Va salut stimati apicultori. Numele meu este Stir Bogdan, am 27 de ani, locuiesc in Comuna Telega, Jud. Prahova, in prezent nu am o ocupatie stabila, dar am o pasiune care uneori nu ma lasa sa dorm noaptea. Chiar daca a scrie nu este unul din punctele mele forte, mi-am facut curaj si in cele ce urmeaza am sa va prezint si eu progresele facute in domeniul apiculturii.
De mult timp imi doream sa ma apuc de apicultura, dar abia din toamna anului trecut am inceput sa ma documentez cu adevarat, am citit o carte imprumutata de un vecin apicultor, diferite reviste si publicatii, materiale gasite pe net si nu in ultimul rand acest forum, unde intru de fiecare data cand am ocazia. Tot in toamna anului trecut m-am hotarat sa achizitionez macar o familie de albine, si am inceput sa fac pregatirile necesare.
O alta pasiune a mea este tamplaria si, astfel, din resturi de scandura pe care le aveam prin gospodarie mi-am construit un stup orizontal. La indemnul vecinului meu am construit si o roinita, vecinul spune ca roinita trebuie sa fie nelipsita in orice stupina, fie ea cat de mica.