Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Ted

Mesajde Ted » 29 Aug 2014, 17:44

Buna ziua!
Ma numesc Dana T.Prescurtarea Ted contine initialele tuturor membrilor familiei.Acum,dupa aproape 3ani,suntem toti, mai mult sau mai putin, implicati,dar l-am ales,de ce sa nu recunosc,si pentru a-mi ascunde identitatea pe un forum care este ,cred,in proportie de 80%,al barbatilor.M-am desconspirat prin vara si acum incerc sa-mi relizez o pagina personala(fara ajutotul membrilor mai tineri din familie care sunt prinsi cu diferite activitati).
Sunt din orasul ,pardon,municipiul Rm-Sarat,jud.Buzau.
Sunt casatorita de 30 de ani ,impliniti anul acesta in iunie.Avem doua fete:Elena, necasatorita,locuieste si munceste in Bucuresti,si Elisa,necasatorita, locuieste cu noi si munceste in orasul nostru.
Am mai scris prin vara,nu mai stiu pe ce topic,eu mi-am dorit albine mai demult.Am un unchi care s-a mutat la Bucuresti si cand eram copil el avea albine.Eram cea mai fericita cand aducea centrifuga de la un vecin de-al lui,urma cea mai dulce parte a indeletnicirii.Sotul,Emil,imi spunea ca daca vreau albine, treaba mea,pot sa-mi iau dar el nu se amesteca,nu vrea sa fie intepat.
Au trecut anii si un var cu care am crescut ca fratii,prin 2006-2007,nu mai stiu exact,si-a luat primii stupi.Incet,incet,sotul ,fiind pensionar a inceput sa indrageasca ideea de a avea stupi.
Intai septembrie 2011,varul meu moare intr-un accident de circulatie.Lasa sotiei peste 60 de stupi.Am cumparat de la ea primii 10 stupi,atunci in septembrie,2011.
La inceput nu m-am implicat in ingrijirea lor,se ocupa sotul de ei si-l indruma vecinul,stupar cu multi ani de experienta.In 2012 au mers binisor ,am scos si ceva miere.In toamna i-a hranit de cateva ori prin septembrie,dupa indemnurile,lasa ca au,nu le invata lenese.Tratamente anti-varooa si cam atat.In primavara lui 2013 au iesit vai de ei!Aveam in casa un manual de apicultura cumparat cam cu un an inainte de a lua albine , am inceput sa-l citesc, apoi am descoperit forumul.Ce aflam,citeam,ii spuneam sotului si am inceput sa stau pe langa el cand umbla la ele.Tot in 2013 a cumparat Elena 10 stupi de care ne ocupam tot noi.Am scos ceva miere din ai Elenei si din vreo 5 ai nostrii ,in rest ne-am bucurat ca au supravietuit! Dar la intai august,asa cum citisem pe forum,am inceput cu sirop din 2in 2 zile.La jumatatea lunii februarie anul acesta le-am facut cate o turta proteica(dupa reteta lui nea Gica Romanescu,D-zeu sa-l ierte),si la rapita am umplut curtea de roi.Am scos si ceva miere in conditiile in care am fost la rapita mai ceva ca la Academia de Politie,9\loc :lol: .
Aristotel: "Dumnezeu, care nu poate fi văzut de muritori, se vădeşte din lucrurile Sale"
Ted

Re: Ted

Mesajde alin75 » 29 Aug 2014, 17:50

Primul pas este facut.....

Numai bine,
Alin
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde ves.lucian.zabrani » 29 Aug 2014, 18:04

Bine ai venit printre noi !!! sanatate maxima tie si familiei tale !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde nae » 29 Aug 2014, 22:15

Sarut mana .
Sanatate dv si familiei .
nae

Mesajde Ted » 29 Aug 2014, 23:31

Buna seara!
Multumesc de intampinarea calduroasa de care am avut parte si de sfaturile primite pana acum de la forumisti.O sa va mai dernjez in continuuare cu intrebari pentru ca mai am multe,foarte multe de invatat si as dori sa nu fac nimic rau,pe cat posibil,acestor fiinte minunate,albinele.
Noapte buna!
Aristotel: "Dumnezeu, care nu poate fi văzut de muritori, se vădeşte din lucrurile Sale"
Ted

Mesajde ves.lucian.zabrani » 30 Aug 2014, 05:10

acuma ne pregatim pentru iarna !!! cu ajutorul Domnului trecem si peste iarna !!! avem toata iarna la dispozitie sa citim cat se poate de mult !!! avem si forumul , dar trebuie sa citim !!! am vreo 5 carti noi primite prin Bursa Gica Romanescu ( Dumnezeu sa-l ierte ) de la Echo !!! abia astept sa ma ocup de ele !!! am mai primit de la o verisoara , ramase de la unchiul meu , o gramada de carti si o colectie pe cativa ani buni de la Revista Apicola !!! asa ca marfa este !!! numai sa vrem sa citim !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Ted » 31 Aug 2014, 16:37

ves.lucian.zabrani scrie:acuma ne pregatim pentru iarna !!! cu ajutorul Domnului trecem si peste iarna !!! avem toata iarna la dispozitie sa citim cat se poate de mult !!! avem si forumul , dar trebuie sa citim !!! am vreo 5 carti noi primite prin Bursa Gica Romanescu ( Dumnezeu sa-l ierte ) de la Echo !!! abia astept sa ma ocup de ele !!! am mai primit de la o verisoara , ramase de la unchiul meu , o gramada de carti si o colectie pe cativa ani buni de la Revista Apicola !!! asa ca marfa este !!! numai sa vrem sa citim !!!

Buna ziua!
Domnule Lucian, a-ti imprumuta din comoara dv.?Am si eu carti multe dar,din pacate,despre albine si albinarit am foarte putine.Am "Manualul apicultorului" cumparat de sot acum cativa ani, la Elena,la Bucuresti, "Manualul apicultorului" din 1986,m-i l-a dat unchiul vara trecuta,"Albinaritul pentru incepatori", "Albinele si albinaritul" si "Bolile albinelor". Ultimile doua le-am cumparat in vara aceasta.Cam atat!
Sau poate o trimitere la un site cu reduceri ,atunci cand apar.Cand am vazut cu cat se vinde "Stuparitul" de Hristea m-a luat cu ameteli!
Numai bine!
Ted

Mesajde ovidiu_78 » 31 Aug 2014, 21:36

bine ati venit pe forum...incercati sa pe net si pdf de download,adica carti electronice...astea sunt gratis 8-)
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde delorin I » 01 Sep 2014, 11:52

Bun venit doamna! Curaj! Sunteti pe drum cel bun! Sa intelegem ca sotul e mai virusat?:)
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Ted » 06 Sep 2014, 20:18

delorin I scrie:Bun venit doamna! Curaj! Sunteti pe drum cel bun! Sa intelegem ca sotul e mai virusat?:)

Buna seara!
Virusat in sensul ca urmareste forumul si internetul ? Nuuu... .Eu sunt "translatorul" :lol: si la cat ma pricep va dati seama ce-i "traduc" :? !Problema este ca nu are rabdare sa caute pe forum,eu trebuie sa citesc si sa-i fac "rezumatul".
Am citit ca matcile de septembrie nu ar fi prea performante.Avem un roi de la inceputul lunii mai.De atunci si pana pe 21.08.i-am tot dat rame sa-si traga botci sau botci,capacite,necapacite, si nimic...Cand sotul si vecinul s-au hotarat sa-l uneasca cu altul, au gasit la control matca si oua proaspete.Ce sanse are sa treaca iarna?Sa-l unificam ? Si daca,ipotetic vorbind,toti stupii au matca,ce facem?
Ted

Mesajde Florin Dobre » 06 Sep 2014, 20:36

Ted scrie:...au gasit la control matca si oua proaspete.Ce sanse are sa treaca iarna?...

Depinde de cata albina tanara se afla in acel roi. Albina batrana se duce...sa nu ramana doar matca si ouale ei. Urmariti ponta(capacirea) si daca este in regula(puiet de lucratoare) veti avea o matca de rezerva pe care o puteti folosi(schimbarea unei matci batrane ori epuizate/unificare).
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde ignatov andrei » 06 Sep 2014, 22:42

Ted scrie:Buna seara!
Virusat in sensul ca urmareste forumul si internetul ? Nuuu... .Eu sunt "translatorul" :lol: si la cat ma pricep va dati seama ce-i "traduc" :? !Problema este ca nu are rabdare sa caute pe forum,eu trebuie sa citesc si sa-i fac "rezumatul".
Am citit ca matcile de septembrie nu ar fi prea performante.Avem un roi de la inceputul lunii mai.De atunci si pana pe 21.08.i-am tot dat rame sa-si traga botci sau botci,capacite,necapacite, si nimic...Cand sotul si vecinul s-au hotarat sa-l uneasca cu altul, au gasit la control matca si oua proaspete.Ce sanse are sa treaca iarna?Sa-l unificam ? Si daca,ipotetic vorbind,toti stupii au matca,ce facem?

Bafta multa!

Stimata doamna, destinul intregii stupine depinde de apicultor!
La intrarea pe iarna nu se merge pe principiul ca... poate trece !
Orice familie cu probleme se desfiinteaza !
Succes !
ignatov andrei

Mesajde Dicu Ion » 07 Sep 2014, 16:44

TED bine ai venit printre noi.
Ca sa primesti informatiile de care ai nevoie sintem pe forum multi apicultori cu experienta si dornici ,sa mai invete si pe alti,dar intrebarile tale sa fie puse la obiect,adica la lucrarea care doresti sa o faci si nu esti sigura daca este bine.
Referitor la carti de apicultura este bine sa citesti cit mai mult ,dar daca ai manualul Apicultorului acolo se trateaza toate problemele ,si daca ti le inusesti ,pe cele de acolo este foarte bine,ca si in alte carti se repeta tot cam ce este acolo dar poate ceva mai nuantat.
Importanta este experienta ,ca de multe ori sint probleme care apare in stupina ,iar in carti nu pomeneste ,si atunci pune intrebare pe forum ca este imposibil sa nu primesti raspuns.
Pentru ca la origine sint buzoian ca si tine cu toata placerea ,o sa raspund la intrebarile tale bineinteles daca nu ma depaseste si pe mine.Succes si toate cele bune.
Dicu Ion

Mesajde Ted » 08 Sep 2014, 21:00

Buna seara!
Multumesc tuturor pentru sfaturi,pentru timpul acordat si pentru intelegere!Am scris "ipotetic vorbind"pentru ca, la controlul din 22-29.08.(din lipsa de timp ne-am lungit cam mult),2 stupi isi trasesera botci,unul avea matca ce oua numai trantori,unul se bezmeticise ,unul era roiul care primise o rama cu 2 botci capacite si puiet capacit de la unul dintre cei care isi trasese botci si unul tot asa ne chinuisem cu el cu botci date,rame cu puiet si....nimic.Mai sunt cu semnul intrebarii primii 2 cu botci,nu am mai umblat la ei sa vedem care mai este situatia.Cel cu matca trantorita,vecinul i-a omorat matca si l-a unit cu roiul ce acum in toamna si-a scos matca.Bezmeticul l-am dus la "tara" sa-si duca ultimile zile in liniste si, ultimul descris, l-am unit cu altul , mai atunci la verificari.
Acum,daca si cei doi ar avea matca,am avea la toti cei ramasi matci si ,nu as vrea sa renuntam la niciuna pentru ca nu se stie peste iarna ce se mai intampla :!:
Pana sambata ii lasam in pace,atunci o sa-i verificam pe cei 2 si o sa incepem sa le dam, la toti, ramele de cat necapacite 100%,dupa diafragma.
O seara buna tuturor!
Ted

Mesajde Ted » 24 Sep 2014, 23:34

ignatov andrei scrie:
Ted scrie:Buna seara!

Bafta multa!

Stimata doamna, destinul intregii stupine depinde de apicultor!
La intrarea pe iarna nu se merge pe principiul ca... poate trece !
Orice familie cu probleme se desfiinteaza !
Succes !

Buna seara!
Ar trebui sa nu incerc eu acum sa gasesc America.Sa caut sa strabat drumuri batatorite de oameni care merita tot respectul pentru anii de experienta pe care-i au in spate,inaintea mea,pe cand nici nu visam ca o sa devin "apicultoare".
Da d-nul Andrei ,familia aceea am desfiintat-o,mai corect spus,am unit-o cu alta.Matca iesita oua numai trantori.Sper sa ma invat minte si sa nu mai incerc alte experiente in viitor!
Noapte buna!
Ted

Mesajde Ted » 29 Mai 2015, 16:44

Buna ziua!
Nu am mai scris aici din toamna.Nu am avut "tragere de inima".Atunci in toamna-iarna mi-am pierdut mama.Acum,zic eu,incep incet,incet sa depasesc durerea.
In primavara a cazut o singura matca la un stup puternic.L-am unit cu cel mai slab pe care il aveam.Acum s-au dezvoltat frumos.La rapita nu am scos nimic,nici la salcam 1.Acum sunt la salcam 2 si miercuri am extras,dar mierea are un aspect tulbure.E posibil sa aiba si rapita in ea? Cea din caturi are un aspect de untura iar cea din stupii orizontali este mai galbena si limpede.
Multumesc!
Ted

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?