Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Augustin78 Viitor Apicultor........sper

Mesajde IonutMioveni » 25 Aug 2014, 13:54

Vine vorba colegului Florin....La multi ani sanatosi vecinee!!
Sper sa ramai la fel de dornic de a evolua si cand vom avea posibilitatea sa stam la un pahar de vorba.
Caci sunt tare multi apicultori in zona asta a Argesului ,insa foarte multi sunt reticenti cand vine vora de internet, fie nu au timp pentru asa ceva.
Inca o data la multi ani cu sanatate,sa fii iubit ,fericit si sa ai parte de cat mai mult bine pe unde vei merge.
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde laura » 25 Aug 2014, 16:02

La Multi Ani !
laura

Mesajde nae » 25 Aug 2014, 23:14

La multi ani !
nae

Mesajde Augustin78 » 25 Aug 2014, 23:16

Va salut,dragi colegi ,vecini sau nu :)
Va multumesc tuturor pentru atentia acordata si urarile de bine.
Va doresc si voua sa aveti multa sanatate si putere de munca.
Sper sa devin si eu apicultor,cu acte-n regula si sa mai vin cu filmari din mini-stupina mea.
Deocamdata ma lupt cu completarile in stupi,nu prea au mancare...la 2 zile le dau sirop(2/1) cam 400-500ml in hranitor.
O fi prea tarziu cu aceste completari?sa mai continui?..trebuie continuat ca nu au ce manca..... :oops:
Va multumesc inca o data si Numai bine.

acum sa ma laud si eu...cu fetita mea care a implinit pe 23 august 11 ani....ea este in filmare...

https://www.youtube.com/watch?v=aNw0wNC ... 5TSksN13OA

este o mica vedeta in devenire....Doamne ajuta....
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde Lucian63 » 26 Aug 2014, 04:54

LA MULTI ANI ... din Focsani!
Ani multi sa-ti fie cu sanatate si bucurie!
Noroc cu carul si implinire, spor in toate si mai ales multa fericire!

Lucian
Lucian63

Mesajde Augustin78 » 26 Aug 2014, 09:53

Salut.
Multumesc tuturor care sau gandit la mine.
Numai bine.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 28 Aug 2014, 20:56

Salut.
Azi am fost la stupina mea..mini stupina :lol:
Si sa detaliem putin
stupul 1-e cel mai bine dotat cu mancare,albina si puiet are undeva la 10 rame...dar nu sunt toate pline cu miere.
Stupul 2- este un roi pe 4 rame...a fost ajutat cu 2 rame cu puiet din stupul 3....a avut ceva probleme de cand l-am facut..nu a avut matca...dupa a ramas fara albina...in fine acum e pe linia de plutire..mancare are ceva sa zic adunata o rama de 1/1 plina..dar e repartizata pe toate ramele.
Stupul 3- din asta a luat 2 rame cu puiet sa-l ajut pe nr2....are mancare suficienta zic eu..dar totusi ii mai dau sirop...sa aibe ce sa lucreze.
Stupul 4 are cam 7-8 rame..ceva macare..puiet....
Stupul 5- are 5 rame...are si ceva miere..cam 1 rama jumatate..dar repartizata pe toate cele 5 rame.
Stupul 6....matca carnica
..mierea este repartizata pe rame dar nu prea multa...e pe 6-7 rame...miere cam 1 rama jumatate.
Stupul 7..matca carnica
..miere mai putina....maxim 1 rama jumatate...este o familie pe 9 rame...albina destula....insa mierea pe unele rame lipseste cu desavarsire(cam 2 rame sunt goale)le-am dat in jumatate sa le oua matca.
Cam asa se prezina mini-stupina mea....sincer nu sunt prea multumit de existenta mancarii in ei...dar tot ce au este numai din sirop...aproximativ 75%....la anul sper sa nu mai cumpar atata zahar...sa le dau sa manace..sper sa manac si eu miere de la ei :D

In fine acum astept criticile,sfaturile si laudele(daca exista)..va multumesc pt. timpul acordat a citi aceasta pagina.
Numai bine.
ps:voi atasa mai tarziu si linkurile de pe youtube.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 28 Aug 2014, 21:18

http://youtu.be/2bR00wi4lxs

http://youtu.be/-Lj7IirZxMU

http://youtu.be/L6PymQael9Q

http://youtu.be/As5OdaHH9B0

Filmarile..dar nu sunt inca procesate..mai dureaza cateva minute.

Numai bine.
Augustin78

Mesajde FLORINELU » 29 Aug 2014, 06:09

ai cerut critici,uite una de la mine:incearca sa faci videoclipurile mai scurte 5-6 min. maxim,cine crezi ca are rabdare sa se uite 25 min. la un clip intre care sa vada si cum iti tragi manusile pe maini si pe vecinul tau cum taie zmeura? cat despre stupi sincer nu am avut timp si rabdare sa vad tot asa ca nu o sa-ti spun nici critici si nici laude.oricum pe exterior arata frumos.
FLORINELU

Mesajde alin75 » 29 Aug 2014, 07:24

FLORINELU scrie:ai cerut critici,uite una de la mine:incearca sa faci videoclipurile mai scurte 5-6 min. maxim,cine crezi ca are rabdare sa se uite 25 min. la un clip intre care sa vada si cum iti tragi manusile pe maini si pe vecinul tau cum taie zmeura? cat despre stupi sincer nu am avut timp si rabdare sa vad tot asa ca nu o sa-ti spun nici critici si nici laude.oricum pe exterior arata frumos.

Nici eu nu am avut rabdare sa vad filmarile pana la capat, dar ce am remarcat, esta faptul ca albina este cam putina. Incearca sa strangi cuiburile, ca de acum incepe "nebunia" (furtisag, nopti reci,...).

Numai bine,
Alin
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde State » 29 Aug 2014, 09:29

Incearca sa tai la montaj ce este in plus. Lasa doar partile esentiale.
Nu stiu daca am vazut eu bine in primul film, de aceea te intreb. Folosesti rama oarba ? I-ai pus foita artificiala ?
Albina si miere putina. Ramele pe care nu sta albina, scoate-le. N-am apucat sa vad decat ceva din primul film.
Mai taie din folia aia si nu o mai lasa atat in afara.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde Augustin78 » 29 Aug 2014, 09:50

State scrie:Incearca sa tai la montaj ce este in plus. Lasa doar partile esentiale.
Nu stiu daca am vazut eu bine in primul film, de aceea te intreb. Folosesti rama oarba ? I-ai pus foita artificiala ?
Albina si miere putina. Ramele pe care nu sta albina, scoate-le. N-am apucat sa vad decat ceva din primul film.
Mai taie din folia aia si nu o mai lasa atat in afara.
alin75 scrie:
FLORINELU scrie:ai cerut critici,uite una de la mine:incearca sa faci videoclipurile mai scurte 5-6 min. maxim,cine crezi ca are rabdare sa se uite 25 min. la un clip intre care sa vada si cum iti tragi manusile pe maini si pe vecinul tau cum taie zmeura? cat despre stupi sincer nu am avut timp si rabdare sa vad tot asa ca nu o sa-ti spun nici critici si nici laude.oricum pe exterior arata frumos.

Nici eu nu am avut rabdare sa vad filmarile pana la capat, dar ce am remarcat, esta faptul ca albina este cam putina. Incearca sa strangi cuiburile, ca de acum incepe "nebunia" (furtisag, nopti reci,...).

Numai bine,
Alin

Va salut si va multumesc pentru criticile aduse...sunt constructive.
Cand voi mai ajunge la tara,voi pune in aplicare tot ce a -ti zis.
Voi restrange cuiburile,voi mai adauga cate o diafragma acolo unde voi restrange cuiburile(sa fie cuibul intre doua diafragme de polistiren extrudat.)
Intrebare: daca las ramele in cuib(dupa diafragma are ceva,nu am un spatiu pentru pastrare)
Si referitor la celofan,l-am pus ca in podisor am hranitoare de plastic si mai am ceva vizitatori(furnicute si urecvhelnite)..trag la sirop.

Va multumesc tuturor.
Numai bine.
ps:voi tine minte ca la montaj sa mai scurtez putin filmarile :lol:
Augustin78

Mesajde vslsilviu » 29 Aug 2014, 10:10

Buna dimineata,

Recunosc ca nici eu nu am reusit sa urmaresc tot, dar am luat-o mai pe sarite. :D
Ce mi-a sarit in ochii la o prima vedere, in afara de ce au spus ceilalti colegi:
1) Am vazut o rama pestrita, poate mi s-a parut mie, cum stai cu tratamentele?
2) In afara de primul, la care sunt ceva sperante, daca tragi tare cu sirop pe el, afirmatia corecta cred ca este "nu au hrana sa prinda nici prima zi din 2015";
citeste prin carti/forum... ideal undeva la 16-18 kg; minim pe la 12kg + turta, turta, turta, morcov, morcov, lumanari si rugi la o primavara timpurie;
3) Vorbesc pentru mine in primul rand: am inceput sa ma gandesc cand si cum sa fac unificari; mai am unele matci de care imi e mila (dar tocmai aici probabil am sa gresesc); incerc 2 roi intr-o cutie (probabil cea mai buna varianta este unificarea fara regrete... mai bine unu care sa faca botci la anul, decat doi morti in primavara... pare simplu). Eu am sa ma decid dupa inca o verificare pe la 6 septembrie.
4) Nu e frumos sa injuri in prezenta albinelor... sunt niste doamne!

Te rog sa nu te superi pe mine, nu am avut niciun gram de rautate/ironie in postarea asta, tin mult prea mult la albine!

Sanatate!
vslsilviu

Mesajde alin75 » 29 Aug 2014, 10:38

Augustin78 scrie: ....
Intrebare: daca las ramele in cuib(dupa diafragma are ceva,nu am un spatiu pentru pastrare)
Si referitor la celofan,l-am pus ca in podisor am hranitoare de plastic si mai am ceva vizitatori(furnicute si urecvhelnite)..trag la sirop......
    :lol:

Incearca sa scoti ramele care au miere si vrei sa le pui dupa diafragma, ca risti sa ae formeze cuibul dupa diafragma. Propun ur.atoarea solutie, asezi toate magaziile care le ai, una peste alta si introduci ramele1/1 in corpurile formate. Ramele goale de 1/2 le bagi dupa diafragma

Numai bine,
    Alin
    https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
    .... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
    alin75

Mesajde Augustin78 » 29 Aug 2014, 11:05

vslsilviu scrie:Buna dimineata,

Recunosc ca nici eu nu am reusit sa urmaresc tot, dar am luat-o mai pe sarite. :D
    Ce mi-a sarit in ochii la o prima vedere, in afara de ce au spus ceilalti colegi:
    1) Am vazut o rama pestrita, poate mi s-a parut mie, cum stai cu tratamentele?

Am facut doar un tratament :oops: vor urma zilele astea si celelalte consecutive(la 7 zile)

2) In afara de primul, la care sunt ceva sperante, daca tragi tare cu sirop pe el, afirmatia corecta cred ca este "nu au hrana sa prinda nici prima zi din 2015";

De asta mie cel mai frica

citeste prin carti/forum... ideal undeva la 16-18 kg; minim pe la 12kg + turta, turta, turta, morcov, morcov, lumanari si rugi la o primavara timpurie;

3) Vorbesc pentru mine in primul rand: am inceput sa ma gandesc cand si cum sa fac unificari; mai am unele matci de care imi e mila (dar tocmai aici probabil am sa gresesc); incerc 2 roi intr-o cutie (probabil cea mai buna varianta este unificarea fara regrete... mai bine unu care sa faca botci la anul, decat doi morti in primavara... pare simplu). Eu am sa ma decid dupa inca o verificare pe la 6 septembrie.

Incerc sa-i aduc pe linia de plutire cu sirop..daca nu voi cumpara ceva rame cu miere..asta e cred ultima sansa...
    4) Nu e frumos sa injuri in prezenta albinelor... sunt niste doamne!

Nu eram eu... :D cel care injura....oricum vorba ta erau doamne in jurul meu. :D

Te rog sa nu te superi pe mine, nu am avut niciun gram de rautate/ironie in postarea asta, tin mult prea mult la albine!

Nu ma supar deloc pe nimeni,stiu ca la capitolul hrana stau foarte nasol....incerc sa compensez prin sirop 2/1..
    Sanatate!

alin75 scrie:
    Augustin78 scrie: ....
    Si referitor la celofan,l-am pus ca in podisor am hranitoare de plastic si mai am ceva vizitatori(furnicute si urecvhelnite)..trag la sirop......
      :lol:

Incearca sa scoti ramele care au miere si vrei sa le pui dupa diafragma, ca risti sa ae formeze cuibul dupa diafragma. Propun ur.atoarea solutie, asezi toate magaziile care le ai, una peste alta si introduci ramele1/1 in corpurile formate. Ramele goale de 1/2 le bagi dupa diafragma

Voi da dupa diafragma cate o rama(1/1) in fiecare zi,rame de 1/2 nu am pe el si nici crescute si nici cu miere
      Numai bine,
      Alin

Stiu ca fara mancare nu ies din iarna incerc sa compensez lipsa de cules(din tot anul asta) cu adaugare de sirop 2/1..intrebare: Cat mai pot da sirop sa fie in regula? Pina la ce data?
      Numai bine.
      Augustin78

Mesajde proapis13 » 29 Aug 2014, 13:20

Augustin78 scrie: Cat mai pot da sirop sa fie in regula? Pina la ce data?[/b]
      Numai bine.

Pina cind nu-l mai ia ; atunci ai terminat si cu completarea si cu stimularea ;)
      Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
      proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?