Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tratament Antivaroua cu Tacktic

Mesajde Adi Hodis » 25 Sep 2014, 06:53

Adrian Galofteanu scrie:
Este foarte adevarat ce spui si aici am vrut sa ajung. Deci dintr-o eroare de calcul si din prudenta am folosit o cantitate mai mica decat trebuia si totusi efectul a fost foarte bun. Am verificat aseara din nou familiile tratate in acest fel si este cel putin la fel de bine!

Am omis sa va spun ca la pavilion unde am stupi de 12R D si unde am facut tratamentul nu inchid urdinisul, fitilul il introduc prin interior, adica prin spatele stupului pe jos unde am un sibar. Si, repet, in conditiile astea dupa 5 picaturi de Taktic puse pe jumate de carton de la VF a rezultat un tratament foarte eficace. Este adevarat ca am tinut cont de pozitia cuibului si am introdus fitilul sub rame, daca asta o fi avand vreo importanta....

Adrian, ce inseamna foarte eficace ? ... sa inteleg ca ai obtinut anterior o cifra a gradului de infestare iar acum s-a confirmat efectul tratamentului, prin nr-l de paraziti cazuti/morti ?.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Adrian Galofteanu » 25 Sep 2014, 08:03

Da, Adi! Am tratat prima data la finele lui August cu VF. Paduchi cazuti 20-30 pe medie. A facut tratamentul doi acum o saptamana partial cu VF partial cu Taktic asa cum am spus. Rezultatele: acum nu ma mai numarat paduchii cazuti ca...sunt multi la ambele forme de tratament. Diferenta dintre cele doua s-a vazut pe numarul de paduchi ramasi pe albina.

Tratamentul l-am facut seara si efectul l-am verificat seara urmatoare. Am constatat pe un numar de 10 familii controlate si notate cu grad de infestare peste medie, jumate cu VF, jumate cu Taktic. La cele cu Taktic erau mai putini paduchi pe albine(la doua familii tratate cu Taktic nu am mai vazut niciunul). Asta bineinteles in conditiile in care puietul eclozioneaza continuu. Daca la VF se mai ridia paduchi din cei care cad, cred ca la Taktic nu s-a intamplat asa.

De retinut ca am facut tratament cu subsatanta activa mai putina decat se recomanda la VF!
"Stăpânirea tehnicii de creştere a mătcilor este tot atât de importantă pentru biologul institutului de cercetări ca şi pentru amator şi pentru crescătorul profesionist"

Friedrich Ruttner
Adrian Galofteanu

Mesajde akmm » 26 Sep 2014, 11:56

Cam asa arata o albina la o scara marita.
Utilizarea dizolvantului corect pentru taktic va face ca picaturile grele de amestec sa ramana ca o ceata, asemenea polenului din poza, pentru mai mult timp, pe corpul albinei.
Acesta este ratonamentul pentru care uleiul de parafina este recomandat in dauna apei, la indemana fiecaruia, spre exemplu, sau a gazului lampant/lichidului de aprins carbuni.
In final nu numai vaporizarea amestecului este importanta ci si persistenta sa o oarecare vreme in stup..
Fişiere ataşate
images.jpg
images.jpg (11.39 KiB) Vizualizat de 16435 ori
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde bio » 26 Sep 2014, 21:38

akmm scrie:Cam asa arata o albina la o scara marita.
Utilizarea dizolvantului corect pentru taktic va face ca picaturile grele de amestec sa ramana ca o ceata, asemenea polenului din poza, pentru mai mult timp, pe corpul albinei.
Acesta este ratonamentul pentru care uleiul de parafina este recomandat in dauna apei, la indemana fiecaruia, spre exemplu, sau a gazului lampant/lichidului de aprins carbuni.
In final nu numai vaporizarea amestecului este importanta ci si persistenta sa o oarecare vreme in stup..

Sal, Akmm....
... naiba stie cum si cu ce sa mai dam contra Varooa.

In prospectul de folosire a Furetroo se spunea de uleiul de parafina ... dar apicultorii negasind acel ulei au improvizat.
bio

Mesajde Aurel1959 » 26 Sep 2014, 21:43

Salutari Bio!
Apropo de furreto,ti-am trimis un MP.
" In viata la toti li-e greu,dar nu la toti deodata si nu la toti la fel"
Aurel1959

Mesajde bionut » 27 Sep 2014, 21:27

bio scrie:dar apicultorii negasind acel ulei au improvizat.

Nu se gaseste asa greu uleiul de parafina, si nici cu mult mai scump decat gazul lampant nu este.
bionut

Mesajde almasel » 28 Sep 2014, 19:00

bionut scrie:
bio scrie:dar apicultorii negasind acel ulei au improvizat.

Nu se gaseste asa greu uleiul de parafina, si nici cu mult mai scump decat gazul lampant nu este.

Cautati ulei de parafina la farmaciile care au laborator si prepara diverse crème/ supozitoare/ ovule (nu veterinare, ci cele umane). De obicei gasiti acest lucru in famaciile mici (nu in lanturile nationale) pe unde mai este cate o farmacista batrana si stie sa mai prepare una alta, ce ii cere cate un mos de doctor!
Soacra mea este si baba si farmacista... si prepara destule "leacuri" din vremuri de demult la care foloseste uleiul de parafina.
Faian treaba ca nici soacra si nici nevasta nu intra pe stuparitul ... :D
almasel

Mesajde un OM » 28 Sep 2014, 20:53

Vezi cand esti online, razi doar prin emoticoane, ca altfel devin curioase si nu se stie pe ce site mai umbla :lol: .
un OM

Mesajde Closcutz » 01 Oct 2014, 12:13

Le-am facut iar tratament la fete... dusmanii continua sa pice, deci tot n-am scapat de tot de urati :(
Closcutz

Mesajde lucky5strike » 01 Oct 2014, 15:17

E normal, la ce an dement a fost in mai-iunie, familiile dadeau in urma, varroa inainte.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde thomas » 25 Feb 2015, 17:40

Se poate folosi Taktic.ul sub forma de picaturi pe fitilele de Varachet? In ce sa.l dizolvam, ca arderea sa fie mai completa si care este raportul optim de dizolvare?
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

Mesajde kiloz » 25 Feb 2015, 23:10

Nu trebuie ,este deja dizolvat!

kiloz scrie:Da se poate dar trebuie tinut cont de concentratia de 12.5% si de faptul ca Varachetul are dizolvant pe baza de solventi de acetona,iar tacticul este emulsifiabil si contine Solvesso 200
Nonoxinol 9 si
Tetraizopropildifenilcarbodiimidă.

Benzile cu Tactic trebuie lasate la uscat o anumita perioada.

La picaturi in loc de- 5 trebuia 8 picaturi
- 4 trebuia 6 picaturi.
-3 trebuia 5 .......
-2 trebuia 3.........
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde alin75 » 02 Mar 2015, 08:02

https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde MUSTA » 02 Mar 2015, 11:55

am cateva benzi de mavrirol ramase de anii trecuti,nefolosite,de pe care s-a evaporat medicamentul. Cate picaturi de tacktic trebuie sa pun pe ele pentru a le refolosi pentru tratament?
este in regula daca respect indicatiile de mai jos?
,,La picaturi in loc de- 5 trebuia 8 picaturi
- 4 trebuia 6 picaturi.
-3 trebuia 5 .......
-2 trebuia 3.........,,
MUSTA

Mesajde alin75 » 02 Mar 2015, 15:11

Eu merg pe o proportie de 1:10 (tacktic:ulei). Momentan multumit!
Numai bine,
Alin
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde balasbebe » 03 Mar 2015, 07:57

Cu mitac mergeam pe 8:100 ml. La Taktic se poate mari putin doza. Eu pun 50 ml la 400 ulei, pentru 150 de bete.
balasbebe

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE