Andrei,
Cunosc cazuri concrete de stupari care au diluat acest sirop si...n-a fost bine. Si eu am sustinut diluarea.

Nu am convingerea ferma ca de acolo s-au tras problemele, dar datele converg spre aceasta cauza.
Despre cantitate? Am umplut hranitorul de 3 L -acolo au fost peste 4 kg de sirop. In 24 de ore nu mai era nimic si garantez ca n-a curs hranitorul. N-am sesizat nicio problema in viata stupului.
Asta am observat. Daca altii au observat altceva sau au avut alte experiente, sa spuna.
Dragos2006 scrie:Nu mai intrati pe subiecte pe care nu le cunoasteti . Fructoza se gaseste la sac precum zaharul . F-urile sunt reglate din aceasta fructoza . Dintr-o molecula de zaharoză rezulta una de fructoza si una de glucoza. Diferentele apar prin invertirea incompletă si prin ”aditivare ”. Cea mai des intalnita ”aditivare” este cea cu maltoza.
1. Doctoreeee, sunt chimist! Nu fac caz de acest lucru, dar sa vii tu sa-mi spui ce ai scris mai sus... ma jignesti.
Hai sa-ti explic cum ca de fapt tu esti cel care aberezi pe subiect:
Dragos2006 scrie:Dintr-o molecula de zaharoză rezulta una de fructoza si una de glucoza. Diferentele apar prin invertirea incompletă si prin ”aditivare ”
Izosiropul nu se obtine din zahar. Din amidonul de porumb, prin hidrolizare se obtine glucoza, apoi aceasta este izomerizata si rezulta -de unde si denumirea- izosirop. Fructoza si glucoza fiind izomeri. Sa-ti explic ce sunt aia?
Ca exista glucoza sau fructoza in forma solida, aia e alta treaba. Stuparul nu are niciun motiv sa-si umple capul cu lucruri care nu-l intereseaza si nu e cazul sa facem parada de pricepere doar asa d`aiurea.
Nu de alta, dar devii prea bun....
http://www.timesnewroman.ro/files/attac ... a-tara.jpg
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)