Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cristian Chirculescu alias FREECRISTIAN

Mesajde Cristian Chirculescu » 30 Sep 2014, 21:19

Alias FreeCristian 0764514729

www.freecristian.ro
Cristian Chirculescu

Mesajde Closcutz » 01 Oct 2014, 00:03

Am patit si eu cu vreo 3-4 roi ce aveau regine 2014 foarte bune sa-si paraseasca puietul. Nu-mi venea sa cred ca mi se intampla dar asta a fost. Mi-am luat furetto si acum tratamentele le aplic mult mai repede( nu mai mi se pare o corvoada). Ar fi trebuit sa tratez mult mai des(mai ales roii pt ca si asa n-am extras nimic de la niciun roi anul asta).
Closcutz

Mesajde petru71 » 01 Oct 2014, 00:25

Sa-ti traiasca si sa creasca mare !!!
Superba !!

Pitar
petru71

Mesajde Cristian Chirculescu » 01 Oct 2014, 16:15

Alias FreeCristian 0764514729

www.freecristian.ro
Cristian Chirculescu

Mesajde Closcutz » 01 Oct 2014, 17:06

Ultimul stup filmat chiar arata foarte sifonat. Ciudat era si puietul capacit...prea imprastiat, zici ca are puiet varos. E jale mare si cu varroa. La ai mei am sa le fac tratament pina nu mai pica niciun paduche + un tratament cat mai tarziu( poate voi surprinde cati mai multi acarieni neprotejati de capacelele celulelor cu puiet).
Closcutz

Mesajde cristi_vidican » 01 Oct 2014, 18:03

Cristi,
zi-ne schema de tratamente AV care ai făcut-o în acest an, până acum!

Anul acesta, albinele au scos trântorii pe mai multe rânduri afară, iar varroa a parazitat albina. Așa se face că e mai puțină acum la unii.
Faptul că s-au format aglomerări foarte mari de stupi a dus și la o răspândire a varroa foarte mare.
Personal, am făcut întotdeauna tratamentele AV clasice: VF și Mavrirol. Anul acesta am săltat Mavrirolul, dar am dat deja 5 fumuri de VF. Nu prea mai pică. Plus că nu prea mai e nici puiet căpăcit.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde joohny » 01 Oct 2014, 18:45

Va salut.Este un filmulet despre varoua pe acest forum(sau poate stie cineva pe unde este).Este tradus in L.R.Daca il gasesc o sa revin cu informatii.Ce am inteles eu din filmulet (printre altele)este faptul ca la o infestare mare de varoua in al 2-lea an sau al 3-lea an apar probleme de acest fel la fam. de albine.Deci problema cu varoua a inceput de 1-2 ani in urma la tine.Daca o sa vizionezi acel filmulet atunci poate o sa te lamuresti mai bine.Sanatate.
joohny

Mesajde cristi_vidican » 01 Oct 2014, 22:45

joohny scrie:Deci problema cu varoua a inceput de 1-2 ani in urma la tine.

Nu e neapărat să fie așa. La ce aglomerări de stupi sunt și la cum se fac tratamentele, nu e de mirare că poți fi parazitat într-un singur an.
Trântorii circulă nestingheriți între stupine pe o rază foarte mare.
Sunt mulți care tratează după cum le taie capul. Am vorbit recent cu cineva care până duminică (28 septembrie) nu făcuse nici un tratament antivarroa pe anul acesta. Și ca el sunt mulți. Sunt mulți veniți noi în breaslă și care s-au trezit peste noapte cu bani și sute de stupi, pe care nu-i interesează prea tare apicultura, dar care poluează cu boli stupinele din jur.
cristi_vidican

Mesajde MIHAI BALS » 02 Oct 2014, 05:46

Chirculescule,schimba aparatu!
MIHAI BALS

Mesajde Dragos2006 » 02 Oct 2014, 07:54

Oameni buni , presupunerea este mama esecului ! luati legatura cu medicul veterinar concesionar si trimiteti probe la laborator ! pana nu aveti diagnostic de certitudine nu faceti altceva decat sa va omorati si mai multi stupi .
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde peterneamt » 02 Oct 2014, 08:23

Anul acesta, cine tratează familiile de albine numai cu varachet şi mavrirol de la combinat, comform schemei de tratament....., ar trebui să se declare mulţumit dacă iese în primăvară cu 50 % din efectiv.
Nu ştiu ce păzesc cei de la .........dar produsele lor sunt de căcat în acest an...................subminarea economiei naţionale. :evil:
peterneamt

Mesajde cristi_vidican » 02 Oct 2014, 08:47

peterneamt scrie:Anul acesta, cine tratează familiile de albine numai cu varachet şi mavrirol de la combinat, comform schemei de tratament....., ar trebui să se declare mulţumit dacă iese în primăvară cu 50 % din efectiv.

O să salvez mesajul acesta și revin în primăvară. Am tratat anul acesta doar cu VF. Albina e acum la nivelul anului trecut, când a fost foarte bună. Vom vedea!

Dar, de ce ziceți că VF e apă de ploaie? După mine, e cel mai bun tratament AV
cristi_vidican

Mesajde Dragos2006 » 02 Oct 2014, 08:57

cristi_vidican scrie:Dar, de ce ziceți că VF e apă de ploaie? După mine, e cel mai bun tratament AV

Cu ce ai mai tratat ca sa ai termen de comparatie ?
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde peterneamt » 02 Oct 2014, 09:55

cristi_vidican scrie:
peterneamt scrie:Anul acesta, cine tratează familiile de albine numai cu varachet şi mavrirol de la combinat, comform schemei de tratament....., ar trebui să se declare mulţumit dacă iese în primăvară cu 50 % din efectiv.

O să salvez mesajul acesta și revin în primăvară. Am tratat anul acesta doar cu VF. Albina e acum la nivelul anului trecut, când a fost foarte bună. Vom vedea!

Dar, de ce ziceți că VF e apă de ploaie? După mine, e cel mai bun tratament AV

Sunt de acord că amitrazul este cel mai eficace.......Nu te bucura dacă nu cad acarieni în urma tratamentelor.......Poate doar lotul din care am cumpărat eu e mătrăşit.......Sau poate combinatul a cumpărat amitrazul din china......Cred că ţi-ai dat seama că nu scriu pe forum ca să mă bag în seamă ......verifică te rog şi cu alceva.......pe bază de amitraz cu furetro sau taufluvaminat (100 ml la 2l de apă impregnând fitile de lampă gen mavrirol sau chiar fitilele folosite...)....... ;).
Vorbim şi la primăvară şi când doreşti.... :D
Ultima oară modificat de peterneamt pe 02 Oct 2014, 10:05, modificat 1 dată în total.
peterneamt

Mesajde cristi_vidican » 02 Oct 2014, 10:02

Dragos2006 scrie:
cristi_vidican scrie:Dar, de ce ziceți că VF e apă de ploaie? După mine, e cel mai bun tratament AV

Cu ce ai mai tratat ca sa ai termen de comparatie ?

cu nimic. Eu știu una și bună. Merg pe un drum bătătorit. Folosesc VF de 10 ani și în primăvară trebuie să slăbesc tare stupii ca să nu-mi roiască. :lol:
cristi_vidican

Mesajde Closcutz » 02 Oct 2014, 10:03

Pentru mine tratatul stupilor era o corvoada( mai exact anul trecut incepusem s-o resimt). Totusi tratand doar toamna cu varachet n-am avut probleme notabile. In toamna trecuta am pus si benzi de mavrirol. Anul asta in schimb am vazut ca varroa a proliferat la proportii greu de imaginat. Mi-am luat furetto si am inceput cu 2 tratamente cu tactik, al treilea cu varachet, am sa dau cu unul tactik+varachet si am sa continui pina cand la stupii tari n-am sa mai observ multi paduchi picati. La roiurile mai slabute e dezastru din cauza varroa. La toate cele trei tratamente am vazut paduchi picati pe tabla(varachetul e prod 2013...expira, dar paduchi tot au cazut).
Closcutz

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?