Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: A lucra sau a nu lucra in zi de sărbătoare la albine?

Mesajde modigliani » 05 Oct 2014, 19:03

paul scrie:
modigliani scrie:...

Mihai, toata treaba se traduce in ... CREDINTA !

Paule , ca si multe alte topicuri de pe-aici , si-asta "aluneca" inspre religie . Insa n-are nimic . Spun si-aici ca si prin alte parti : Multi au CREDINTA de dragul de-a avea-o , nu c-ar intelege in ce cred ......
Vezi Becali , un fariseu tampit care se bate cu pumnii-n piept ca-i credincios . E pe dracu ! E prost de-abia-si tine echilibrul , daramite sa-l pui sa-ti defineasca exact in ce crede .
Am mai adus si pe ametitele alea de babe "credincioase" de nu stiau diferenta intre Paste si Craciun . Fac pariu pe ce vrei ca nici ele nu muncesc duminica si de sarbatori . Doar au CREDINTA , nu-i asa ?

Florin scrie:Pfuai...am uitat si eu personajul ala. Era ceva legatura cu pipilica in pat. :lol: :lol: :lol:

Da mah , da ! Ala e ! ..... Bai , si-mi sta .... pe taste numele !!!

MIRCEOOOOOOOOOOOO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
modigliani

Mesajde proapis13 » 05 Oct 2014, 20:45

De la un timp de vreme vad ca si popii o dau la intors cu lucrul si nelucrul dumineca
Numai ca unii dintre credinciosi sunt ma catolici decat Papa de la Roma ; poate din comoditate sau habotnicie
Uite ce ne indruma popimea sa facem ;
De obicei, înainte de Vecernia Sărbătorii sau a duminicii încetează orice lucrare.
Este mai bine să se lucreze mai mult în ziua de mai înainte de ajun, atunci când se poate rândui aceasta, şi să nu se lucreze după Vecernia ajunului.

Altceva este să facă cineva într-o sărbătoare sau duminică un lucru uşor, după amiaza, atunci cand este mare nevoie, dar şi acesta cu mare grijă. Mai demult şi ţăranii care erau la ogoarele lor, de îndată ce auzeau clopotul de Vecernie, îşi făceau Cruce şi încetau munca. La fel şi femeile ce stăteau acasă, se sculau, îşi făceau Cruce şi lăsau împletitul sau orice altceva lucrau. Iar Dumnezeu îi binecuvânta. Erau sănătoşi şi se bucurau…
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Dragos2006 » 05 Oct 2014, 21:08

Cunosc multi stupari adventisti de ziua a 7-a , la ei nici nu se discuta acest subiect . Sambata nu se munceste si gata . (punct) In fapt de vineri seara pana sambata seara nu pun mana nici pe bani .
Asa si la noi ortodoxii , e Duminica , nu muncesc . (punct) . Cine vrea sa munceasca , sa munceasca , e treaba lui .

PS, Acum depinde si de definitia muncii , ce inseamna munca ????
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde redoo » 05 Oct 2014, 21:11

Dragos2006 scrie:Cunosc multi stupari adventisti de ziua a 7-a , la ei nici nu se discuta acest subiect . Sambata nu se munceste si gata . (punct) In fapt de vineri seara pana sambata seara nu pun mana nici pe bani .
Asa si la noi ortodoxii , e Duminica , nu muncesc . (punct) . Cine vrea sa munceasca , sa munceasca , e treaba lui .

PS, Acum depinde si de definitia muncii , ce inseamna munca ????

Da baietii muncesc duminica?
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde Mircea_63 » 05 Oct 2014, 22:12

modigliani scrie:
Florin scrie:Pfuai...am uitat si eu personajul ala. Era ceva legatura cu pipilica in pat. :lol: :lol: :lol:

Da mah , da ! Ala e ! ..... Bai , si-mi sta .... pe taste numele !!!

MIRCEOOOOOOOOOOOO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oare sunt on topic?

Mai, era vorba sa-l provoci la lupta, la miezul noptii pe... Crocodan, incantand:
-Intziri-Pintziri, hai la lupta!
Urma sa aiba loc -in vis- lupta cu sabiile si daca invingi, gasesti sub perina, 25 de lei, iar daca te invinge...pipi in pat.
Casa cu gard comun cu cimitirul, iesit noaptea pentru pipi la gard. Cainele negru cu piept alb. Pipi la gard privind la luna si gandindu-ma la stafii, in asteptarea lui Crocodan. Copil, 11 ani, cainele cu simturile naibii, vine din cimitir de la gagici si sare pe gardul de caramida, exact in dreptul meu. Mi-a stat inima in loc si am facut pipi pe mine ca am scapat furtunelul. Concluzie? Crocodan exista!...
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde modigliani » 05 Oct 2014, 22:17

YEEEEES !!!! CORCODAN , mah !!!!! El e !

Baga-mi-as io-n numele lui de sugubat !!! Mi-l tatuez pe vreundeva , sa nu-l mai uit !!!

Mircea_63 scrie:-Intziri-Pintziri, hai la lupta!
!...

LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL !!!
Crocodan editat

Mircea_63 scrie: Concluzie? Crocodan exista!...

Ce-ai , mah ??? A zis cineva altfel ? Uite , de exemplu , io de Sfantu Corcodan ..... NU MAI LUCREZ !!! Cred in el !
Nu lucrez nimic si ma p*s in pijamale !
modigliani

Mesajde Cristian Chirculescu » 06 Oct 2014, 00:04

Azi am lucrat în stupi. Verificare, strangere cuib si tratament av.
Duminica doar asta fac daca e sa lucrez. Nu bat cuie, nu tai lemne, nu sap...
Si bineînțeles merg si la biserica. Azi nu.
Alias FreeCristian 0764514729

www.freecristian.ro
Cristian Chirculescu

Mesajde Trantorul@ » 06 Oct 2014, 00:45

Rog pe cei ce nu stiu sa faca un experiment sa lucreze o luna de zile 12-14 ore pe zii (muncite fara pus fundu jos in orele astea, doar o pauza de 1 ora la amiaz si atat) si inclusiv duminica pana la ora 14 . Dupa o luna de zile nu mai stie in ce zii se afla , asta psihic sa nu mai vb. de fizic... , da munca nu hai sa ne haidem .... si daca nu avem chef intr-o zi nu lucram ...
Roi daca sunt iau si cam atat , anul trecut a 2 zii de rusalii am avut al 2-lea roi , cel secundar , iau roiu si zic sa-l imbogatesc cu ceva albina din barbile altora iau o galeata si de la 4-5 mai fac un roi , albinele le-am stropit cu sirop , in drum spre lada unde era roiul ma impiedic si dau cu galeata de pamant instant vreo 50 de intepeturi (eram in bermudes si slapi , nu consumasem absolut nimic ) norocul meu ca majoritea erau ude si nu or zburat ca ma rupeau , iau ce o mai ramas si dau cu ele peste roi , s-or omorat de am ramas cu mai putine decat era roiul initial ... "teoretic" erau albine din 5-6 fam. nu trebuiau sa se atinga una de alta ...
In fiecare sarbatoare in care am facut cate ceva am patit cate ceva si nu am lucrat in multe sarbatori, asa ca daca nu-i urgent si poa sa astepte sa astepte ... , si a nu se confunda animalele la care esti "dadaca" zii de zii cu albinele .
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde TDI » 06 Oct 2014, 04:24

In fiecare sarbatoare in care am facut cate ceva am patit cate ceva si nu am lucrat in multe sarbatori.

Dumnezeu, daca are ceva, are mai abitir cu credinciosii.
Pentru cei care nu le pasa, nu exista, si la multi le merge cat de bine se poate.
Si eu mă feresc. Dar de multe ori am remuscari.
TDI

Mesajde hntrnth@mailinator.com » 06 Oct 2014, 07:33

Duminica = ziua Domnului.
Le lasam pe toate si ne ingrijim si de suflet. Cu toate astea am destule de facut si in aceasta zi cum ar fi mulsul vacii, gospodaria in genere. Hristos nu a propovaduit habotnicia si a tinut sa sublinieze asta prin multele vindecari facute in zi de Sambata.
hntrnth@mailinator.com

Mesajde Dragos2006 » 06 Oct 2014, 10:26

Cristian Chirculescu scrie:Azi am lucrat în stupi. Verificare, strangere cuib si tratament av.
Duminica doar asta fac daca e sa lucrez.

Si te mai intrebi de ai avut probleme cu albinele...
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde TDI » 06 Oct 2014, 10:30

Dragos2006 scrie:
Cristian Chirculescu scrie:Azi am lucrat în stupi. Verificare, strangere cuib si tratament av.
Duminica doar asta fac daca e sa lucrez.

Si te mai intrebi de ai avut probleme cu albinele...

:))
Poporul asta al nostru...
TDI

Mesajde Cristian Chirculescu » 06 Oct 2014, 10:40

Anu asta am evitat sa lucrez la albine in zi de sărbătoare. Si tot am avut necazuri. Apoi duminica dimineață, ieri, am deschis topic dupa ce m.am contrariat putin cu sotia, era musai sa intru in ei. Si bine am facut. Ziua s.a scurtat, eu m.am angajat din august si nu mai am timpul necesar. Saptamana asta am de facut unificarile, sa car toate caturile alea de rame nici in alta parte....e poveste lunga la ce am de facut...
In general evit sa fac orice in zi de sarbatoare...
Alias FreeCristian 0764514729

www.freecristian.ro
Cristian Chirculescu

Mesajde PAGANEL » 06 Oct 2014, 10:54

Cristian Chirculescu scrie:In general evit sa fac orice in zi de sarbatoare...

Da ce are ziua de sarbatoare? Are 23, sau 25 de ore? Sau cum adica este ziua lu dumnezeu? Ba este ziua mea. Si aia si cea care urmeaza si...Mai oameni buni. Golitiva mintea de prostii, ca o sa va simtiti mai bine. Cum adica-NU MUNCESC AZI, CA E SARBATORE, sau azi nu ne fu..m ca e sarbatoare, sau....O fi sarbatoarea pentru popi, da pentru mine e o zi normala, ca aia de ieri si ca aia de maine. Nu ve place ca va manipuleaza politicienii, da va lasati manipulati de popa :lol: . Fii un om corect cu tine intai si pe urma cu cei din jur. Respecta-te si respectai pe cei din jur si o sa te simti mai bine. Si toate astea IN FIECARE ZI, nu numai in ,, zi de sarbatoare".
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde BogdanU » 06 Oct 2014, 11:28

Eu lucrez si Duminica la albine pentru ca aceasta este ziua mea libera, in restul saptamanii sunt la serviciu de la 8 la 18 si prind si cate doua sambete pe luna tot la serviciu, i-adevarat doar pana la 13 insa gospodaria are destule cerinte si mai vreau sa tin si albine, nu sap, nu cosesc, nu bat cuie, consider ca lucrez la animalele din gospodarie si îi dau inainte.

Totusi, ce-ar fi lumea fara credinta si oprelistile ei?
Vorbim de credinta religioasă in general, nu neapărat de credinta crestina.

Exista un echilibru ce trebuie mentinut...
Cand e prea mult lapte in stup nu e miere deloc!!!
http://bogdanungureanu.sunphoto.ro
BogdanU

Mesajde PAGANEL » 06 Oct 2014, 11:31

BogdanU scrie:
Totusi, ce-ar fi lumea fara credinta si oprelistile ei?

O lume mai buna!!!!!!!!
Da de ce?
PAGANEL

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE