Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Buckfast Denmark

Mesajde mihai33 » 14 Sep 2014, 10:51

ignatov andrei scrie:
Si... uite asa...ramai tu TANAR SI NELINISTIT, nu trec anii peste tine, dar ne explici cum dracu'... e cu matcile BK!

Mihai33, de ce nu spui tu, asa, pe romaneste, cate probleme sunt cu roitul... ????

Despre ce BUKFAST vorbiti fratilor !!??

Eu mai stiu pe "unii" care au luat matci "caucaziene", adica, ORIGINARE din rasarit, dar... crescute in... VEST !!!!

"MA LESI" ?!?!

D-le Ignatov noi am vb la telefon anul trecut cand am fost in Romania, daca cumva nu ati gresit in relatarea de mai devreme si ati facut referire direct,..va pot spune din mica mea experienta ca bk nu prea vrea sa roiasca,...stiu ca dvs faceati matci cand eu ma nasteam..:)

regina anul 4 bk Austria...in anul 4 o singura botca de salvare, zero roire....se vede ca sacul spermatic este pe sfarsite
fiicele risc de roire 50% fata de ligustica si carnica...totusi usor de tinut sub control,...exemplul anul 2014...ligusticele au roit,...bk a facut productie, la ligustice am trecut de 4 ori prin cuiburi la bk o singura data,...lada dadant 10 rame..aceleasi conditii
fiicele sunt imperecheate cu trantori ligustica

regina mama carnica,..buna ca productie,..dar..roitoare si c-am rea,..fiicele nu am reusit sa le vad , sunt intr-o stupina in munte...dar daca va intereseaza am sa intreb cum s-au descurcat

ligusticele...adaptate bine,..dar stai cu mana in botci,..in 2012 am lucrat cu manusi,..din 2013 am inceput sa produc eu regine,..si le-am calmat!,..in 2014..putem lucra aproape fara masca..dar nu este o regula..sunt familii si familii...

regina de la keld..eu am cumparat doua normale..una a murit pe drum,...mama este frumusica,...este la stadiul de roi pe 5 rame,..am transvazat din ea,...am o singura fiica in stupina...si dupa cum se vede deja cuibul pare un pic schimbat in organizare,...ieri am fost sunat de clientul meu si mi-a spus ca fiicele sunt foarte foarte calme, organizare si curatenie foarte buna...puiet compact!...

despre productiile mamei bk austria...net superior fata de ligustica,..in zona mea peste 5 caturi 1/2 stationar plus 4 roi
despre mama bk din danemarca, va voi spune mai multe anul urmator,..si inclusiv de fiice....oricum am de gand an de an sa cumpar mame bk,..personal sunt multumit,...mi-au adus mai multi bani fiicele de bk fata de ligustice..si asta conteaza cand traiesc numai din apicultura.

stiu ca am scris mult!...dar raspunsul trebuia sa fie complex!..aceasta este parearea mea si situatia din stupina proprie....nu pot sa zic nimic bk-carpatina nu am experienta nu am lucrat cu carpatina
Apicultura este o arta, multi pot desena, dar putini isi pot vinde lucrarile!!!
mihai33

Mesajde italianu » 14 Sep 2014, 17:13

Azi dimineata am strîns de git o f1 bk din Dk,avea 3 palmi de puiet si tot atitia pumni de albina intr-o casa de productie,comparat cu carnicele de linga ele care sint ok!
Si mie mi se parea anul trecut ca sint fenomenle,anul acesta au facut fîîs! Asta e,sper ca a ta sa fie mai buna!
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde mihai33 » 15 Sep 2014, 19:46

cred ca ai avut ghinion
Apicultura este o arta, multi pot desena, dar putini isi pot vinde lucrarile!!!
mihai33

Mesajde balasbebe » 16 Sep 2014, 06:44

Eu stiam ca o matca BK este galbena, fiind scoasa din mana italiana galbena. Din filmele vazute de pe insula nu prea erau galbene, poate nu am inteles eu, sau imaginea nu era buna pe monitor.
balasbebe

Mesajde peterneamt » 16 Sep 2014, 09:23

balasbebe scrie:Eu stiam ca o matca BK este galbena, fiind scoasa din mana italiana galbena. Din filmele vazute de pe insula nu prea erau galbene, poate nu am inteles eu, sau imaginea nu era buna pe monitor.

http://www.youtube.com/watch?v=RriNoKaroHw ;)
peterneamt

Mesajde cristi_vidican » 16 Sep 2014, 10:03

balasbebe scrie:Eu stiam ca o matca BK este galbena, fiind scoasa din mana italiana galbena. Din filmele vazute de pe insula nu prea erau galbene, poate nu am inteles eu, sau imaginea nu era buna pe monitor.

Depinde de linie. Sunt mai multe linii de BK și ... cum a ieșit.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde TDI » 16 Sep 2014, 11:08

Patrimoniu(Pedigree)

Buckfastul are in descendenta(pedigree) in mare parte A.m. ligurica (Nord Italiana), A.m. mellifera (Engleza), A.m. mellifera (Franceza), A.m. anatolica (Turca) şi A.m. cecropia (Greaca). Albina Buckfast de astazi mai conține in patrimoniu sușe din două rase africane rare şi blânde A. m. sahariensis şi A.m. monticola
TDI

Mesajde thomas » 08 Feb 2016, 23:42

Intrebare: buckfast dk sau alta origine, zboara la temperaturi mai mici decat carpatina? Adica, concret la 10 grade carpatina statea in cuib si de-abia iesea una 2, iar curcitura de buckfast zbura non stop si facea si ventilatie!
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

Mesajde daffid mihailov » 09 Feb 2016, 18:45

Am câteva bukfast negre de zici ca-s ciori. Nu imi place puietul pana târziu in iarna. La producție sunt bune, fara Diferențe notabile fata de carpatina. Dupa tei si la floare chiar mai slabe. Le mai țin un an sa vad cum merge. Apoi decid daca le rup gatu.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde italianu » 11 Feb 2016, 20:11

Din 250 ,singurele ,,mortaciuni" sint citeva buck de 2 ani scapate la controlul din toamna cind le-am schimbat si 2-3 fice de buck care s-au schimbat singure! Ficele care sint F2 vreau sa le mai las,pina la salcim,daca nu se tin de carnice,cu primele regine din acest an le schimb!
Cu puietul care l-as da sa ajut ,,mortaciunile" fac roi pe o rama si-s mai cistigat!
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde daffid mihailov » 11 Feb 2016, 20:20

Eu am luat de la cineva care are 2000 de fam. Si mi-a zis ca e mai mulțumit de carnica. Apoi bukfast. Si carpatine... Mai de loc. Mie imi plac si carpatinele. Nu sunt pretențioase. Intra cu populație mai mica, dar consuma si ierneaza bine. Culeg cu populație putina cat alții full. Dezavantajul e ca pleacă greu in primăvara.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde Hunbee » 11 Feb 2016, 22:04

Deja ne inbarligam in rase si subrase. Carpatina e carnica. Sau?
Hunbee

Mesajde Shrek » 11 Feb 2016, 22:10

Hunbee scrie:Deja ne inbarligam in rase si subrase. Carpatina e carnica. Sau?

Cum sa fie mah carpatina carnica ( de la carne)? Carpatina este .......insecta! Nici atata lucru nu stii.....?!
Shrek

Mesajde mircea_tm » 12 Feb 2016, 20:14

CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde Hunbee » 12 Feb 2016, 22:35

Draga srek. Uite un link pe wikipedia:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Carniolan_honey_bee
Carniola( carnica) albina care se gaseste si in romania. Ca noi ii spunem carpatina e asa, ca da bine mandriei nationale. Iar cu omologarea carpatinei este iara... Politica. Nu de alta dar carpati mai sant si la ucrainieni, si pe la sarbi.
Hunbee

Mesajde Shrek » 12 Feb 2016, 22:46

Draga Hunbee:
Uite aici un link pentru tine!
Hppt si cum ii mai zice/io nu stiu engleza si scatula mea/nu vrea sa imi traduca/daca poti fa si traducerea ca aci suntem in ro./multumesc mult!
Nu te supara frate! Aici mai si glumim! Nu este forum de religie!
Shrek

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE