cristi_vidican scrie:Ce are de-a face modificarea genetică și pesticidele?
Referitor la porumb modificat genetic, din câte știu este tot mai puțin preferat de agricultori și comercianți. Regulile sunt foarte stricte pentru depozitarea și prelucrarea lui. Trebuie linie specială de prelucrare pentru acest fel de porumb, pt că în procesul tehnologic n-au voie să se întâlnească cele 2 feluri.
Pesticide să dă la fel și la cultura sfeclei de zahăr. La trestie nu mă pricep.
Dacă noi dăm pesticide din F40 albinelor, atunci ce mai zic de ce mâncăm când mâncăm cozonaci, dulciuri și bem sucuri? Toate sunt făcute cu F40
Are un pic de treaba pentru ca prin modificarea genetica s-au creat plante care prin biosinteza pot crea anumite substante toxice. Mai bine zis s-au creat plante rezistente la atacurile insectelor. Adica porumb care este suficient de toxic sa nu il manance mustele
Problema este ca noi dam acel porumb la animale si il consumam si noi.
Poate prin prelucrare iese mai ok .. sau mai rau.
Vine camionul la fagrica incarcat cu porumb, credeti ca se face vre-un test daca este GMO, putin probabil.
Nici zaharul din sfecla nu este mai sfant .. problema este ca uneori nu avem ce sa facem si bagam si din astea.
PS: Caut un articol de ceva timp de m-am zapacit. Era un grafic din SUA care arata ca rata de disparitie a albinelor a crescut odata cu producerea in masa a siropului din porumb modificat genetic.