Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cum abordam un potential cules de mană?

Mesajde nae » 08 Aug 2014, 22:16

delorin I scrie:De ce Carnu spune ca in prima decada a lui august apare a doua generatie de lahnide? Si se refera la lahnida mare a molidului ? Eu stiu oameni care au facut mana doar in august! Cu unul din ei am plecat acum, intr-un loc de unde a scos mana acum 2 ani...Nu am fost personal in recunoastere! In timp ce el mergea in locul unde am ajuns in final eu rataceam prin Valcea...si accidental am dat de culegatori de mana!

''Acum doi ani''... dar acum 5 , dar anul acesta ?
Fac muntele din '09 si doar mana , nu sunt taieri masive sa conteze zmeura si zburatoarea nu exista (3 fire am vazut anul acesta ); doar intr-un an am prins 1.5Kg/zi dupa 20 iulie , am plecat dupa 20 august si am prins 3 astfel de zile ...
De la 01-iun pana la 20 -aug n-am depasit 25 kg extras = cand am fost singur pe felie (80 fam), cu vecini !?..., m-am bucurat ca am murdarit centrifuga (7-15 kg).
Cu fam la fel tragi 25 kg la FS in 2 saptamani (+ tei /- urs) :lol:
nae

Re: Cum abordam un potential cules de mană?

Mesajde proapis13 » 18 Sep 2014, 17:39

Prognozarea culesurilor de miere de mană
http://www.lumeasatului.ro/articole-rev ... -mana.html
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR