Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: calendarul apicol - restrangerea cuiburilor pentru ierna

Mesajde yulian » 28 Sep 2014, 06:59

dragos_vintu scrie:...aveam albina de sus pana jos pe ramele din cuib si aveam albina si dupa diafragma.

Eu am zis la un moment dat ca nu recomand strangerea foarte tare a stupilor toamna tocmai din aceasta cauza si mai ales la incepatori care nu au ochiul format cu dimensiunea cuibului....dar fiecare face cum crede. ;)
yulian

Mesajde dragos_vintu » 28 Sep 2014, 17:48

Corect dar 10 rame de albina .... nu e cam mult :))
Ca idee vor ierna tip clopot.
Am facut din 2 foi de plastic si o patura polar un senvis si am pus deasupra.
La majoritatea stupilor am o o gaura cu diametrul de 10 cm cu plasa AV deasupra si am scos subarul si pus cuibul deasupra gaurii.
La restul am fund AV la care am retras o parte din subar astfel incat sa aiba conditii similare.
La sutpii care neceistau rame in plus dupa diafragme am pus de la depozit... aveau un pic de miere dar o sa le mai dau saptamana viitoare de completare sa poata supravietui si sa iasa tot 9/10 rame si la rapita.

d
Assumption is the mother of all fuckups
dragos_vintu

Mesajde mircea_tm » 02 Oct 2014, 10:23

CARPE DIEM !
mircea_tm

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR