de martanul » 06 Sep 2014, 23:04
Luciane casa cu lacat are o poveste ,acea casa a fost un bordel si proprietarul bordelului a pus in coltul casei un butuc de lemn care era inchis cu acel lacat si a spus ca cine descuie acel lacat primeste gratis toata cladirea cu conditia sa bata un cui in butucul de lemn inainte de a incerca sa-l deschida butucul a disparut de mai multe ori ,eu acolo am facut liceul (nu la bordel) si treceam zilnic pe linga el.Mai pot sa iti spun multe povesti din orasul tau de exemplu C.E.T-ul este construit pe mlastina de unde acum peste 30 de ani era cu oile petre carutasu si noi copii fiind adunam broscute sa mergem la pescuit la ghilin ,de pe terenul unde astazi este C.E.T -UL inainte de ww1 bulgari au dus pamant cu carutele in cartierul unde ma-m nascut ,locuiesc si probabil o sa decuplez ca ,cartierul unde locuiesc a fost a baronului Gutziar care a avut conacul unde a fost fabrica de fermentare a tutunului si terenul laa dat in arenda la bulgari ,care au plantat boia .Langa conacul de la tutun este fabrica unde DAIMLER-BENZ cu FORD au construit autobuze apoi ASTRA (cred)a construit avioane.si as mai avea multe de spus dar cand o sa ne intalnim.
un meserias stie ce este intr-un stup fara sa-l deschida ,un amator il deschide se uita si nu stie ce-i acolo !