Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

HELP !!! Albine atacate de alte albine

Mesajde Ooctavian » 08 Sep 2014, 12:01

"Vecinul" meu si-a adus albinele la 200 de m de ale mele. Eu le las miere sin stupi , nu le dau zahar, "dar vecinu" le-a luat toata mierea ca el o vinde. Acuma albinele lui fiind mult mai multe, ataca pe ale mele sa le ia mierea. Ce pot sa fac?
As dori un raspuns cat mai repede ca sa nu mi le omoare. Multumesc
Ooctavian

Re: HELP !!! Albine atacate de alte albine

Mesajde ignatov andrei » 08 Sep 2014, 12:04

Redu urdinesele, atat cat sa incapa doar 2 albine !
Astupa crapaturile la supi !

Bafta!
ignatov andrei

Mesajde TDI » 08 Sep 2014, 12:06

Reduci urdinișurile sa nu poata iesi sau intra decât o singura albina.
Astupi toate crăpăturile, găurile.
Stimularea/completarea o faci cu 30-60 minute înainte de înserare.
Unifici toate familiile care nu au măcar 4 rame de albina.
Sănătate!
TDI

Mesajde cosming » 08 Sep 2014, 12:11

Uite aici un link viewtopic.php?f=13&t=631&hilit=furtisag#p10947 fa-ti cateva gratii cum vezi in poza sa le ai la nevoie
cosming

Mesajde jenica67 » 08 Sep 2014, 12:12

Confectioneaza-ti un dispozitiv antifurt, din cele prezentate pe forum cusca cu zabrele, rama cu plasa si urdinis superior, sau incearca cu tub de pat de cablu (teva patrata, ca sa incapa cat mai putine albine prin ea) taiata la cca 50-60 mm si montata la urdinis..
jenica67

Mesajde lucky5strike » 08 Sep 2014, 13:59

Ooctavian scrie:"Vecinul" meu si-a adus albinele la 200 de m de ale mele. Eu le las miere sin stupi , nu le dau zahar, "dar vecinu" le-a luat toata mierea ca el o vinde. Acuma albinele lui fiind mult mai multe, ataca pe ale mele sa le ia mierea. Ce pot sa fac?
As dori un raspuns cat mai repede ca sa nu mi le omoare. Multumesc

Cam ce fel de "familii" ai tu?

Daca e chiar furtisag, sunt destabilizate din vina ta. Poate ai descapacit neglijent, ai folie, sunt stresate... "albinele lu' vecinu'" simt ceva inauntru si ataca fara mila. Cel mai sigur, muta-le o saptamana pe alta vatra. Reducerea urdinisului nu este o solutie, cata vreme sursa e interna, hoatele se strecoara si printr-o gamalie de ac, iar familia atacata se streseaza mai mult.

Filmeaza, vino cu poze ca sa pricepem.

PS: fiindca vecinul si-a deranjat familiile, ar trebui ca ale tale sa i le atace.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde proapis13 » 08 Sep 2014, 22:29

Colegul tau bine face ca le ia mierea iar tu...... esti de vina pentru provocarea furtisagului nu el :!:
Ia si citeste topicul de mai jos si te vei lamuri daca si unde ai gresit...nu da vina pe vecinul...
viewtopic.php?f=8&t=919&p=18151&hilit=furtisagul#p18105
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde cmihaic » 09 Sep 2014, 07:57

Am patit-o si eu zilele trecute.....am redus urdinisele....am pus banda adeziva la imbinarile dintre corp si soclu....iar pe placuta de zbor am pus niste paie astfel incat orice albina ca sa intre trebuie sa strabata un mic labirint......acum e liniste...
cmihaic

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE