de Cristian Chirculescu » 05 Oct 2014, 23:18
Comparativ cu anul precedent, în 2014 am făcut tratamente de doua ori mai mult:rapita, S1,S2, S3, fs, si in jurul datei de 15 august, cand erau stupii acasa. Bucurie mare pe mine atunci de ce aveam in stupi. Apoi, se stie, tocmai nr mare de puiet a fost fatal pt multi stupi...majoritatea, ce sa mai. Si asta pt ca nu am mai avut disponibil aparatul fureto...ca era stricat, chipurile. Joi ce a trecut am făcut tratament. Paduchi picati la greu. Sambata ma uit iar in ei....iar vad paduchi, scot o larva afara si ce vad...varooa la greu pe larva si ...in larva....pfuuu....noo, continui treaba pana spre seara apoi ma duc rapid in oras sa iau ce imi trebuie ca sa fac propriul meu fureto....sa nu mai stau dupa nimeni, daca eu in noqptea asta pe la miez am chef d.un puf...il fac. ...
In fiecare an realizez ca invat ceva....si anul ăsta am invatat multe...mi.a dat si la temelie ce.i drept....miere nu, roi nu, matci nu,....ca acum sa am aprox jumătate din efectiv....
Azi am continuat treaba, i.am luat pe toti la mână si am notat ce e de unificat. Sambata trecuta era un stup pe 4 rame, azi l.am gasit cu o mana de albine. Am acum la rame cu miere de n.am ce face cu ele acum. La primavara vor fi bune.
Hai sa vedem si partea buna.....