Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

A lucra sau a nu lucra in zi de sărbătoare la albine?

Mesajde Cristian Chirculescu » 05 Oct 2014, 12:00

Va salut.
Ma tot contazic cu sotia in aceasta privinta.
Animalele in zi de sărbătoare nu mai primesc apa si fan? Asa si la albine. Eu o iau ca pe o relaxare, nu munca.
Voi ce parere aveti?
Alias FreeCristian 0764514729

www.freecristian.ro
Cristian Chirculescu

Re: A lucra sau a nu lucra in zi de sărbătoare la albine?

Mesajde tiby visan » 05 Oct 2014, 12:33

Nici eu nu tin cont daca e sarbaroare sau nu lucrez la ele oricind mai ales cind este chiar nevoie asta cu sarbatorile nu mi se pare a fi o problema.Cind este sarbatoare inseamna ca nici noi nu ar trbui sa mai mincam ca de ,este sarbatoare.
desteptaciunea are limite,prostia n-are margini.
tiby visan

Mesajde Mircea_63 » 05 Oct 2014, 12:45

Raspundeti la urmatoarele intrebari si aflati raspunsul la intrebarea topicului.

-Daca iti pica albina in fantana, in zi de sarbatoare, nu o scoti?
-Dar daca nu pica?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde ves.lucian.zabrani » 05 Oct 2014, 13:21

Duminica sau la sarbatori dimineata ar trebui sa fim la biserica !!! ( sau la manastire , dupa caz si fiecare unde poate ) !!!
Dupa masa daca este ceva urgent , nu as ezita sa lucrez la albine !!! Dar numai daca-i urgent !!!
La serviciu lucrez pe ture !!!
Nu-i o placere duminica dimineata sa fiu la lucru , dar daca trebuie , trebuie !!! Pot merge la vecernie spre seara !!! ( Daca sunt in oras ) !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde PAGANEL » 05 Oct 2014, 13:24

Mircea_63 scrie:Raspundeti la urmatoarele intrebari si aflati raspunsul la intrebarea topicului.

-Dar daca nu pica?

Domnule Mircea. Te tii de mistouri? Cum sa cada frate in fantana? Aaaa, poate sa cada in paharu cu vin, din fata ta si normal ca o scoti, da daca nu pica???? Ce te faci????
Mai pui vin in pahar, ca sa golit. Nu e un raspuns corect? :oops: :lol:
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde mausica » 05 Oct 2014, 14:11

Parerea mea,daca e treaba care nu necesita amanare.....,,ai intrat,, pe ele si rezolvi problema.Nu cred ca daca apare o problema urgenta la stupi exista cineva care sa fie nepasator si sa nu se implice pe motiv ca e sarbatoare!!!Asta nu o consider a fi necredincios,pt ca sunt o gramada de oameni care traiesc din crescutul animalelor:oare aceia nu se ocupa(nu le da sa manance,nu curata...etc)pt motivul ca e sarbatoare???Sa fim seriosi,astea sunt mentalitati batranesti.Insa repet:as face asa ceva doar pt o treaba care nu necesita amanare.
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde modigliani » 05 Oct 2014, 14:40

ves.lucian.zabrani scrie: Dupa masa daca este ceva urgent , nu as ezita sa lucrez la albine !!! Dar numai daca-i urgent !!!
La serviciu lucrez pe ture !!!

That's the spirit !!! Prieteni de-ai mei arabi zeflemesc - si pe buna dreptate - tendinta noastra de-a ne eschiva de la munca in zile de sarbatoare :

- Mei Mahai , asta nu normal faceam la Romaniu !
- De ce , mah ?
- Az sarbator , maine sarbator , la noapte sarbator , luni sarbator , marti la fel , miercuri iaras sarbator !! Mei , pai cum sa aveti voi bani daca tot zi numa' sarbator , sarbator , sarbator ? ..... Ce faceam daca tot om romanesc faceam sarbator ?
- Cum adica ?
- Pai daca faceam sarbator om de benzin ? Om de tramvai ? Om de spital ? Om de polis ? Om de magazin ? Om de pain ?
La drac Sheitan , cu atata sarbator vinem paianjen faceam panza maaare-maaare pe Romaniu .... Sevteguz , cu asta sarbator de Romaniu ......

Si-am tacut , ce dracu era sa-i mai spun ? Arabu' meu are perfecta dreptate ! Mai avem sa bagam in calendar si Sfanta Vodca si chiar c-am pus-o ! Acum serios , a facut careva o socoteala , despre cate zile "o ardem in cap " in numele cate unei sarbatori ? Dureros e ca nu realizam pierderea , ci ne complacem in ea !
Personal n-as tolera decat sarbatorile "reper" ale poporului roman-crestin : Craciunul , Pastele , Sf Maria , una-doua zile de Revelion , si cu asta basta !

............................................................

App , e duminica . Am slefuit azi la o barca de m-au luat dracii ! Sa vina acum la mine D-zeu si sa ma traga de urechi pentru asta , ca imediat il convoc la Battlefield !

.............................................................

p.s. Cu tot respectul pentru credinta fiecaruia , initierea acestui topic , a acestei discutii , din considerente tembeloid-crestine , este o mare aiureala . Da nene , de sarbatori se POATE lucra ! Si nu vad asta ca pe un pacat . Pe bune , la vaca nu da nimeni sa haleasca de sarbatori ? Nu mulg ciobanii oile diseara ca-i duminica ?
Aiurea , ..... hai sa fim realisti ........
modigliani

Mesajde Mircea_63 » 05 Oct 2014, 15:00

PAGANEL scrie:
Mircea_63 scrie:Raspundeti la urmatoarele intrebari si aflati raspunsul la intrebarea topicului.

-Dar daca nu pica?

Domnule Mircea. Te tii de mistouri? Cum sa cada frate in fantana? Aaaa, poate sa cada in paharu cu vin, din fata ta si normal ca o scoti, da daca nu pica???? Ce te faci????
Mai pui vin in pahar, ca sa golit. Nu e un raspuns corect? :oops: :lol:

De metafora n-ai auzit?

Daca e musai sa faci ceva in stupina si nu poate fi amanat, n-ai cum sa te programezi altfel, faci ce e de facut. In schimb, daca poti sa "sarbatoresti", atunci sarbatoresti. Asta fiind o treaba religioasa, presupun ca vei merge la biserica.

App: Ce inseamna Sarbatoare? Adica la ce fel de sarbatoare va referiti? Ca si ziua extractiei e...o sarbatoare.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde alt stupar » 05 Oct 2014, 15:21

modigliani scrie:
Personal n-as tolera decat sarbatorile "reper" ale poporului roman-crestin : Craciunul , Pastele , Sf Maria , una-doua zile de Revelion , si cu asta basta !

... si cam atat ! In rest, sarbatoare e cand ploua si nu se poate lucra.
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde livas » 05 Oct 2014, 15:36

Cred ca daca ne referim la ziua a saptea ca si sarbatoare, avem un motiv sa nu lucram, pt. ca D-zeu a zis ,,ziua asaptea sa mi-o inchinati mie'' ,asta cred eu indiferent de religie .Eu cred ca toate sunt ,, gandite'' spre binele nostru!!
Daca te opresti la rugaciune ,meditatie, yoga , orice forma de pauza, nu poate sa-ti faca decat bine......la un moment dat, numai sa nu te lungesti :lol: :lol: , ca pauzele lungi si dese...... e cheia!!!
Oricum, stiu ca este o pilda in biblie care te ajuta sa intelegi ca sunt situatii cand poti sa lucri ,cine stie ce scrie acolo sa ne ....linisteasca!!! :D
livas

Mesajde alt stupar » 05 Oct 2014, 15:43

ce pixu` meu o fi avand munca in apicultura cu tot felul de sarbatori ?
Mai repet odata... nu le convine popilor ca io muncesc duminica sau de io stiu care sfant cu rosu-n calindar... sa-si puna frate sarbatorile cand ploua sau n-am chef de lucru :evil:

Marin Preda, Morometii: "Şi da-ne noua, Doamne, cat mai multe leturghii si colive... si adu cât mai multe proaste la biserica! Slavă Tatălui si Fiului si Sfântului Duh... pe ma-sa de popă cu preoteasa lui şi cu tot comitetul lui bisericesc!"
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde livas » 05 Oct 2014, 15:45

livas scrie: Daca te opresti la rugaciune ,meditatie, yoga , orice forma de pauza, nu poate sa-ti faca decat bine......

...am vrut sa spun ca oricat ai fi de dracos, nu poti munci non stop, tre sa faci si pauza ca altfel te duci dracu. S-ar putea cu pauza la rugaciune sa impusti 2 iepuri, cine stie !!! ;)
livas

Mesajde Adi Hodis » 05 Oct 2014, 16:35

Mi s-a spus de cateva ori, in trecut ... stii ca maine-i sarbatoare ? ... vezi sa nu lucrezi, ca-i pacat !.
Cum adica ma ? ... zic eu. :shock:
Pai daca tu tii sarbatoarea, atunci ... nu manca nimic.
Daaa, cum sa nu maanc ? ... zi-se el.
Asa ! ... ca sa tii sarbatoarea de-adevaratelea.
Aaa, pai a manca, nu-i pacat.
Ma, dar a minti s-au a fura, astea nu-s pacate ?.
Ba da.

Uite, maine pica sa fac al 2-lea tratament la albine. Sa nu-l fac ?. Ca e sarbatoare ?.
Dar de puietul care va fi atacat de Varroa maine, nu-i ”pacat” ?. La X stupi, se pot pierde mii de ... viitoare albine !.
Cand se va potrivi sarbatoare, tocmai cand trebuie sa mut stupii la salcam ... sa nu-i mut ?. Ca lucrez si ... e pacat ?.
O zi de cules poate insemna cateva sute de kg. de miere. Si-atunci eu sa stau, sa nu pacatuiesc ?.
Dar popa nu ma scuteste de taxa la Biserica. Nici alte facturi, nu s-a antamplat niciodata sa fiu scutit de la plata uneia.
Asa ca ... s-avem pardon !.
Pe vremea lui Ceausescu, nu era calendarul asa plin de sarbatori.
Apropo, hai sa vedem cate sint ... si am gasit peste 30 de sarbatori, in zile lucratoare !. :shock:

Privind dinspre Biserica sarbatorile astea ... daca merg v-o 200 de enoriasi, fiecare lasa cel putin ... cat sa zicem ? ... 1 leu e prea putin ... 10 lei, e mult pentru unii ... asa ca 5 lei ar fi ok. De aici, e simplu sa vezi cu ce se alege popa. 200 X 5 X 30 = 30 000 lei.
Buna afacere ! ... a ?.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde livas » 05 Oct 2014, 16:56

Adi Hodis scrie:Apropo, hai sa vedem cate sint ... si am gasit peste 30 de sarbatori, in zile lucratoare !. :shock:

Privind dinspre Biserica sarbatorile astea ... daca merg v-o 200 de enoriasi, fiecare lasa cel putin ... cat sa zicem ? ... 1 leu e prea putin ... 10 lei, e mult pentru unii ... asa ca 5 lei ar fi ok. De aici, e simplu sa vezi cu ce se alege popa. 200 X 5 X 30 = 30 000 lei.
Buna afacere ! ... a ?.

Adi, daca incepi a socoti cat face ala de sub sutana dai in doaga celor care ne socotesc pe noi, 200 de stupi ori atatea kile ori......atata......
Eu cred ca la origine ;) Dzeu nu a vrut decat ...pauza pt. noi, ca stia ca ne ia draeq pe toti din cauza banilor!!!!!!! :twisted:
livas

Mesajde redoo » 05 Oct 2014, 17:06

Eu merg la albine sambata si duminica si trebuie sa fac ce e de facut. Si daca tot a zis alt stupar de morometi,ce te faci cand este sarbatoare si "timpul nu mai avea rabdare"?
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde livas » 05 Oct 2014, 17:08

livas scrie:
livas scrie:
Adi Hodis scrie:Apropo, hai sa vedem cate sint ... si am gasit peste 30 de sarbatori, in zile lucratoare !. :shock:

:

Intradevar e multe , eu am socotit vreo juma de an, tu ai furat pe undeva, nu cumva ai sutana pe sub combinizon :?: :?:
livas

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE