Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Unire familii

Mesajde vasileion27 » 11 Sep 2014, 14:45

am 3 stupi . unul e pe 8 rame unul pe 9 rame si unul.pe 6 si.parca nici alea nu sunt ocupate full de albina. cei pe 8. si 9 rame la impachetare rezulta 6 rame pline . din cel care arre acum 6 rame la impachetare ramane cam 3,; este indicat sa il desfiintez pe cel slab sa sa distribui ramele lui celorlalti 2 astfel incT sa rezulte 2 stupi care intra la iernare pe cate 8 rame ocupTe f bine de albina . iar in.primavara dupa culesul de salcam sa ii divizez in.2. cei. 3 stupi care ii am acum au rrzultat dintro fam pe 10 rame care am divizato in 3 iar un stup e mai.slabut pe 5 6 rame. nu e bolnav . e bine sa fac din 3 2 da buni? ce sa fac cu matca de la cel slsb . sa o sacrific inainte de unire cu 3-4 ore? unirea sa o fac cu afumat +ztropit cu tuica sau metoda ziarului ? Va multumesc!
vasileion27

Re: UNire fAmilii

Mesajde Florin Dobre » 11 Sep 2014, 14:48

Nu cred ca-i rau cum ai gandit. Dar...daca unul din cei doi va pierde matca pana la primavara? Ar fi bun un roi cu matca la rezerva. :idea:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Re: Unire familii

Mesajde jenica67 » 11 Sep 2014, 14:51

Pai in primul rand treceti localitatea, sa vedem de unde esti, de ce lazi dispui si dupa ne gandim la ce variante avem. Sigur ca cel mai bine cum spune si Florit sa ai matca de rezerva, pentru orice eventualitate. Daca esti dintr-o regiune calda, merge sa treci iarna si pe 3 rame. Daca ai o lada mai mare, merge sa pui doi intr-o cutie. Deci variante.
jenica67

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR