Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Despre femei

Mesajde alt stupar » 02 Sep 2014, 18:35

Lasa Paule...
si LOR le este greu.

Din ciclul "ma plang, deci exist" ;)
http://smartwoman.hotnews.ro/Cea-mai-ve ... e-din-lume

Le: scurt intermezzo, departe de mine intentia de a duce discutia in vulgar :!:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde modigliani » 02 Sep 2014, 22:46

irina scrie:Ca nu mai crestem ( noi, parintii) noua copii, da, asta-i realitatea.Tot realitate e ca s-au schimbat prea multe si nici nu mai e posibil sa facem ce facea bunica / bunicul.

Perfect de acord , insa cred ca asta o argumentam fiecare in mod diferit . Eu spun ca se intampla acest lucru datorita faptului ca femeile ramaneau mult mai usor insarcinate ( lipsa de educatie in acest sens , lipsa de contraceptive , etc ) . Un exemplu in acest sens il aduc mediile foarte sarace in care inca intalnim puzderie de copii la o singura familie .
Un alt motiv era - paradoxal - mortalitatea juvenila ridicata . Asadar un cuplu cu 7 - 8 copii se asigura ( rational ? instinctiv ? ... ) ca daca-i mor doi sau trei le ramane totusi sprijin la batranete . Mai mult , dar de data asta absolut instinctiv , erau asigurati ca au procreat iar urmasii lor merg mai departe . La absolut toate speciile instinctul de procreere este cel mai puternic din toate .

Desi oamenii erau saraci , din oricati copii ar fi avut un cuplu , la maturitate acestia aveau cumva asigurate mijloace de trai . Un colt de pamant la marginea satului , lemne din padure la discretie sa cladeasca un adapost , samd . Nu poti compara simplitatea vietii de atunci cu nevoile noastre de astazi . Ce-ar insemna sa iei apartamente la 7 copii , masina , sa le faci nuntile . Asta la maturitatea acestora . Nici nu pomenesc despre a tine in scoli tot atatia copii .
Asadar de acord , Irina , cu faptul ca nu mai e posibil sa facem ce facea bunica / bunicul , exact pentru ca s-au schimbat multe .

.....................................................................

Am spus si prin primele pagini din topic ca , desi diferentele dintre femei si barbati sunt uriase , impreuna reprezentam un complet , o specie . Este aberant sa tratezi - sociologic vorbind , si in mod special intr-o discutie ca asta - femeile intr-un fel iar pe barbati in alt fel .
Apropos de sociologie , s-a scris mult despre acest lucru . De catre oameni capabili . S-au facut si studii , statistici , descoperiri , si s-a ajuns la niste rezultate/concluzii cel putin surprinzatoare . Daca imi aduc bine aminte , chiar Freud a lansat cateva . In fine , el sau altcineva - nu conteaza cine - vorbeste despre toleranta ridicata a femeilor la durere fizica si o structura osoasa mai rezistenta decat la barbati . Surprinzator , nu-i asa ? Insa acestea sunt implementate in codul genetic intocmai pentru ca femeile sa poata duce o sarcina si sa treaca peste nastere .
O alta explicatie extrem de logica , de plauzibila , este adusa la faptul ca o femeie duce mult mai usor singuratatea si/sau vaduvia decat un barbat . De-a lungul miilor de ani de evolutie barbatii au tot murit inaintea acestora . La vanatoare , in batalii si razboaie , in lupta cu natura , etc . De asemeni , o vaduva cu un copil de 3 luni ( de exemplu ) are cum - poate - sa-l aiba pe acesta in grija in continuare . Un barbat nu . La asta adaugam si faptul ca a o face presupune sa fie privat de timp serios din cel pe care-ar trebui sa-l aloce castigului existentei .

Din aproximativ similare motive , barbatul se descurca mult mai bine in salbaticie si prezinta o ridicata toleranta la temperaturi extreme . Este si asta tot un castig ancestral , el fiind mereu plecat in diferite medii ostile in timp ce femeia se ocupa de copii in pestera/adapost . Pilozitatea masculina este o adaptare a fizicului exact din aceleasi considerente . De protectie a acestuia in acele medii despre care scriu mai sus .

In fine , este mult de vorbit aici . Sunt multe alte asemenea rezultate ale cercetarilor ce vin din acelasi ancestral si din genetica pe care - desi nu multi sunt constienti de ea - o purtam in noi si ne domina mai mult decat ne putem imagina .

In schimb acum mai scriu doar despre misoginismul bolnav al unora , ce vine si asta tot din pesteri ( la propriu si la figurat ) . Avantajat de statura solida , de musculatura superioara , barbatul a putut intotdeauna sa-si domine perechea . Pana la a violenta-o . In timp , de-a lungul intregii istorii a evolutiei ( ??? ) umane asta dus la celebra idiotenie cu "sexul tare" . Idiotenie pe care multi nu vor sa si-o stearga din cap acceptand elegant ca - asa cum spuneam la inceput - ..... SUNTEM O SPECIE .

Despre ce si cat inseamna femeile in viata noastra , astazi , am mai scris .

..................................................................

Si ca tot pomeneam despre toate celelalte specii , omul , "cea mai inteligenta specie de pe Terra" , este si singura specie la care intalnim comportament misogin sau discriminatoriu la masculi fata de femele ....... Probabil celelalte specii sunt ..... involuate , domle ! Al'fel io nu-mi explic .
modigliani

Mesajde irina » 03 Sep 2014, 15:33

Mihai,
Pentru nimeni nu mai e un secret ca te joci la superlativ cu vorbele.
Pentru mine nu mai e un secret ca in spatele vorbelor am descoperit un om .
Pentru multi dintre noi- pentru noi, ca oameni - e inca un secret ca este aberant sa tratezi - sociologic vorbind , si in mod special intr-o discutie ca asta - femeile intr-un fel iar pe barbati in alt fel .
E pacat ca lucrurile simple le facem atat de complicate.E pacat ca uitam sa ne indragostim in fiecare zi de lucrurile simple dar adevarate din viata noastra.De la firul de iarba pana la infinitul cerului.
E pacat ca uite, nu ti-am multumit la timp pentru cuvintele spuse neconditionat in paginile anterioare .O fac acum.
irina

Mesajde modigliani » 03 Sep 2014, 22:46

Irina , eu nu .... ma joc cu vorbele . Ci le folosesc in a-mi transpune cu ajutorul lor gandurile . Eronat sa crezi ca ma joc cu ele . Iar a le utiliza in fraze "elaborate" si cu sens tine deja de altceva .
Vorbele astea , ca-s "filozofii" sau bagari si scoateri , asta e ! Nu ma scoate nimeni din ale mele . N-am sa ma "imbrac vreodata la costum si la cravata" la accesarea vreunui forum . A niciunuia !!! Eu asta sunt ! Ca-n forumuri ..... si "live" ! N-am nuante de gri sau criterii dupa care sa ma pitesc sau sa-mi falsific cumva reala personalitate .
Cu mistourile de rigoare , serios cand e cazul , cu stupul meu cel gay care nu are chef sa i-o traga lu stupitza cea indurerata , ..... cu alea-alea ! Insist , eu asta sunt !

Ce altceva sa ma bucure din a vedea ca-n dementa mea pictoriceasca "ricosez" frumos in cate unii ?

Faptul ca simt ca-mi apreciezi pozitia ( cel putin fata de acest subiect ) , FEMEIE , ...... iti multumesc la randul meu .

...............................................

Mai multumesc si tuturor apicultorilor de prin preajma ca ma accepta asa cum sunt . Asta presupunand si faptul ca futizez la maxim nervii unora cateodata . da' nu-s baiat rau . Ii iubesc pe toti !!!
modigliani

Mesajde joohny » 04 Sep 2014, 00:11

Va salut.Modi ,prea iese bine dupa cum spui mai sus.Acum parca imi pare rau ca,barza nu ma adus de sex feminin.Oricum in general pictorii cunosc femeia din cap pina-n picioare insa nu cunosc chiar fiecare celula a femeii. :D .Sanatate.
joohny

Mesajde paul » 04 Sep 2014, 07:34

joohny scrie:Va salut.Modi ,prea iese bine dupa cum spui mai sus.Acum parca imi pare rau ca,barza nu ma adus de sex feminin.Oricum in general pictorii cunosc femeia din cap pina-n picioare insa nu cunosc chiar fiecare celula a femeii. :D .Sanatate.

Pare-se ca intr-adevar ... a gresit ! ;) ;) ;) Barza, evident ... :oops:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde irina » 04 Sep 2014, 13:51

modigliani scrie:Irina , eu nu .... ma joc cu vorbele . Ci le folosesc in a-mi transpune cu ajutorul lor gandurile . Eronat sa crezi ca ma joc cu ele . Iar a le utiliza in fraze "elaborate" si cu sens tine deja de altceva .

Mi-ai rastalmacit oleaca cuvintele.Nu cred ca n-ai inteles ce am spus.Uite,vezi,nu-i chiar la indemana oricui joaca asta.....Cat despre a aduce conversatia la nivel de arta,cum faci tu,e cale lunga.......E OK?
irina

Mesajde irina » 04 Sep 2014, 14:04

alt stupar scrie:......:

Cu ceva timp in urma ,un an sau chiar mai mult, incepea..... dansul lebedelor.Gratios!
Referitor la text.....
Daca Irina n-ar fi avut 16 ani, ar fi fost strict decizia ei ce-si doreste si cum alege sa-si traiasca viata.
Dar Irina are 16 ani.Si in cazul asta e mai mult decat strigator la cer ce i se intampla.Vorbim de un copil, nu de o femeie.Vorbim despre o victima,nu despre o decizie. Vorbim de sufletul unui copil mutilat pe viata.Cine-i vinovat pentru ce i se intampla? Noi toti .Societatea asta bolnava in care traim. Am privit-o pe Irina ca pe propria-mi fiica.Si m-am ingrozit.Si m-am intrebat.....dupa ce principiu functioneaza .....nici nu stiu cum sa-i spun individului asta ,G (ma gandesc ca ar putea fi de la gunoi). Asta-i menirea lui?
N-a fost chiar un..... intermezzo .Iar vulgaritatea ii apartine in intregime lui G.
irina

Mesajde modigliani » 04 Sep 2014, 14:07

irina scrie:Uite,vezi,nu-i chiar la indemana oricui joaca asta.....

Te "iubesc" din ce in ce mai mult !!!

.................................

Cat de curand iau drumul Pitestiului . Am niscaiva treaba cu Florin Dobre . Te invitam , pe tine si pe sotul , la o sueta . Imperios trebuieste sa trecem de barierele virtualului !
modigliani

Mesajde irina » 04 Sep 2014, 14:12

modigliani scrie:
irina scrie:Uite,vezi,nu-i chiar la indemana oricui joaca asta.....

Te "iubesc" din ce in ce mai mult !!!

.................................

Cat de curand iau drumul Pitestiului . Am niscaiva treaba cu Florin Dobre . Te invitam , pe tine si pe sotul , la o sueta . Imperios trebuieste sa trecem de barierele virtualului !

Chiar incepusem sa-l invidiez pe Florin.Prea duceau toate drumurile la ...el :lol:
irina

Mesajde modigliani » 04 Sep 2014, 14:13

Si , ..... Irina , ..... fara sa fac un secret din asta ( o expun public ) , ...... iubesc cum scrii . Iubesc maniera subtila in care-ti expui ideile .
Insist , se cere o intalnire "live" ! Evident , asta daca n-ai nimic impotriva !
modigliani

Mesajde proapis13 » 04 Sep 2014, 14:22

Fie ca e vorba de mama, de sora, sotie sau simpla colega de birou, femeile din viata fiecaruia dintre noi merita sa fie felicitate de Ziua lor,

De ce iubim femeile?

“Pentru că au sâni rotunzi, cu gurguie care se ridică prin bluză când le e frig, pentru că au fundul mare şi grăsuţ, pentru că au feţe cu trăsături dulci ca ale copiilor, pentru că au buze pline, dinţi decenţi şi limbi de care nu ţi-e silă.

Pentru că merg pe stradă drepte, cu capul sus, cu umerii traşi înapoi şi nu răspund privirii tale când le fixezi ca un maniac.

Pentru că trec cu un curaj neaşteptat peste toate servitutile anatomiei lor delicate.

Pentru că în pat sunt îndrăzneţe şi inventive nu din perversitate, ci ca să-ţi arate că te iubesc.

Pentru că fac toate treburile sâcâitoare şi mărunte din casă fără să se laude cu asta şi fără să ceară recunoştinţă.Pentru că poartă tot soiul de zdrăngănele pe care şi le asortează la îmbrăcăminte după reguli complicate şi de neînţeles.

Pentru că îşi desenează şi-şi pictează feţele cu atenţia concentrată a unui artist inspirat.
Pentru că au obsesia pentru subţirime a lui Giacometti.
Pentru că se trag din fetiţe.
Pentru că-şi ojează unghiile de la picioare.
Pentru că joacă şah, whist sau ping-pong fără sa le intereseze cine câştigă.
Pentru că şofează prudent în maşini lustruite ca nişte bomboane, aşteptând să le admiri când sunt oprite la stop şi treci pe zebră prin faţa lor.
Pentru că au un fel de-a rezolva probleme care te scoate din minţi.
Pentru că au un fel de-a gândi care te scoate din minţi.
Pentru că-ţi spun „te iubesc” exact atunci când te iubesc mai puţin, ca un fel de compensaţie.
Pentru că scriu fie extrem de delicat, colecţionând mici observaţii şi schiţând subtile nuanţe psihologice, fie brutal şi scatologic ca nu cumva să fie suspectate de literatură feminină.
Pentru că sunt extraordinare cititoare, pentru care se scriu trei sferturi din poezia şi proza lumii.
Pentru că le termină Cohen.
Pentru că poartă un război total şi inexplicabil contra gândacilor de bucătărie.
Pentru că până şi cea mai dură bussiness woman poartă chiloţi cu înduioşătoare floricele şi danteluţe.
Pentru că niciodată n-ajungi cu ele la un acord în privinţa frumuseţii altei femei sau a altui bărbat.
Pentru că iau viaţa în serios.
Pentru că ţin minte numele actriţelor şi actorilor din filme, chiar ale celor mai obscuri.
Pentru că beau porcării ca Martini Orange, Gin Tonic sau Vanilia Coke.
Pentru că nu-ţi pun mâna pe fund decât în reclame.
Pentru că sunt blonde, brune, roşcate, dulci, calde, drăgălaşe.
Pentru că momentul cel mai frumos al zilei e cafeaua de dimineaţă, când timp de o oră ronţăiţi biscuiţi şi puneţi ziua la cale.
Pentru că sunt femei, pentru că nu sunt bărbaţi, nici altceva.
Pentru că din ele-am ieşit şi-n ele ne-ntoarcem, şi mintea noastră se roteşte ca o planetă greoaie, mereu şi mereu, numai în jurul lor.”

― Mircea Cărtărescu, De ce iubim femeile
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde irina » 04 Sep 2014, 14:29

modigliani scrie:Si , ..... Irina , ..... fara sa fac un secret din asta ( o expun public ) , ...... iubesc cum scrii . Iubesc maniera subtila in care-ti expui ideile .
Insist , se cere o intalnire "live" ! Evident , asta daca n-ai nimic impotriva !

Mihai.......usor cu subtilitatea ca ma da Mircea jos din tramvai :lol:
Apoi .....daca se cere.....cu placere :lol:
Nu, n-am nimic impotriva.Chiar mi-ar face placere.
irina

Mesajde cantemir » 04 Sep 2014, 14:34

proapis13 scrie:De ce iubim femeile?
-Pentru că şofează prudent în maşini lustruite ca nişte bomboane, aşteptând să le admiri când sunt oprite la stop şi treci pe zebră prin faţa lor.”

― Mircea Cărtărescu, De ce iubim femeile

Cartarascule, tata, ori nu stii ce-i ala "sofat prudent" ori n-ai vazut in viata ta o femeie la volan!

Altfel, nu te contrazic, ca nici io nu le-am vazut pe cele de zici tu!
cantemir

Mesajde paul » 04 Sep 2014, 14:39

irina scrie:Cine-i vinovat pentru ce i se intampla? Noi toti .

Nu-i adevarat !
VINOVATA-I EA !!!
Se pare ca-i mai greu sa speli o scara de bloc si sa castigi bani cati sa-ti ajunga pana maine decat sa stai pe spate o jumatate de ora si sa castigi bani mai multi decat decat castiga unii intr-o luna si care mai lucreaza si 12 ore/zi ! ;)
Sigur o sa-mi spui ca-i doar un copil, dar te asigur ca ce stie asta la 16 ani tu nici macar nu visezi la 40 plus , ca deh ..."s-au schimbat vremurile", ca sa citez din clasici ! ;)
Intr-adevar Gicu-i vinovat ! Pentru ca ... plateste prea mult !!! :oops:
Ultima oară modificat de paul pe 04 Sep 2014, 14:46, modificat de 2 ori în total.
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde modigliani » 04 Sep 2014, 14:39

irina scrie: ...... subtilitatea ......

Ohhh , Doamne , ..... iubesc subtilitatile astea !
In mod special pentru ca sunt ...... INTELIGENTE !!!
modigliani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE