de delorin I » 20 Sep 2014, 23:17
Parinte- nu am astfel de frici! Noi nu mancam de pilda Palaria sarpelui - care in carte apare necomestibila iar pe Valea Jiului se consuma! Eu am cules de la Obarsiile Lotrului rascovi pe care localnicii nu ii consuma- ba chiar cei intrebati prin padure spuneau ca ar fi otravitori! Noi in Moldova ii punem si la murat si sunt absolut exceptionali! LA fel ca pe hribi/manatarcile sudului(de fapt hrib se pare ca e termen ucrainian iar cel de manatarca bulgaresc!! Si asta spune ceva! ) Cred ca fiecare om isi are soarta sa! Daca va fi sa mor precum altii inecati cu stridii, imi asum aceasta soarta! Am crescut printre oamenii muntelui, am crescut cu mersul in padure ca un ritual! Chiar daca tatal meu nu a vanat, spre deosebire de tatal si fratele lui mai mare, avem placerea asta de ne plimba printre ursi! Si apoi nu o fi asta soarta noastra sa murim de la un burete!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!
“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)