Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: 3.14 stupi... :-)

Mesajde proapis13 » 06 Sep 2014, 09:23

Nu am inteles ce ai vrut sa scrii,pe cine au fraudat femeile acelea ??
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde cmihaic » 06 Sep 2014, 09:28

proapis13 scrie:Nu am inteles ce ai vrut sa scrii,pe cine au fraudat femeile acelea ??

poate gresesc eu .... dar.... au cumparat un produs....au primit banii pe el de la PNA...si acum il vand unui tert.... practic au bagat 100 RON si primesc inapoi 150 ( 100 prin PNA si 50 de la tertz... sa zicem ca il vand la juma' de pret ) fara ca albinele dumnealor sa beneficieze in vreun fel de produsul respectiv....este frauda sau nu ?
cmihaic

Mesajde alin75 » 06 Sep 2014, 09:36

Mihai, nu vreau sa fiu rautacios, dar te legi de lucruri marunte....

Numai bine,
Alin
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde proapis13 » 06 Sep 2014, 09:40

Medicamentele se deconteaza 100% mai putin tva-ul fata de pretul de achizitie..
Ce lege imi interzice sa vind un produs cumparat si subventionat unui tert ???
Se numeste economie de piata... ;)
Eu unul anul asta NU am cumparat tratamente antivaroa din Romania si nici nu am accesat PNA-ul
Si chiar daca faceam cum au facut doamnele imi recuperam din banii dati pe medicamente ,,afara''...
Cel ce cumpara la jumatate de pret tratamentele si se inregistreaza cu ele facute cum se numeste ???
Fraudeaza acesta cumva statul roman sau fondurile europene ?? :?
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde cmihaic » 06 Sep 2014, 09:48

poate sa faca fiecare ce vrea...dar personal nu cred ca este ok.....oricum nu are legatura cu furtisagul din "stupina" mea si nici nu ma afecteaza in vreun fel... :)
cmihaic

Mesajde Florin Dobre » 06 Sep 2014, 10:00

Du-te la stupi si vezi care-i miscarea! :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde duma » 06 Sep 2014, 13:05

REDU urdinisul doar cat sa intre 2 maxim 3 albine si sa nu ai gauri adiacenrte urdinisului si se potolesc ele ! si eu era duminica sa declansez un furtisag asa cum imi place mie MARRREEEEE , DAR am renuntat la stors de poliflora , am redus urdinisele si am stat cu furtunul cu ala pe perimetrul stupilor > Am spalat toate lazile si 4 metri in jurul stupilor si s-au potolit intr-un final !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde cmihaic » 06 Sep 2014, 13:10

@Florin Dobre : ti-am ascultat sfatul si am sunat la socrii...i-am rugat sa arunce o privire si raspunsul a fost "maica e agitatie mare la unul din stupi" ... :) ... M-am urcat in masina si fuga la stupina...cand am ajuns deja era liniste...apararea a rezistat...dar tot mai dadeau tarcoale hoatele...asa ca am pus si niste paie la urdinis si am intrat in lupta alaturi de fete... Cum rejectau ele o hoata eu cu pliciul terminam treaba :D

Acum e liniste...mai stau prin zona sa vad daca urmeaza si partea a III-a... :)
cmihaic

Mesajde teinegru64 » 06 Sep 2014, 14:18

cmihaic scrie:Cum rejectau ele o hoata eu cu pliciul terminam treaba :D

Ma cheama un incepator care avea un furtisag de toata frumusetea.Nu daduse sirop ,nu deschisese stupii ...familiile destul de bune.Chiar nu gaseam cauza ...dar stiam ca el este principalul vinovat.Asa ca am inceput sa fiu atent la miscarile lui.Si surpriza nu a intarziat sa apara....Reducea urdinisele si mai strivea cate un trantor cu dalta.Asa am aflat ca in zilele trecute omorase sute de trantori pe scandura de zbor si pe peretii stupilor.E si asta un....poftim la masa?
PS
Esti primul pe care il aud ca face familii folosind roiuri la pachet ....in luna august.Cat cantarea fiecare roi?
Da mai multe detalii despre formarea,tranportul roilor, etc.Am o banuiala...ca nu esti singurul vinovat de ce ti se intampla.
..Doua matci ? matca care canta in august??? Daca verificai ...gaseai matca in mijlocul unui ghem de albine.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde cmihaic » 06 Sep 2014, 16:50

teinegru64 scrie:
cmihaic scrie:Cum rejectau ele o hoata eu cu pliciul terminam treaba :D

Ma cheama un incepator care avea un furtisag de toata frumusetea.Nu daduse sirop ,nu deschisese stupii ...familiile destul de bune.Chiar nu gaseam cauza ...dar stiam ca el este principalul vinovat.Asa ca am inceput sa fiu atent la miscarile lui.Si surpriza nu a intarziat sa apara....Reducea urdinisele si mai strivea cate un trantor cu dalta.Asa am aflat ca in zilele trecute omorase sute de trantori pe scandura de zbor si pe peretii stupilor.E si asta un....poftim la masa?
PS
Esti primul pe care il aud ca face familii folosind roiuri la pachet ....in luna august.Cat cantarea fiecare roi?
Da mai multe detalii despre formarea,tranportul roilor, etc.Am o banuiala...ca nu esti singurul vinovat de ce ti se intampla.
..Doua matci ? matca care canta in august??? Daca verificai ...gaseai matca in mijlocul unui ghem de albine.

Stiu....am facut multe greseli...sper sa nu le repet....dar acum este cam tarziu si nu pot sa dau timpul inapoi... :cry:
Probabil ca am sa fac alte greseli....mai mari.... dar nu o sa fie tot astea... :) oricum.... o sa cer o parere pe forum inainte sa mai fac lucruri "riscante"...
Nu cunosc nici un stupar mai experimentat...cred insa ca aici voi fi indrumat... :)
cmihaic

Mesajde duma » 06 Sep 2014, 17:03

Este o vorba! Cică prostul învață din greșelile lui și deșteptul din alor altora....asa am spus și eu la început...." bai frate dar prost sunt " :lol: dar am ajuns la concluzia ca aici în apicultura altfel sta treaba . În carte scrie una în realitate este alta ( nu cu mult dar este) aproape un an am tot citit și când am adus în prisaca primele 2 familii și am deschis lăzile m-am uitat ca broasca la bariera ( am deosebit totuși trântori de albine și am recunoscut matca) asa și cu greșelile, o data ce am făcut una a doua oara nu o mai repet și o înțeleg perfect și știu cum sa o tratez pe viitor. Asa ca nu te gândii la ce greșeli vei face! ;)
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde cmihaic » 06 Sep 2014, 17:06

duma scrie:Este o vorba! Cică prostul învață din greșelile lui și deșteptul din alor altora....asa am spus și eu la început...." bai frate dar prost sunt " :lol: dar am ajuns la concluzia ca aici în apicultura altfel sta treaba . În carte scrie una în realitate este alta ( nu cu mult dar este) aproape un an am tot citit și când am adus în prisaca primele 2 familii și am deschis lăzile m-am uitat ca broasca la bariera ( am deosebit totuși trântori de albine și am recunoscut matca) asa și cu greșelile, o data ce am făcut una a doua oara nu o mai repet și o înțeleg perfect și știu cum sa o tratez pe viitor. Asa ca nu te gândii la ce greșeli vei face! ;)

eu am si marcat un trantor ca sa vad cum e si sa nu stric o matca pe viitor... :) undeva pe langa Snagov zboara un trantor marcat cu verde.... :D
cmihaic

Mesajde vslsilviu » 06 Sep 2014, 17:15

si nu este cel din avatar... (prea mare coincidenta de culoare si nu m-am putut abtine... sper ca stii de gluma)

sper sa scapi de problema prezentata!

sanatate!
vslsilviu

Mesajde FLORINELU » 06 Sep 2014, 17:18

dupa cum am mai spus si eu si altii vina este doar a ta,cu totii am patit-o cu furtisagul,doar ca nu toti se "lauda",eu aveam albine moarte prin toata curtea si casa si nu de la un stup ci de la toata stupina,normal ca din vina mea si nici nu am fost acolo,am gasit doar dezastrul. pentru a evita asemenea greseli pe viitor cauta si citeste tot ce gasesti despre furtisagul albinelor si nu numai,numai cunoscad cat mai bine comportamentul lor vei putea evita asemenea situatii neplacute. iarna e lunga timp de citit berechet,mult succes,carti de lectura? citeste topicul lui Proapis 13.
sa stii ca eu unul nu cred nimic din acel folclor ca unii tin albinele flamande ca sa mearga sa fure de la altii. basme.
FLORINELU

Mesajde cmihaic » 06 Sep 2014, 17:19

vslsilviu scrie:si nu este cel din avatar... (prea mare coincidenta de culoare si nu m-am putut abtine... sper ca stii de gluma)

sper sa scapi de problema prezentata!

sanatate!

:D
cmihaic

Mesajde cmihaic » 06 Sep 2014, 17:32

FLORINELU scrie:sa stii ca eu unul nu cred nimic din acel folclor ca unii tin albinele flamande ca sa mearga sa fure de la altii. basme.

nici eu nu cred ca se poate face asa ceva in mod intentionat...dar tot intr-un magazin apicol ( locul unde auzi o gramada de povesti ) cineva spunea ca el nu prea poate sa ajunga la stupi....poate o data pe luna....se plangea ca nu a fost miere.....nu le-a dat nimic....si acum se intreba daca sa cumpere sirop sau turte proteice....a cumparat 5 turte in ideea ca le da cate juma' de turta la fiecare....si a plecat....la faza asta chiar am fost de fatza...nu e povestita de cineva....

LE....am uitat....a spus ca le-a mai dat asta vara niste turte...si ca le-au luat imediat...
cmihaic

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?