Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Calitatea zahărului

Mesajde State » 12 Sep 2014, 17:45

Dupa ce-am golit o pungă, mi-am băgat nasul în ea. Mori! Acru nu e dar și gustul e ciudat. Pe el scrie LOT 1-25/08/14
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde cantemir » 12 Sep 2014, 18:02

Probabil e de la substantele folosite la rafinare: lapte de var (asta nu pute), faina de oase... Ceva din procesul lor tehnologic, da mirosul asta aparte.
cantemir

Mesajde State » 12 Sep 2014, 18:24

E prima dată cand observ ca zahărul poate avea miros.
State

Mesajde Cristian IONITA » 12 Sep 2014, 18:25

am si eu o curiozitate ?

cam cate Kg de zahar folositi pe sezon?

la 100Kg de zahar la diferenta de pret/kg de cca 0,2 lei .... rezulta diferenta de 20 lei .... adica ceva mai mult de un pachet de tigari .... chiar merita sa va complicati cu tot felul de dubiosenii pentru asta?
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde State » 12 Sep 2014, 18:40

Cristian ai perfectă dreptate! Săptămâna trecută am topit 60kg si astăzi 40kg. Pana acum am folosit Coronița și Mărgăritar. Am zis să incerc si Ludus si m-am lămurit. Bine că n-am făcut dulceață că mi-era scârbă să mănânc. NU se merită economia de 0,20 bani.
State

Mesajde joohny » 12 Sep 2014, 18:44

[quote="cantemir"] ..faina de oase...
Va salut.In procesul teh. al zaharului din sfecla nu se baga faina de oase.Var si ceva acid sulfuric.Sanatate.
Ultima oară modificat de joohny pe 12 Sep 2014, 18:53, modificat 1 dată în total.
joohny

Mesajde joohny » 12 Sep 2014, 18:53

State scrie:Dupa ce-am golit o pungă, mi-am băgat nasul în ea. Mori! Acru nu e dar și gustul e ciudat. Pe el scrie LOT 1-25/08/14

Va salut.Daca zaharul nu este alb atunci probabil a fost fafinat numai o data sau mai este zaharul rebut cu cristale mai mici decit normal sau este posibil sa fie zahar de Cuba semi rafinat.Zaharul cu cristale mari este cel mai dulce.Sanatate.
joohny

Mesajde State » 12 Sep 2014, 22:24

Cristalele sunt mărunte.Culoarea este perfecta. Doar ca pute...
State

Mesajde State » 13 Sep 2014, 21:56

Inca una : De ce zahărul Ludus are termen de valabilitate 1 an?
State

Mesajde joohny » 13 Sep 2014, 22:21

State scrie:Inca una : De ce zahărul Ludus are termen de valabilitate 1 an?

Va salut.Toate produsele alimentare finite au un anumit timp de valabilitate.Zaharul daca este tinut la umezeala ai sa vezi nu mai este bun de folosit indiferent daca este sau nu in termenul de valabilitate.Chiar daca este tinut in conditii normale dupa citiva ani tot va aparea probleme.Pe punga de Margaritar scrie valabilitate nelimitata insa este vrajeala.Deci cancerul zaharului este umiditatea crescuta,binenteles si apa (lichidele).Sanatate
joohny

Mesajde State » 13 Sep 2014, 22:33

Daca sunt respectate condițiile de păstrare, zahărul nu-și schimbă proprietățile. Pe Coronița, Mărgăritar, etc, -valabilitate-nelimitat. Mai am niste zahăr Lemarco. Scrie doar data ambalarii, nici urmă de expirare. Nu cred ca valabilitatea nelimitată este vrajeala, pentru ca sunt niste legi, norme, etc. N-a mai facut nimeni sirop cu zahărul Ludus? Sunt curios daca a mai pățit cineva la fel ca mine.
State

Mesajde joohny » 13 Sep 2014, 22:40

Va salut.State,am lucrat in industria zaharului si stiu ce spun.In final tu crezi ce vrei.Sanatate.
joohny

Mesajde andrei_calinescu » 13 Sep 2014, 23:06

joohny scrie:Va salut.State,am lucrat in industria zaharului si stiu ce spun.In final tu crezi ce vrei.Sanatate.

Johny,

Atunci tu esti ALESUL.
Explica-mi te rog ce reprezinta Brixul si in functie de valoarea acestuia, cum pot interpreta un biostimulator ca fiind bun sau nu.
Te rog mult si-ti multumesc anticipat.
andrei_calinescu

Mesajde jenica67 » 13 Sep 2014, 23:43

State tu nu deosebesti mirosul zaharului de mirosul tusului, cu care a fost imprimata punga. Si eu am luat zahar de Ludus si mi se pare fata de ce am mai folosit, foarte bun. Fa sirop si mirosa-l pe ala, nu ambalajele !
jenica67

Mesajde State » 14 Sep 2014, 00:36

Buna dimineata Jenica. Tu ai citit ce-am scris eu? De unde crezi tu ca mi-am dat seama de mirosul zaharului? Dacă prin fierbere degajă miros, ce treaba are punga si tusul? Am mirosit si punga ulterior, sa vad de unde vine hoitul. Tusul miroase a șosete nespălate de cioban? Daca da, siropul de ce miroase? hai să-ti trimit un bidon, vrei?
State

Mesajde State » 14 Sep 2014, 00:59

Hai ca am luat în calcul si varianta asta, poate sunt eu *****. Acum am mirosit o pungă din sarja de ieri(am facut și poze, le pun mâine cand ajung la calculator). NU are absolut niciun miros! Daca era sa fie cum ai zis tu, trebuia să miroasă și azi. Am băgat nasul si intr-o pungă din seara asta:Pute a picioare ținute în cizme 2 săptămâni! Am desfăcut și un bidon de sirop, același miros! Mai dă-l in plm de tuș, ca n-am luat-o razna! Maine ma duc la Kaufland cum intru în București! Direcția băcănie si desfac pe loc o pungă. Daca are același miros, iti trimit 5 pungi! Faci tu siropul si imi zici cum miroase,atât. A doua zi mirosi bidonul în care ai ținut siropul. Daca e ca mine, iti scrii la semnătura pentru o saptamana: State nu e *****. :roll:
State

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA