Dane ... te salut !
Problema mare mi se pare la ultimul stup (cel din ultimul filmulet), cel blocat cu miere ! Problema medie mi se pare la roi !
Sa le luam pe rand:
_ nu extrage ramele placa cu miere ci da-le la roi ( cate 1 sau 2) functie de cum consideri. Pune in loc rame de la roi ( mai inchise la culoare) care au mai putina miere, dar au spatiu pentru ouat. Bineinteles ca trebuie sa lasi si in stupul blocat 2 rame,
_ restrange roiurile cu 1-2 rame, astfel incat albina sa ocupe bine spre foarte bine intervalele ( pastreaza mai bine caldura si oua reginele mai compact),
_ incearca sa delimitezi cuiburile de ramele puse la "tras" cu o diafragma sau daca nu cu o folie care sa cada macar pana la jumatatea ultimei rame ( trag mai repede ramele)
_ de urgenta tratament anti varooa si daca poti pune-le macar 2 l de sirop pe saptamana ( stimuleaza reginele sa continue ouatul si se mai creeaza si rezerve.
_poti pune caturile peste cuiburi dar separate cu o folie etansa,
Urgent ... restrange cuiburile la roi, deblocheaza pe cei blocati, tratament anti varooa si stimulare-completare cu sirop!
LE ... daca-mi raspunzi, sa nu te "aud"cu nea paul, ca te iau de urechi ! Poti s-o faci adresandu-te cu ... paul ( cu p mic)!