ignatov andrei scrie:
Si... uite asa...ramai tu TANAR SI NELINISTIT, nu trec anii peste tine, dar ne explici cum dracu'... e cu matcile BK!
Mihai33, de ce nu spui tu, asa, pe romaneste, cate probleme sunt cu roitul... ????
Despre ce BUKFAST vorbiti fratilor !!??
Eu mai stiu pe "unii" care au luat matci "caucaziene", adica, ORIGINARE din rasarit, dar... crescute in... VEST !!!!
"MA LESI" ?!?!
D-le Ignatov noi am vb la telefon anul trecut cand am fost in Romania, daca cumva nu ati gresit in relatarea de mai devreme si ati facut referire direct,..va pot spune din mica mea experienta ca bk nu prea vrea sa roiasca,...stiu ca dvs faceati matci cand eu ma nasteam..
regina anul 4 bk Austria...in anul 4 o singura botca de salvare, zero roire....se vede ca sacul spermatic este pe sfarsite
fiicele risc de roire 50% fata de ligustica si carnica...totusi usor de tinut sub control,...exemplul anul 2014...ligusticele au roit,...bk a facut productie, la ligustice am trecut de 4 ori prin cuiburi la bk o singura data,...lada dadant 10 rame..aceleasi conditii
fiicele sunt imperecheate cu trantori ligustica
regina mama carnica,..buna ca productie,..dar..roitoare si c-am rea,..fiicele nu am reusit sa le vad , sunt intr-o stupina in munte...dar daca va intereseaza am sa intreb cum s-au descurcat
ligusticele...adaptate bine,..dar stai cu mana in botci,..in 2012 am lucrat cu manusi,..din 2013 am inceput sa produc eu regine,..si le-am calmat!,..in 2014..putem lucra aproape fara masca..dar nu este o regula..sunt familii si familii...
regina de la keld..eu am cumparat doua normale..una a murit pe drum,...mama este frumusica,...este la stadiul de roi pe 5 rame,..am transvazat din ea,...am o singura fiica in stupina...si dupa cum se vede deja cuibul pare un pic schimbat in organizare,...ieri am fost sunat de clientul meu si mi-a spus ca fiicele sunt foarte foarte calme, organizare si curatenie foarte buna...puiet compact!...
despre productiile mamei bk austria...net superior fata de ligustica,..in zona mea peste 5 caturi 1/2 stationar plus 4 roi
despre mama bk din danemarca, va voi spune mai multe anul urmator,..si inclusiv de fiice....oricum am de gand an de an sa cumpar mame bk,..personal sunt multumit,...mi-au adus mai multi bani fiicele de bk fata de ligustice..si asta conteaza cand traiesc numai din apicultura.
stiu ca am scris mult!...dar raspunsul trebuia sa fie complex!..aceasta este parearea mea si situatia din stupina proprie....nu pot sa zic nimic bk-carpatina nu am experienta nu am lucrat cu carpatina