a fagurelui este cu oua si larve tinere ( numai bune de transvazat :lol: ) !!!
Fişiere ataşate
rsz_5picture_040.jpg
ves.lucian.zabrani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?