Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Se poate trai doar din apicultura?

Mesajde ves.lucian.zabrani » 29 Noi 2013, 15:41

scria cineva , nu mai tin minte cine , ca daca pui albina inaintea banilor , albina te va rasplati !!!
dar daca pui banii inaintea albinelor , albina se va razbuna !!! mai devreme sau mai tarziu !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde eugen65 » 19 Sep 2014, 10:15

Buna ziua dragi apicultori. 2014 un an sec pentru apicultori. Nu stiu in alte parti dar in Dimbovita albinele nu au putut str inge miere nici pentru ele. Le hranesc incontinu din primavara si tot slabe sunt.
eugen65

Mesajde eugen65 » 19 Sep 2014, 10:28

Imi cer scuze pentru lipsa de pe forum dar am avut ceva probleme de sanatate. Sper ca le-am rezolvat cu ajutorul lui Dumnezeu. Usor usor o sa reiau si ingrijirea stupilor pe care i-am cam lasat de izbeliste. Sper sa am puterea sa ii ingrijesc si sa ii pregatesc pt iarna.
eugen65

Mesajde alt stupar » 19 Sep 2014, 10:53

eugen65 scrie: 2014 un an sec pentru apicultori.

Domnu Eugen, in primul rand sanatate maxima !
Legat insa de subiectul dezbatut, uitati fratilor un exemplu de perceptie, un posibil raspuns la intrebarea daca se poate (sau mai degraba nu ;) ) trai din apicultura:
Care vasazica nu e e important ca a fost (in unele zone) un an sec pentru albine, in fond ele sunt doar niste unelte, niste sclavi in slujba noastra, necazul mare e ca a fost un an slab pentru apicultori.

Se poate trai din apicultura ???
Se poate ! Anu` trecut la salcam am avut un vecin venit cu stupii de hat-departe, de u-n se pune harta-n cui, a carui meniu zilnic era painea de i-o lasam noi seara, inmuiata in mierea din rame, putina si aia...
Deci, uite ca se poate, c-a plecat viu de-acolo, traieste si astazi ! :D
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde cantemir » 19 Sep 2014, 11:02

alt stupar scrie:Deci, uite ca se poate...

L-am ascultat in dimineata asta, pe dl. Fetea la radio Romania Actualitati ( cu ocazia targului de la Bucale)
Si el zice ca se poate!
cantemir

Mesajde alt stupar » 19 Sep 2014, 11:05

domnul Fetea zice...
Ce, pai daca-l intrebau daca se poate castiga la 6/49... zicea ca nu se poate ???
Da, se poate !
alt stupar

Mesajde cantemir » 19 Sep 2014, 11:14

Omul a zis ca se poate, nu ca-i obligatoriu.
Exact ca la 6/49!
Dar ca sa pierzi niste timp, niste bani. niste nervi si sa capeti experienta, trebuie sa pui macar "un bilet"!
cantemir

Mesajde MyBees » 19 Sep 2014, 11:32

Si ce? Ti-a dat impresia ca nu poate? :lol:
Crezi ca traieste rau din apicultura? :)

cantemir scrie:
alt stupar scrie:Deci, uite ca se poate...

L-am ascultat in dimineata asta, pe dl. Fetea la radio Romania Actualitati ( cu ocazia targului de la Bucale)
Si el zice ca se poate!
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde cantemir » 19 Sep 2014, 11:56

MyBees scrie:Si ce? Ti-a dat impresia ca nu poate? :lol:
Crezi ca traieste rau din apicultura? :)

Rau, nu!
Greu, da!

Omul estima scaderea exportului de miere de la 10.000t la 6-8.000t. In conditiile in care consumul intern de miere e din ce in ce mai redus...
Acu' pe mine exportul ma lasa rece. Dar intreb: de ce romanul nu consuma miere?
cantemir

Mesajde TDI » 19 Sep 2014, 12:24

Din cauza ca romanul traieste greu, nu e plătit si zaharul e ieftin - implicit toate celelalte dulciuri. Eu am observat un lucru, cumpărătorul de miere are un venit lunar de la 1000-1500 Ron in sus.
Ca sa fac o paralela - am un prieten care a plecat de vreo 14 zile din tara, in Marea Britanie - a gasit un loc de munca plătit de 10 ori mai mult de cat castiga in Romania - de 10 ori! Munca, putin mai usoara. Respectul la locul de munca, colegii, sefii, incalculabil mai civilizati.
TDI

Mesajde Closcutz » 19 Sep 2014, 22:37

Problema mare e cum faci sa ajungi la nivelul de dotari( stupina, utilaj apicol, masina, vatra, bani de cheltuieli curente, ) in care apicultura sa-ti ofere posibilitatea(nu certitudinea) unui profit lunar apropiat macar de salariul mediu? Ca sa ai baza asta, trebuie ori sa o mostenesti ori sa vii cu un capital destul de important adunat din alte activitati...Se poate si prin tehnica pasilor marunti, dar dureaza ani si ani...
Closcutz

Mesajde alt stupar » 20 Sep 2014, 20:05

Closcutz scrie:Se poate si prin tehnica pasilor marunti, dar dureaza ani si ani...

... si lumea vrea repede... aici si acum, indiferent "de tehnicile" folosite, sa urce cat mai sus.
Urcati baieti, urcati ! Negresit maine sa fiti in varf !

ps. a... sa nu uit: privitor la coborare... s-ar putea sa lipseasca niste trepte. Eventual, consecutive. Eh, cand cobori cu capul inainte... mai conteaza ??? :shock:
Dar asta este secretul nostru, ok ? Nu se face sa rapim altora dreptul de-a visa "la inaltimi"
alt stupar

Mesajde Closcutz » 20 Sep 2014, 20:18

Poate n-ati inteles ce-am vrut sa spun prin pasii marunti... Ma refeream la cei care au luat o familie sau de cele mai multe ori doua si au incercat ca in fiecare an sa dubleze septelul. E o varianta sanatoasa de dezvoltare, dar multi au fost obligati sa faca salturi bruste si sa arda multe etape din mers, de cele mai multe ori din cauza fondurilor care i-au atras ca un magnet!
Closcutz

Mesajde jenica67 » 16 Oct 2014, 10:28

Ca amuzament la problemele discutate in ziua de astazi, va pun un articol di Romania Apicola Nr 6/1948, provitor la realizarea de castiguri rapide din apicultura :
Fişiere ataşate
Castigul p1r2.jpg
Ultima oară modificat de jenica67 pe 16 Oct 2014, 10:34, modificat 1 dată în total.
jenica67

Mesajde jenica67 » 16 Oct 2014, 10:29

P2
Fişiere ataşate
Castigul p2r2.jpg
Ultima oară modificat de jenica67 pe 16 Oct 2014, 10:34, modificat 1 dată în total.
jenica67

Mesajde jenica67 » 16 Oct 2014, 10:29

p3
Fişiere ataşate
Castigul p3r2.jpg
jenica67

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE