Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: A lucra sau a nu lucra in zi de sărbătoare la albine?

Mesajde petru71 » 05 Oct 2014, 17:10

Adi,
tocmai ce voiam sa scriu si eu cam aceeasi poveste...
Nu cred ca mi-ar fi iesit atat de bine.
E corect. Noi murim de foame in timp ce ne complacem in sarbatori dupa sarbatori. Religioase sau nu (de regula religioase...).
Si nu cred ca e vreunul care sa-si zica LUI ca nu stie ce face si sa mai si creada aiureala aia. Stie foarte bine ce face (adica o freaca la rece si se complace, ca-i mult mai convenabil)...Ca daca-l intrebi, privindu-l direct in ochi, o sa-ti raspunda:
- Pai cum sa lucrez azi, ca zice popa (propria credinta, Biblia, ne descurcam la fata locului cu scuzele...) ca-i pacat. Si daca nu zice popa, zice guvernul ca-i sarbatoare nationala. Si tot asa...

Am eu o vorba cand muncesc duminica:
- E pacat ca muncesc astazi ?
(de obicei, imi raspund tot eu, ca e mai simplu... :mrgreen: )
- Nu e pacat sa muncesti ! Pacat este sa furi, sa dai in cap la oameni pentru 2 bani, sa fi o javra de om (la propriu sau la figurat).
Cam asta este ceea ce cred eu despre munca cinstita, fie ea in oricare zi a saptamanii ...

Sa traiesti om bun si sa fi sanatos acolo unde esti !
Pitar
petru71

Mesajde livas » 05 Oct 2014, 17:25

petru71 scrie:
Am eu o vorba cand muncesc duminica:
- E pacat ca muncesc astazi ?
r

Fratioer, poti sa muncesti cat vrei duminica, nu te opreste nici D-zeu, atata timp cat nu o tii numa in cheolhanuri toata saptamana si dupa aia te trezesti ca ai de lucru duminica!!!!
Am mai spus cred ca a nu lucra duminica a fost la ,,origine'' mai degraba un mod de a ne opri, candva, undeva, .....ceva pt. ca banu e ochiu dreaq, si nu ne mai opreste nimeni, vrem doar acumulare de capital :D , nu conteaza ca distrugem totul in jurul nostru!!!!!!!!
livas

Mesajde Florin Dobre » 05 Oct 2014, 17:25

livas scrie:Adi, daca incepi a socoti cat face ala de sub sutana dai in doaga celor care ne socotesc pe noi, 200 de stupi ori atatea kile ori......atata......

Nu vad nici o legatura intre una si alta. :?
Popa in numele credintei ii dijmuieste pe enoriasi.
Ori banii castigati din stuparit sunt rodul unei munci si griji continue.

Oare chiar sa pedepseasca Sefu' al Mare munca?!
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde livas » 05 Oct 2014, 17:32

Florin Dobre scrie:
livas scrie:Adi, daca incepi a socoti cat face ala de sub sutana dai in doaga celor care ne socotesc pe noi, 200 de stupi ori atatea kile ori......atata......

Nu vad nici o legatura intre una si alta. :?
!

Florine, am vrut sa spun doar ca si pe noi ne socotesc altii dupa ce vad prin curte !!!!!!!!! :D
livas

Mesajde paul » 05 Oct 2014, 17:50

"O neam curvar si ticalos"... zice Domnul ! :oops:
"Cine face deosebire intre zile, pentru Domnul o face. Cine nu face deosebire intre zile, pentru Domnul n-o face" ... zice Pavel ! ;)
Preotii Templului i-au acuzat pe ucenici ca "treiera in zi de Sabat". Domnul vindeca orbi, schiopi, paralitici in zi de Sabat. Si era acuzat de incalcarea Legii (legamantul lui Dumnezeu cu Moise dupa ce i-a scos pe evrei din robia egipteana) !!! ;)
Cunoscandu-ne sufletele Dumnezeu a randuit ca sase zile sa lucram pentru trup si o zi ( si nici aia intreaga) sa lucram pentru suflet ! Vi se pare mult ? Tot Dumnezeu spunea pe undeva ... "ce-i va folosi omului daca va castiga toata lumea dar isi va pierde sufletul " :?:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Adi Hodis » 05 Oct 2014, 18:18

livas scrie:
Adi Hodis scrie:Apropo, hai sa vedem cate sint ... si am gasit peste 30 de sarbatori, in zile lucratoare !. :shock:

Privind dinspre Biserica sarbatorile astea ... daca merg v-o 200 de enoriasi, fiecare lasa cel putin ... cat sa zicem ? ... 1 leu e prea putin ... 10 lei, e mult pentru unii ... asa ca 5 lei ar fi ok. De aici, e simplu sa vezi cu ce se alege popa. 200 X 5 X 30 = 30 000 lei.
Buna afacere ! ... a ?.

Adi, daca incepi a socoti cat face ala de sub sutana dai in doaga celor care ne socotesc pe noi, 200 de stupi ori atatea kile ori......atata......
Eu cred ca la origine ;) Dzeu nu a vrut decat ...pauza pt. noi, ca stia ca ne ia draeq pe toti din cauza banilor!!!!!!! :twisted:

Am redat o discutie avuta cu un prieten, cu niste ani in urma ... iar socoata era data ca o posibila origine a aparitiei atitor sarbatori. Ca finalmente, totul se rezuma la bani. Nu cred ca se rezuma la dragul de a fi plina Biserica de enoriasi si ... nimic in ”traista”.

Concluzia e ca, atit stuparul cat si popa, are cheltuieli ... banii trebuie sa vina din ... meserie.

Trebuia sa acorzi atentie exemplului cu stuparul. Ala e esentialul postarii.
Din atitea sarbatori ... sa zicem ca le tii ... deci nu produci nimic, dar cheltuielile vin.
Iar in sezon apicol, daca amaii niste mutari de stupi la salcam I si II, in special la II, ca la ala iese mai multa miere ... poti sa ratezi o suma frumusica de bani. Sa luam tot cifra 200, de stupi. Inmulteste cu 2 kg ... si apoi cu 15 lei/kg-l ... iti convine sa renunti la banii aia ?.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde ioanpuiu » 05 Oct 2014, 18:23

paul scrie:... "ce-i va folosi omului daca va castiga toata lumea dar isi va pierde sufletul " :?:

Te salut! :)
Cunoşti pe cineva care şi-a pierdut sufletul ? ... şi dacă da, cine ?
- în ce moment s-a întîmplat asta.
- cum s-a descurcat pe mai departe fără el ?

Nu glumesc, chiar sunt interesat de răspunsuri şi îţi mulţumesc anticipat pentru ele. (eu lucrez cînd am treabă şi nu mă simt apăsat)
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde paul » 05 Oct 2014, 18:26

Adi Hodis scrie:

Trebuia sa acorzi atentie exemplului cu stuparul. Ala e esentialul postarii.
Din atitea sarbatori ... sa zicem ca le tii ... deci nu produci nimic, dar cheltuielile vin.
Iar in sezon apicol, daca amaii niste mutari de stupi la salcam I si II, in special la II, ca la ala iese mai multa miere ... poti sa ratezi o suma frumusica de bani. Sa luam tot cifra 200, de stupi. Inmulteste cu 2 kg ... si apoi cu 15 lei/kg-l ... iti convine sa renunti la banii aia ?.

Da, da ...
Si daca da Dumnezeu ploaie la salcam I si II, ce faci cu ... calculele ??? :o
Si daca da seceta la floare, ce faci cu ... calculele ??? :o
Se spune ca la Dumnezeu si perii capetelor noastre sunt numarati (si nu se misca niciunul fara voia Sa), oare nu stie El ce nevoi are fiecare ? Oare nu-i mai bine sa respectam pe cat putem legile Lui si sa ne incredem in El ?
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde modigliani » 05 Oct 2014, 18:33

paul scrie:Se spune ca la Dumnezeu si perii capetelor noastre sunt numarati (si nu se misca niciunul fara voia Sa), oare nu stie El ce nevoi are fiecare ? Oare nu-i mai bine sa respectam pe cat putem legile Lui si sa ne incredem in El ?

S-a gasit candva in istoria omenirii un dobitoc de-a avut nevoie sa inspaimante prostimea ca s-o poata controla si-a debitat ineptia asta cu "D-zeu stie si ce fac firele de par din capul meu" .
Adicatelea , Paule , imi ceri sa mai cred inca-n ce-mi spunea bunica-mea cand eram copil si nu voiam sa dorm , ca vine Bau-Bau si se uita la mine cu ochiu' lui cel rosu , sa ma orbeasca , sa nu ma mai pot maine juca !

p.s. Mai avea si 63-ul o poveste cu un personaj tembel , o poveste cu nush ce sabii , alea-alea , ca nu-mi amintesc si ma oftic . Cert este ca m-a distrat teribil cand a povestit .
modigliani

Mesajde paul » 05 Oct 2014, 18:34

ioanpuiu scrie:Cunoşti pe cineva care şi-a pierdut sufletul ? ... şi dacă da, cine ?
- în ce moment s-a întîmplat asta.
- cum s-a descurcat pe mai departe fără el ?

Ioane, drag mi-i de tine ! Stii de ce ? Tu esti sincer in materia asta (si nu-i putin lucru)!!! Altii, mai duplicitari ( si cu slanina-n pod si cu tigaia unsa) pun si ei problema, sa se afle in treaba ...
Revenind la intrebarea ta , DA ... CUNOSC ! Este vorba despre "bogatul nemilostiv" din pilda data Hristos , pe care eu IL CRED si in care CRED ! Asta s-a intamplat inainte de Hristos si se pare ca nu-i era tocmai bine acolo unde era (se descurca cam naspa)! ;)
paul

Mesajde paul » 05 Oct 2014, 18:38

modigliani scrie:...

Mihai, toata treaba se traduce in ... CREDINTA !
Poate o sa par infantil, dar eu CRED , lucrul acesta !
Hai sa discutam despre lucrul in zi de sarbatoare !
paul

Mesajde Dragos2006 » 05 Oct 2014, 18:39

ioanpuiu scrie:
paul scrie:... "ce-i va folosi omului daca va castiga toata lumea dar isi va pierde sufletul " :?:

Cunoşti pe cineva care şi-a pierdut sufletul ? ... şi dacă da, cine ?

In ziua de azi TOTI ne-am pierdut sufletele , numai ca Dumnezeu e asa bun si milostiv incat ne mai da sansa sa ne smerim.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde ioanpuiu » 05 Oct 2014, 18:43

paul scrie:Revenind la intrebarea ta , DA ... CUNOSC ! Este vorba despre "bogatul nemilostiv" din pilda data Hristos , pe care eu IL CRED si in care CRED ! Asta s-a intamplat inainte de Hristos si se pare ca nu-i era tocmai bine acolo unde era (se descurca cam naspa)! ;)

Cum Paule :?: şi de-atunci încoace nimeni ?
În lumea asta plină de pacătoşi chiar nu mai cunoaşte nimeni un singur caz care să fie mai proaspăt de 2000 de ani ?
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde redoo » 05 Oct 2014, 18:50

Pictore, bunica avea dreptate...daca te uiti prea mult la ochiul rosu orbesti :D.

editat D.D.
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde Adi Hodis » 05 Oct 2014, 18:51

paul scrie:Da, da ...
Si daca da Dumnezeu ploaie la salcam I si II, ce faci cu ... calculele ??? :o
Si daca da seceta la floare, ce faci cu ... calculele ??? :o
Se spune ca la Dumnezeu si perii capetelor noastre sunt numarati (si nu se misca niciunul fara voia Sa), oare nu stie El ce nevoi are fiecare ? Oare nu-i mai bine sa respectam pe cat putem legile Lui si sa ne incredem in El ?

Paul ... am scris ,, poti sa ratezi ... ” si cu atit mai mult, ca apicultura e conditionata de factorii meteo, am un motiv in plus sa fac ce trebuie sa fac.
Asa cum vietatile popii, vaca, calul si purcelul sint hranite zilnic ... si eu imi mut stupii cand trebuie.

Nu ma lua cu citate din Biblie ... atit timp cat in viata asta, oriunde ma duc ... platesc. Daca nu s-ar rezuma totul la bani, atunci de ce nu dispar dintaxe, din facturi, din contributia la Biserica ? ... in ideea ca, nu produc - nu platesc. Si atunci da, imi permit sa nu lucrez de sarbatori ( atentie, eu ma refer in special la acelea din zilele lucratoare ).

Alta situatie ... sa-i vezi pe americani, chiar si patroni cum lucreaza. Astia o sa-si piarda sufletul ?. :)

Hai sa n-o lungim ... eu unul lucrez daca-i de lucrat, atunci cand trebuie. Nu inseamna ca e regula continua. A saptea zi nu lucrez de obicei.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Florin Dobre » 05 Oct 2014, 18:53

modigliani scrie:p.s. Mai avea si 63-ul o poveste cu un personaj tembel , o poveste cu nush ce sabii , alea-alea , ca nu-mi amintesc si ma oftic . Cert este ca m-a distrat teribil cand a povestit .

Pfuai...am uitat si eu personajul ala. Era ceva legatura cu pipilica in pat. :lol: :lol: :lol:
Mircea, vrem povestea! :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE